Close

Το πόρισμα του Ιπποκρατείου για τον θάνατο 38χρονης μητέρας τριών παιδιών

Το πόρισμα του Ιπποκρατείου για τον θάνατο 38χρονης μητέρας τριών παιδιών

Στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προχωρά το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου φέρεται να τελέστηκε η ανθρωποκτονία της 38χρονης μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών. Στο φως το αρχικό πόρισμα του νοσοκομείου.

Την ώρα που ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός φέρεται ότι θα αποδώσει τη δολοφονία της 38χρονης σε ιατρικό λάθος, ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του νοσοκομείου αναζητά ευθύνες υπαλλήλων για την τέλεση της τραγωδίας εντός του νοσοκομείου.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, μετά την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του γιατρού για ανθρωποκτονία με πρόθεση και περιύβριση νεκρού και την προφυλάκισή του, το «Ιπποκράτειο» διενήργησε, σύμφωνα με το νόμο, όλες τις προσήκουσες διοικητικές ενέργειες εναντίον του.

Στην ίδια ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η διοικήτρια του νοσοκομείου, αναφέρεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα προβεί περαιτέρω στη διενέργεια όλων των διοικητικών πράξεων εναντίον οιουδήποτε υπαλλήλου του, εφόσον από την ΕΔΕ, που άμεσα θα διεξαχθεί, καταδειχθεί πράξη ή παράλειψή του κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου στις 26-4-2017 (μέρα που φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα), η οποία θα αξιώνει την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και τη λήψη διοικητικών μέτρων.

Παράλληλα, ο αγγειοχειρουργός έκανε στροφή 180 μοιρών ζητώντας να αλλάξει την αρχική του κατάθεση, υποστηρίζοντας τώρα και ότι είδε την άτυχη μεσίτρια και ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, κατά την διάρκεια επέμβασης που της έκανε ο ίδιος.

Το πόρισμα του νοσοκομείου

Στο πόρισμα του νοσοκομείου, που φέρνει στο φως το protothema, αναφέρεται πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει άδεια προκειμένου να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών. Ο υπεύθυνός του, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών , του επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Μάλιστα η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος γιατρός, στιις 16:45 το μοιραίο απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση. Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο, διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός( δεν αναγνώρισε ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνήμια της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός.

Μάλιστα μετά το τέλος της επέμβασης το κλειδί δεν επεστράφη στην νοσηλεύτρια και το βρήκε γύρω στις οκτώ το απόγευμα πάνω στην πόρτα του ιατρείου αλλαγών και τον εσωτερικό χώρο τακτοποιημένο.

«Από την εκτίμηση των μαρτυριών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θεωρώ ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα: «Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του… στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00-19:00».

Πηγή: iefimerida.gr