Η λίστα με τα κινητά που έχουν την περισσότερη ακτινοβολία. Δες αν έχεις ένα από αυτά

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλές ώρες της ημέρας, το κινητό τους. Σχεδόν κανένας, όμως, δεν ασχολείται με την ακτινοβολία που εκπέμπει το κάθε κινητό.

Τις προάλλες η ΕΕΤΤ απέσυρε κινητό από την αγορά λόγω υψηλής ακτινοβολίας. Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο πολλές φορές ακόμα και αλόγιστα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Οι καταναλωτές πριν προχωρήσουν στην αγορά καινούργιου smartphone, εκτός από τα χαρακτηριστικά που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους θα πρέπει να δουν και τι ακτινοβολία εκπέμπουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας υπάρχουν κάποια smartphones τα οποία εκπέμπουν πάρα πολύ μεγάλη ακτινοβολία. Έτσι, θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική λίστα δημοσιεύματος το smartphone που έρχεται πρώτο σε εκπομπή ακτινοβολίας είναι το One plus 7T. Πρόκειται για κινητό του κινέζικου ομίλου με 1,4 watt. Στη δεύτερη θέση είναι επίσης της εταιρείας One Plus. Πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο One Plus 7t Pro με 1,394 watt. Στον κατάλογο με τα κινητά που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία για το 2020 είναι κινητά τηλέφωνα της Google. Συγκεκριμένα, το Pixel 4 XL με 1,39 watt και το Pixel 4 με 1,34 watt.

ακτινοβολία κινητών

Το Mi Note 10 και της LG το LG G8X ThinQ, αλλά και τα iphone 11 Pro και iphone 11, Samsung S 10 και το Nokia 9 εκπέμπουν την μικρότερη ακτινοβολία σύμφώνα με τα dikaiologitika.gr. Την λίστα με την μικρότερη ακτινοβολία κλείνει το Huawei P30 Pro με 0,99 watt.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας ένας άνθρωπος δεν μπορεί να απορροφήσει περισσότερα από 1,6 watt ενέργειας ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το κινητό με την μικρότερη ακτινοβολία μεταξύ των υπολοίπων είναι το Samsung Note 10 και Note10 plus.

ακτινοβολία κινητών

Πηγή: symvaineitwra.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close