Ψύξη στον αυχένα: Τι την προκαλεί; Δείτε μορφές θεραπείας που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο

Όποιος υποστηρίζει ότι οι ασθένειες, είναι καθαρά πρόβλημα του Χειμώνα, λογικά δεν έχει περάσει ποτέ ψύξη, εξαιτίας του κλιματισμού. Η ζεστή του Καλοκαιριού σε ξεγελά και πιστεύεις ότι καμία πάθηση δεν μπορεί να σε αγγίξει – εκτός των πολύ σοβαρών δυστυχώς – .

Παρόλα αυτά, ο κλιματισμός πολλές φορές κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον οργανισμό, από ότι το κρύο του Χειμώνα. Γιατί οι άνθρωποι τον Χειμώνα κρυώνουν και ντύνονται πολύ ζεστά για να προφυλαχθούν. Το Καλοκαίρι, κανείς δε θα βάλει ζακέτα ενώ ο ανεμιστήρας ή το κλιματιστικό, τον δροσίζει και έξω έχει καύσωνα.

Οπότε, η ψύξη σε διάφορα σημεία του σώματος είναι μια κλασική ασθένεια του Καλοκαιριού. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η ψύξη στον αυχένα. Ο αυχένας βλέπετε, είναι το σημείο του σώματος, που προστατεύεται συνήθως ελάχιστα κατά τους καλοκαιρινους μήνες από τον κλιματισμό.

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για την ψύξη στον αυχένα. Μια μορφή ψύξης που είναι αρκετά επώδυνη και ενοχλητική. Διαβάστε παρακάτω λοιπόν, τους τρόπους που θα σας κάνουν να αντιμετωπίσετε πιο γρήγορα τους πόνους αλλά και πως μπορουμε να την αποφύγουμε:

Τι είναι η ψύξη στον αυχένα;

Ψύξη είναι ο έντονος πόνος και το ισχυρό πιάσιμο ορισμένων μυών του σώματος. Συνήθως προκαλείται από τον κλιματισμό ή γενικότερα, όταν το σώμα μας έρχεται αντιμέτωπο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα σημεία που προσβάλλονται πιο συχνά από ψύξεις είναι ο αυχένας και η πλάτη.

Οι πόνοι είναι ισχυροί και πιο επιρρεπής σε ψύξεις είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την σπονδυλική τους στήλη, πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, είναι ηλικιωμένοι ή μικρά παιδιά.

Πως μπορούμε να αποφύγουμε την ψύξη;

Υπάρχουν τρόποι για να αποφευχθεί η εκδήλωση ψύξης στον αυχένα ή στην πλάτη. Καταρχάς, θα πρέπει να αλλάζουμε ρούχα, κάθε φορά που ιδρώνουμε. Όταν βρίσκεστε σε κλιματιζόμενο χώρο, θα πρέπει να φοράτε ένα μαντήλι στην περιοχή του αυχένα, έτσι ώστε να προφυλάξετε το σημείο από τον κρύο αέρα.

Δεν πρέπει να κάθεστε σε σημεία όπου τα χτυπούν έντονοι άνεμοι ή ρεύματα. Όσων αφορά τον κλιματισμό, πρέπει να δείξετε κι εκεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο αέρας του κλιματιστικού ή του ανεμιστήρα, δεν πρέπει να χτυπάει απευθείας πάνω σας. Να κάθεστε σε σημεία δροσερά, που το κλιματιστικό θα φυσάει σε άλλα σημεία του χώρου.

Ποια θεραπεία πρέπει να ακολουθήσουμε αν πάθουμε ψύξη στον αυχένα;

Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της ψύξης, αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα με μυοχαλαρωτικά ή αναλγητικά χάπια. Πάντα όμως, να λάβετε οποιαδήποτε φάρμακο με την απαραίτητη συνταγή από τον γιατρό που θα σας παρακολουθήσει. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε στο σημείο που έχετε πάθει ψύξη μια θερμοφόρα.

Πολύ αποτελεσματική είναι και η χρήση μια θερμαντικής αλοιφής στο σημείο που πονάτε. Πάντα σε συνδυασμό με τα μυοχαλαρωτικά χάπια, αν η ψύξη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Να μην κάνετε ποτέ εντριβές με οινόπνευμα.

Αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί τόσο εύκολα με τους παραπάνω τρόπους, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό. Ο ορθοπεδικός, μπορεί να σας συστήσει κάποιο ειδικό κολάρο για τον αυχένα σας.

Οι εναλλακτικές θεραπείες για την καταπολέμηση της ψύξης

Μπορείτε να τοποθετήσετε στο σημείο που πονάτε κομπρέσες από χαμομήλι. Το χαμομήλι, χαλαρώνει τους μύες. Τέλος, μπορείτε να ζεστάνετε κομπρέσες με το σίδερο και να τις τοποθετήσετε στο σημείο που πονάτε.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close