8 -περιπτώσεις- που- πληγώνουμε- τους- γονείς- μας- μεγαλώνοντας-

8 περιπτώσεις που πληγώνουμε τους γονείς μας αφού μεγαλώσουμε. Με αυτούς τους 8 τρόπους πληγώνουμε τους γονείς μας όταν μεγαλώσουμε και δεν το συνειδητοποιούμε καν.

Οι γονείς μας, μέχρι να μεγαλώσουμε αλλά και αφού μεγαλώσουμε, κάνουν τα πάντα για εμάς. Μας στηρίζουν συναισθηματικά και οικονομικά και προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βγάλουν από οποιαδήποτε δύσκολη θέση. Είναι για εμάς στήριγμα.

Μία ανοιχτή πόρτα που θα μας περιμένει για όλη τους τη ζωή και ένας ώμος για να κλάψουμε στα δύσκολα. Είναι οι άνθρωποι που θα χαρούν με την χαρά μας μερικές φορές πολύ παραπάνω από ότι κι εμείς οι ίδιοι. Όμως εμείς όταν μεγαλώσουμε εκδηλώνουμε 8 συμπεριφορές που τους πληγώνουν. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειάζονται

Ενώ οι γονείς μας στάθηκαν δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα όταν ήμασταν μικροί και ακόμη και τώρα που μεγαλώσαμε είναι πάντα εκεί για εμάς, εμείς μερικές φορές βάζουμε τα δικά μας προβλήματα πάνω από τα δικά τους.

Πόσες φορές δεν είδαμε προβληματισμένη την μητέρα μας ή τον πατέρα μας και αντί να κάτσουμε να πιούμε έναν καφέ μαζί τους και να τους ρωτήσουμε τι συμβαίνει, αδιαφορήσαμε και βιαστήκαμε να φύγουμε για την σχολή ή την δουλειά;

Και σε ακραίες περιπτώσεις μερικά παιδιά, όταν οι γονείς τους, έχουν ανάγκη την δική τους φροντίδα, απλά τους κλείνουν σε γηροκομεία και τους ξεχνούν. Φυσικά οι γονείς μας δεν θέλουν και δεν πρέπει να μας επιβαρύνουν.

Δείτε ακόμα 15 φορές που η ειλικρίνεια ενός παιδιού θα σας εκνευρίσει

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε πίσω την ζωή μας αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε όλη την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζονται. Αλλά επειδή βαριόμαστε μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζουμε το σπίτι τους και να τους στέλνουμε κάνα τάπερ φαγητό, δεν είναι λόγος να τους κλείσουμε σε γηροκομείο.

Τους μιλάμε άσχημα

Οι γονείς μας είναι δεδομένοι στην ζωή μας. Ξέρουμε ότι οτιδήποτε κι αν γίνει δεν πρόκειται να τους χάσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας κλείσουν την πόρτα και να μην μας ξανά μιλήσουν επειδή μερικές φορές τους μιλήσαμε απότομα ή τους αδικήσαμε.

Αυτό όμως είναι από την μία καλό αλλά από την άλλη κακό. Ακριβώς επειδή τους έχουμε δεδομένους στην ζωή μας πολλές φορές ξεσπάμε τα νεύρα μας πάνω τους, τους μιλάμε απότομα, τους φερόμαστε άδικα και τους πληγώνουμε. Μπορεί να μην το λένε όμως μην τους συμπεριφέρεσαι λες και είναι σάκος του μποξ. Γιατί δεν είναι.

Δεν ενδιαφερόμαστε για την υγεία τους

Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι οι γονείς μας θα είναι μία ζωή εδώ. Όμως δεν ισχύει. Επίσης σκεφτόμαστε ότι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα λογικά θα μας το πουν. Όμως ούτε αυτό είναι δεδομένο. Πολλές φορές οι γονείς δεν θέλουν να φορτώνουν με βάρη τα παιδιά τους.

Έτσι αν τους ανέβηκε η πίεση ή αν έχουν σάκχαρο δεν πρόκειται να μας το πουν για να μην μας τρομάξουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει που και που μέσα στον μήνα να ρωτάμε πως πάνε με την υγεία τους, αν χρειάζονται κάτι κι αν προσέχουν. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ενδιαφέρον.

Δεν τους στηρίζουμε οικονομικά

Οι γονείς σου όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να σε στηρίξουν οικονομικά όπως μπορούσαν για να μη σου λείψει τίποτα. Τώρα που εσύ έχεις την δουλειά σου και οι γονείς σου είναι συνταξιούχοι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν δανεικά από σένα ή και μερικά λεφτά χάρισμα.

Δείτε ακόμα “Μπορώ να κοιμηθώ στην γιαγιά σήμερα;” – Αφιερωμένο στην γιαγιά μας που δεν είναι πια εδώ

Γιατί να μην τους τα δώσεις; Φυσικά δεν μιλάμε για τις ακραίες περιπτώσεις όπου οι γονείς εκμεταλλεύονται ψυχολογικά τα παιδιά τους με σκοπό το χρήμα. Όμως όταν τους βλέπεις ότι πιέζονται με έναν λογαριασμό ή δεν έχουν να ψωνίσουν τέλος του μήνα στο σούπερ μάρκετ, βοήθησέ τους.

Δεν πάμε συχνά στα οικογενειακά τραπέζια

Μπορεί να έχεις την ζωή σου και να περνάς καλύτερα τις Κυριακές με τους φίλους σου, όμως οι γονείς σου έχουν μόνο τα παιδιά τους πλέον. Περιμένουν πως και πως να μαζευτείτε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι. Να φάτε, να πιείτε, να γελάσετε.

Περιμένουν πως και πως τις γιορτές, για να τις περάσετε όλοι μαζί. Γιατί λοιπόν δεν εμφανίζεσαι συχνά ή σχεδόν ποτέ; Μερικές Κυριακές τον μήνα πρέπει να τις αφιερώνεις και στους γονείς σου, γιατί διαφορετικά τους λείπεις πολύ. Κι αν είστε παντρεμένοι οφείλεται στις γιορτές να τα μοιράζετε σχετικά με τους γονείς σας.

Ποτέ δεν τους έχουμε πει ευχαριστώ

Σίγουρα οι γονείς δεν κάνουν κάτι καλό για το παιδί τους με σκοπό να λάβουν κάποιο αντάλλαγμα ή να ακούσουν κάποιο ευχαριστώ. Το κάνουν επειδή έτσι νιώθουν. Όμως με την σειρά σου εσύ που και που χρειάζεται να πεις ένα ευχαριστώ κι ένα σ’ αγαπάω στους δικούς σου ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι εκτιμάς αυτά που έκαναν για σένα.

Δεν τους εμπιστευόμαστε

Υπάρχουν θέματα που πιο εύκολα τα συζητάς με τους φίλους ή το άλλο σου μισό. Όμως υπάρχουν και θέματα που πρέπει να γνωρίζουν και οι γονείς σου. Αν περνάς προβλήματα, αν είστε μπερδεμένοι με την ζωή σας, αν βρήκατε νέα δουλειά ή πήρατε αύξηση είναι κρίμα οι γονείς να το μαθαίνουν τελευταίοι και να γνωρίζουν ότι το μαθαίνουν τελευταίοι.

Τους μιλάμε λες και είναι μικροί

Το ξέρουμε ότι ανησυχείς και το ξέρουμε ότι ένας άνθρωπος όσο μεγαλώνει κάνει και λίγο σαν μικρό παιδί. Παρόλα αυτά μην ξεχνάς ότι οι γονείς σου δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν αυτό.

Όταν λοιπόν τους απευθύνεσαι συνέχεια λες και είναι μικροί και ανώριμοι μπροστά σου τους υποτιμάς. Μίλησέ τους με σεβασμό σαν τρεις μεγάλοι και ενήλικοι άνθρωποι κι αν δεις ότι δεν παίρνουν χαμπάρι…εε μάλωσέ τους και λίγο.

Photo cover via: termedia.pl

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close