Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Χιλής. Κίνδυνος για τσουνάμι. video

Σεισμός  8,3 της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Χιλής. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 5 νεκροί. Η πιθανότητα για τσουνάμι δυστυχώς είναι μεγάλη και για τη Χιλή αλλά και στις επόμενες ώρες και για τη  Χαβάη.

Με τον κίνδυνο για τσουνάμι να είναι σε ισχύ σε όλες τις ακτές του Ειρηνικού, πηγές από την Αργεντινή αναφέρουν πως ο σεισμός των 8,3 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Άιρες, με την απόσταση από το επίκεντρο να είναι περίπου 1.110χλμ!

Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε ότι είχε μέγεθος 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, κοντά στις ακτές της κεντρικής Χιλής.

Το εστιακό βάθος τους σεισμού υπολογίζεται στα 12,5χλμ. σύμφωνα με το USGS.

Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 46χλμ. δυτικά της πόλης Ιλλαπέλ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και στην Χαβάη σε περίπου 15 ώρες.

CPEMbWGUEAAcsgS.jpg large

Η Χιλή εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στις ακτές να εκκενώσουν τις περιοχές, ενώ ήδη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κύματα τσουνάμι στην πόλη Κοκίμπο.

CPEON4EWoAAmqid

CPELbqaWUAAYMFw

CPELbsXWIAA ZmW

CPEQ5HxWUAAiZJI

δείτε το video την ώρα του σεισμού:

 Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του newsbomb

Close