ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

Τα μεσάνυχτα της 14ης Μαΐου 2015 στο Μενίδι, βρέθηκε νεκρός σε χαλάσματα ο 18χρονος Γρηγόρης. Η μητέρα του θεωρεί ότι τον έσφαξαν και τον έκαψαν. Οι αρχές λένε άλλα…

«Το παιδί μου το δολοφόνησαν και η αστυνομία το αποκρύπτει», αναφέρει στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, η Πόπη Τερζάκη, μητέρα του 18χρονου Γρηγόρη ο οποίος στις 14 Μαΐου τα μεσάνυχτα βρέθηκε νεκρός, μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο γεμάτο σκουπίδια, στην περιοχή του Μενιδίου. Με αβάσταχτο πόνο, η μητέρα του νεαρού που δεν μπορεί να αντέξει το τραγικό κακό που την βρήκε, καταγγέλλει όλους όσους πιστεύει ότι εμπλέκονται, όπως λέει, «στην απόκρυψη της δολοφονίας του γιου της» και ζητά δικαιοσύνη για να ηρεμήσει τόσο η ίδια όσο όμως και η ψυχή του παιδιού της.

«Το απόγευμα της 14ης Μαΐου 2015 ο Γρηγόρης επέστεφε στο σπίτι μας στους Θρακομακεδόνες από βόλτα που θα έβγαινε με μια παλιά του φίλη. Μίλησα με το παλικαράκι μου στις 19.30 και μου είπε ότι σε είκοσι λεπτά θα είναι σπίτι. Ήταν στη στάση του λεωφορείου Μεσονύχι στο Μενίδι. Του είπα ότι τον περιμένω και κλείσαμε το τηλέφωνο. Δεν πέρασαν 5 λεπτά και με παίρνει από το κινητό του. Εγώ παραξενεύτηκα γιατί μόλις το είχαμε κλείσει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγε στο κακό. Μου λέει με ένταση αυτή τη φορά: «Μαμά φτιάξε μου έναν φραπέ στο μπομπέ το ποτήρι, ξέρεις εσύ, γιατί έρχομαι σε 20 λεπτά το αργότερο». Τότε του λέω: «Έλα αγοράκι μου με το καλό σπίτι και φτιάχνουμε καφεδάκι, γιατί κι εγώ δεν έχω πιει, περιμένω εσένα».

– ΟΧΙ ΜΑΜΑ, μου λέει, φτιάξε ΤΩΡΑ τον καφέ που σου λέω, γιατί το ΑΡΓΟΤΕΡΟ σε 20 λεπτά είμαι σπίτι!

«Επέμενε και μου έδινε στίγμα, το μωρό μου, ότι κάτι συμβαίνει, αλλά το κατάλαβα μετά το συμβάν. Δεν μπορούσε να μου πει ότι ήταν περικυκλωμένο από «φίδια» και μετά το τηλεφώνημα, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν τον πρίγκιπα μου! Από τις 20.00 και μετά που καλούσα το αγόρι μου, το κινητό του ήταν κλειστό και δεν ξανάνοιξε ποτέ»!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

Η Πόπη Τερζάκη περιγράφει στην εφημερίδα και τον τρόπο που ανακάλυψε ότι το παιδί της ήταν νεκρό: «Γύρισε ο άντρας μου από την δουλειά και βγήκε με το αυτοκίνητο να τον ψάξει. Εγώ έμεινα πίσω με τα άλλα τρία παιδιά που έχουμε. Έψαχνε μέχρι τις 12 παρά τέταρτο μέχρι που ξαφνικά είδε σε ένα σημείο ένα περιπολικό και ένα ασθενοφόρο. Σταμάτησε και ρώτησε τι συμβαίνει. Του απάντησαν ότι δεν μπορείτε να περάσετε, γιατί έχουμε ένα παλικαράκι νεκρό. Τους έσπρωξε και μπήκε μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο ερείπιο, σκουπιδότοπο που είχαν πετάξει το παιδί μας».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

ΦΩΤΟ: Το έγγραφο του ιατροδικαστή που αναφέρει ότι ο Γρηγόρης πέθανε από πνευμονικό οίδημα – εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου

«Αστυνομία και ιατροδικαστής στο κόλπο της απόκρυψης»

«Όταν έμαθα ότι το παιδί μου ήταν νεκρό, ζήτησα να το δω. Δεν με άφησαν ποτέ, ούτε από την αστυνομία ούτε από το γραφείο τελετών. Στο γραφείο τελετών μάλιστα τους λέω, μπορώ να μάθω τελικά τι συνέβη στο παιδί μου; Από τι πέθανε; Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τίποτα! Μου δίνει ένα χαρτί, υπογεγραμμένο από τον ιατροδικαστή ότι έπαθε πνευμονικό οίδημα. Άρα λέω αρρώστησε και πέθανε; Και πως βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο και όχι στο δρόμο; Δεν μου απάντησαν ποτέ. Μου είπαν μόνο ότι στην κηδεία του παιδιού μου δεν θα μπορέσω ούτε να τον αγγίξω ούτε να τον φιλήσω, αλλιώς δεν θα ανοίξουν το φέρετρο καθόλου. Συμφώνησα γιατί ήθελα να τον δω για μια ακόμη φορά. Πως γίνεται να απαγορεύουν στη μάνα να αποχαιρετήσει το παλικάρι της; Μετά την κηδεία άρχισα να μαζεύω μόνη μου στοιχεία για να μάθω τελικά τι πραγματικά του συνέβη. Αργότερα κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να τον δω για να μην δω το σπασμένο του κρανίο από το ξύλο και τα μαχαιρώματα που δέχτηκε. Με χίλια ζόρια πήρα τις φωτογραφίες, από το νεκροτομείο το πρώτο βράδυ που τον πήγανε εκεί. Έπειτα έψαξα να βρω τον ιατροδικαστή Ντιλέρνια που έκανε την νεκροψία. Τον ρώτησα ξανά, από τι πέθανε το παιδί μου και μου είπε από πνευμονικό οίδημα. Τότε του έδειξα τις φωτογραφίες από το νεκροτομείο με τα αίματα που τρέχανε από το κεφάλι του Γρηγόρη, τα καψίματα στην πλάτη και τις βρωμιές σε όλο του το σώμα. «Και αυτά από τι προήλθαν δηλαδή;», τον ρώτησα. Το παιδί μου είναι σκοτωμένο και το ξέρω πια»!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

ΦΩΤΟ: Η φωτογραφία του άτυχου Γρηγόρη, την οποία εξασφάλισε η μητέρα του. Σύμφωνα με την ίδια, φαίνονται τα χτυπήματα και τα καψίματα στο σώμα του 18χρονου γιου της, μετά την «δολοφονία» του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

Πεδίο τυφλής βίας οι Αχαρνές

Η Πόπη Τερζάκη καταγγέλλει τις αρχές, γιατί όπως ισχυρίζεται: «Αποκρύπτουν το έγκλημα του γιου μου! Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται συνέχεια πτώματα παιδιών, καμένα και χτυπημένα τα οποία ούτε η αστυνομία τα αναφέρει, ούτε τα δελτία ειδήσεων. Εγώ μέσα σε πέντε μέρες έμαθα ότι έχουν πεθάνει 7 παιδιά πριν και μετά τον γιο μου. Γιατί κανείς δεν μιλάει»;

– Γίνονται τόσοι φόνοι και η αστυνομία λέτε ότι το αποκρύπτει. Για ποιον λόγο να το κάνει αυτό;

«Γιατί η αστυνομία παίρνει λεφτά! Η αστυνομία,  είναι χώρα στο Μενίδι. Είναι άλλο κράτος! Δεν ξέρω τι συμφέροντα έχουν. Εκεί παίζουν ναρκωτικά, όπλα και χίλια δυο άλλα πράγματα. Έχουν όφελος και για αυτό τους καταγγέλλω. Τους δείχνω τις φωτογραφίες από το νεκροτομείο και τους λέω: Σας φαίνεται αυτό παιδί που πέθανε από πνευμονικό οίδημα; Και ξεροβήχουν! Ζητάω να γίνει άρση του τηλεφώνου του, να δω ποιοι τον κάλεσαν πριν πεθάνει, με ποιους μίλησε και να καλεστούν όλοι για ανάκριση. Μόνο αυτό ζητάω. Να μην κλείσουν έτσι τον φάκελο του παιδιού μου. Το παιδί κάτι ήξερε (το ξέρω καλά αυτό) και θέλανε να τον βγάλουν από τη μέση. Είχε δει κάτι και θέλησαν να τον εκδικηθούν. Υπάρχουν μηνύματα, υπάρχουν στοιχεία. Με πόνο ψυχής έχω συγκεντρώσει τα πάντα. Τον τράβηξαν στον θάνατο συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Αρκεί η δικαιοσύνη να ρίξει μια ματιά στα αδιάψευστα στοιχεία».

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην ίδια περιοχή έχουν γίνει το ίδιο χρονικό διάστημα και άλλα φρικτά εγκλήματα. Η αστυνομία λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του άτυχου Γρηγόρη, δέχτηκε καταγγελία από ποδηλάτη που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή και λίγες ημέρες αργότερα στην οδό Σαράντα Μαρτύρων και πάλι στο Μενίδι ανακαλύφθηκε αποκεφαλισμένο πτώμα το οποίο άγνωστοι είχαν επιπλέον κάψει. Τι συμβαίνει τελικά στην περιοχή και η αστυνομία τι κάνει;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αστυνομία και ιατροδικαστής συγκαλύπτουν το έγκλημα του γιου μου

Ακούστε τη περιγραφή των γεγονότων όπως τα διηγείται η μητέρα του Γρηγόρη, Πόπη Τερζάκη. Το βίντεο αν και μεγάλο σε διάρκεια, μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί τα όσα ισχυρίζεται η χαροκαμένη μάνα είναι το λιγότερο… συγκλονιστικά. Η ιστορία ξεκινά από την στιγμή που η μητέρα του Γρηγόρη τον καλεί στο κινητό του τηλέφωνο….

Το ρεπορτάζ είναι της Μαρίλιας Κούζου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015


πηγη

Close