Ναρκωτικά...Γονείς ενημερωθείτε!

Οποιαδήποτε ουσία σε υγρή μορφή, σε σκόνη, σε ταμπλέτα, σε φυτική σύσταση, σε σπρέι, που επιδρά στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και αλλάζει την αντίληψη, το συναίσθημα, τη διάθεση, τη συμπεριφορά, τον τρόπο λειτουργίας του σώματος του ατόμου που τα χρησιμοποιεί, κατηγοριοποιείται με τον όρο «ναρκωτικό».

Τα ναρκωτικά ανάλογα με το είδος τους, επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον ψυχισμό του ανθρώπου και μπορούν να προκαλέσουν σωματική ή/και ψυχική εξάρτηση.

ΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ο όρος «ναρκωτικά» δεν περιλαμβάνει μόνο τις παράνομες ουσίες, όπως το χασίς, την ηρωίνη, την κοκαΐνη, το χάπι «έκσταση». Περιλαμβάνει και ουσίες που η χρήση τους είναι νόμιμη. Η χρήση του αλκοόλ και του καπνού είναι απολύτως νόμιμη (για τους ενήλικες) και ενταγμένη στην κοινωνική ζωή, η κατάχρησή τους, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή εξάρτηση και προβλήματα υγείας.

Η κατάχρηση ηρεμιστικών και αγχολυτικών χαπιών μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε εξάρτηση.Ουσίες εισπνεόμενες, όπως σπρέι, κόλλες,βενζίνη, αέριο από γκαζάκια βουτανίου, φαίνεται να μη συνδέονται με αυτό που λέμε «ναρκωτικό», κατατάσσονται, όμως, στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΤΑΔΙΟ 1: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(το φλερτ)
(13-14 ετών, χασίς- εισπνεόμενα / προβλήματα στο σχολείο – κοπάνες)
Ο γονιόςμπορεί να μην έχει αντιληφθεί τίποτα
Σε αυτό το στάδιο ανακαλύπτει την δυνατότητα που του δίνουν τα ναρκωτικά να αλλάζει την διάθεσή του. Παρότι φοβάται και διστάζει, αρχίζει να πειραματίζεται με την χρήση και τα αποτελέσματά της. Μοιάζει πολύ συναρπαστικό κάποια στιγμή που δεν έχει καμία όρεξη και είναι στις μαύρες του, ξαφνικά και πολύ γρήγορα να γίνεται φιλικός/ή και να αγαπά όλο τον κόσμο! Ή εκεί που χίλιες δυο σκέψεις να τον βασανίζουν , ως δια μαγείας να βρίσκει την ησυχία του και να μην τον νοιάζει τίποτα.
ΣΤΑΔΙΟ 2: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(ο μήνας του μέλιτος)

(14-15 ετών, χάπια – δοκιμή ηρωίνης. Μειωμένη απόδοση στο σχολείο, συστηματικές κοπάνες)
Ο γονιός πιθανόν να έχει αντιληφθεί αλλά δεν παρεμβαίνει είτε γιατί δεν ξέρει πως είτε γιατί αρνείται τα πρόβλημα.
Σε αυτό το στάδιο επιδεικνύει την ανακάλυψη του στο πώς να αλλάζει τα συναισθήματά του και στο κοινωνικό του περιβάλλον. Αναζητά και άλλους συνομηλίκους του που να κάνουν χρήση και χαίρεται που μοιράζεται τις κοινές τους εμπειρίες γύρω από τις ουσίες.
ΣΤΑΔΙΟ 3: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
(ο έρωτας)

Τώρα πια είναι τόσο απορροφημένος από την νέα του ανακάλυψη που δεν του μένει χρόνος να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Έχει παρατήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του και τα άλλα του ενδιαφέροντα. Η ενασχόλησή του με την χρήση του τρώει τον περισσότερο χρόνο του.
ΣΤΑΔΙΟ 4: ΕΞΑΡΤΗΣΗ
(μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε)

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχει κάνει χρήση για να μπορεί να λειτουργήσει . Τα ναρκωτικά έχουν μια σταθερή θέση στην ζωή του, δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία , το μόνο που τον/την νοιάζει είναι πώς, πότε και τι θα πιει. Το παράξενο είναι ότι σε αυτό το στάδιο παρότι η ζωή του είναι χάλια, τα θεωρεί όλα αυτά πολύ φυσιολογικά! Πιστεύει ότι έτσι μόνο μπορεί να είναι η ζωή του!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Η πρόληψη περιλαμβάνει κάθε προσπάθεια για μείωση ή καθυστέρηση της ζήτησης χρήσης ουσιών. Είναι σημαντικό να λειτουργεί σε πολλά επίπεδα και να ξεκινά από μικρές ηλικίες. Μέθοδοι, όπως η απλή ενημέρωση για τις συνέπειες της χρήσης των ουσιών, ο εκφοβισμός και η παρουσίαση της χρήσης με τα μελανότερα χρώματα ή η ρητή απαγόρευση, δεν έφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

Η πρόληψη έχει να κάνει με έναν καθημερινό τρόπο ζωής. Ξεπερνά τα όρια της παθητικής ενημέρωσης, στόχο έχει την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μιας στάσης ζωής χωρίς εξαρτήσεις η οποία σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Η χρήση ναρκωτικών ή η κατάχρησή τους από ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων σπάνια είναι αποτέλεσμα ενός μόνο αιτιολογικού παράγοντα. Η εξάρτηση δεν εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Οι παράγοντες που συντελούν και δημιουργούν προϋποθέσεις για την εμφάνισή της αναπτύσσονται τις περισσότερες φορές κατά την παιδική ηλικία.

Στην ηλικία αυτή μπαίνουν οι πρώτες βάσεις για τη δημιουργία αξιών, αρχών και στάσεων. Συμβαίνουν ραγδαίες αλλαγές και οι επιδράσεις που δέχεται σ’ αυτή την ηλικία το παιδί είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα εξέλιξη. Αυτή η περίοδος καθορίζεται άμεσα από την οικογένεια, το σχολείο αλλά και από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Έρευνες δείχνουν ότι για την εμφάνιση της χρήσης, κατάχρησης και εξάρτησης από ουσίες συμβάλλουν πολλοί και σύνθετοι παράγοντες που αλληλεπιδρούν και διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες (ο βαθμός συμμετοχής της καθεμιάς είναι διαφορετικός σε κάθε περίπτωση):

Το οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ζει το άτομο
Οι βιολογικοί παράγοντες και η προσωπικότητα του ατόμου
Η δράση της ουσίας
Kάποιοι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες

Η ανοχή ως προς τη χρήση ουσιών
Η διαθεσιμότητα των ουσιών
Ο κοινωνικός αποκλεισμός
Η αποξένωση
Η έλλειψη υποστηρικτικών κοινωνικών δομών
Ο καταναλωτικός τρόπος ζωής
Η πίεση, το άγχος
Η έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης
Η παρέα με χρήστες ουσιών
Το χαοτικό οικογενειακό περιβάλλον
Η χρήση και κατάχρηση ουσιών από τους γονείς
Η έλλειψη συναισθηματικών δεσμών στην οικογένεια
Η βία, η παραμέληση, οι υπέρμετρες οικογενειακές συγκρούσεις
Η αναποτελεσματική επίβλεψη από τους γονείς
Οι υπέρμετρες και μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Ο ψυχικός πόνος
Η μοναξιά
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση
Η έλλειψη ορίων
Η αβεβαιότητα ως προς αξίες, στόχους,προτεραιότητες
Η έλλειψη δεξιοτήτων ζωής (λήψης αποφάσεων, αυτοελέγχου, υπευθυνότητας, αντίστασης, διεκδίκησης κ.α.)
Η έλλειψη επικοινωνίας
Η αδυναμία διαχείρισης έντονων συναισθημάτων και ματαιώσεων
Η ασυγκράτητη παρορμητικότητα
Η ανία, η πλήξη
Η αναζήτηση διαρκούς ευτυχίας και ευχαρίστησης
Η αρχική χρήση ουσιών κατά την προεφηβεία
Η σχολική αποτυχία σε σταθερή βάση
Η πρόωρη αντικοινωνική συμπεριφορά

Kάποιοι προστατευτικοί παράγοντες

Προσωπικές δεξιότητες του ατόμου (αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση, αυτοέλεγχος, αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση έντονων συναισθημάτων, στοχοθέτηση, κλπ)
Κοινωνικές δεξιότητες του ατόμου (επικοινωνία, συνεργασία, αντίσταση, υπευθυνότητα, επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη και λήψη αποφάσεων, κοινωνική ευαισθησία κλπ)
Ασφάλεια και σταθερότητα
Συναισθηματική σταθερότητα
Ενήλικες και συνομήλικοι φίλοι: θετικά πρότυπα ζωής
Σταθεροί οικογενειακοί δεσμοί
Υποστηρικτικά δίκτυα γύρω από το άτομο και την οικογένεια
Ύπαρξη στόχων και ιδανικών που δίνουν όραμα για τη ζωή
Ισχυροί δεσμοί με τους θεσμούς κοινωνικοποίησης, όπως η οικογένεια, το σχολείο
Δυνατότητες ένταξης και ενσωμάτωσης
Δέσμευση στο σχολείο
Σχολική επιτυχία και συμμετοχή στα σχολικά δρώμενα
Ευκαιρίες για συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας
Οικονομική και κοινωνική σταθερότητα
Μειωμένη πρόσβαση στις ουσίες
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα συμπτώματα της χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα όταν το παιδί μπορεί να βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Όμως, είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν μια τέτοια συναισθηματική σχέση με το παιδί τους, ώστε πολύ νωρίτερα να αναγνωρίσουν χαρακτηριστικά που δεν σχετίζονται άμεσα με τη χρήση και την εξάρτηση αλλά μπορεί να αφορούν προβληματική ανάπτυξη του παιδιού. Τέτοια μπορεί να είναι:

Η παθητικότητα και η έλλειψη ανεξαρτησίας
Η έλλειψη αυτοπεποίθησης
Η απροθυμία να επιλύει συγκρούσεις και η αδυναμία να επιδεικνύει αυτοέλεγχο
Η αδυναμία να ξεπερνά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις
Η δυσκολία να δημιουργεί και να διατηρεί φιλίες
Μερικές φορές είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα στην κανονική εφηβική συμπεριφορά και στη συμπεριφορά που δημιουργείται από τη χρήση ουσιών. Αλλαγές που είναι ακραίες ή που διαρκούν περισσότερο από μερικές μέρες μπορεί να είναι μια ένδειξη.

Σκεφτείτε τις επόμενες ερωτήσεις:

Φαίνεται το παιδί σας απόμακρο, μελαγχολικό, κουρασμένο, απρόσεχτο σε σχέση με την προσωπική του περιποίηση;
Έχει αρχίσει να γίνεται εχθρικό, επιθετικό και μη συνεργάσιμο ;
Έχει ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή του από χαρούμενο και ζωηρό σε σκυθρωπό, αμίλητο και κακόκεφο;
Έχουν χειροτερέψει οι σχέσεις του παιδιού σας με τα άλλα μέλη της οικογένειας;
Έχει απομακρύνει ή παρατήσει τους παλιούς του φίλους;
Παρουσιάζει χαμηλή σχολική απόδοση και πολλές απουσίες;
Έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τις αγαπημένες του δραστηριότητες;
Έχουν αλλάξει οι συνήθειες του παιδιού σας όσον αφορά τη διατροφή και τον ύπνο του (π.χ. υπνηλία ή αϋπνία, απώλεια όρεξης);
Λέει πολλά ψέματα και παρουσιάζει έντονη μυστικοπάθεια;
Παρουσιάζονται ανεξήγητες απώλειες χρημάτων ή αντικειμένων από το σπίτι;
Παρουσιάζονται ασυνήθιστες μυρωδιές, λεκέδες ή σημάδια στο σώμα, τα ρούχα ή στο δωμάτιό του;
Έχετε βρει ασυνήθιστη σκόνη, χάπια, κομμάτια αλουμινόχαρτο, πλαστικά καλαμάκια, χαρτάκια για τσιγάρο, βελόνες ή σύριγγες;
Θετικές απαντήσεις στην πλειοψηφία αυτών των ερωτήσεων μπορεί να δείχνουν ότι το παιδί κάνει χρήση ουσιών. Όμως, κάποιες από αυτές τις ενδείξεις μπορεί, επίσης, να εμφανίζονται σε ένα παιδί το οποίο δεν χρησιμοποιεί ουσίες αλλά μπορεί να έχει άλλα προβλήματα. Εάν έχετε αμφιβολία, ζητήστε βοήθεια.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ

Τα ναρκωτικά επηρεάζουν τον καθένα διαφορετικά. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την ποσότητα που έχει πάρει κάποιος, τη συναισθηματική του διάθεση και το περιβάλλον του. Οι γονείς χρειάζεται να γνωρίζουν τι να κάνουν, εάν βρουν το παιδί τους να είναι άρρωστο μετά από τη χρήση ναρκωτικών ή μετά από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αμφεταμίνες, η κάνναβη, η « έκσταση», το LSD και τα μαγικά μανιτάρια μπορούν μερικές φορές να κάνουν το χρήστη να νιώθει ένταση και πανικό.
Εάν αυτό συμβαίνει:

Ηρεμήστε το και καθησυχάστε το. Προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε. Μιλήστε με φυσιολογικό τόνο φωνής και εάν νιώθετε φοβισμένοι ή ανήσυχοι προσπαθήστε να μην το αφήσετε να το καταλάβει.
Εξηγήστε ότι τα συναισθήματα θα περάσουν.
Ενθαρρύνετε το να καθίσει σε ένα ήσυχο, αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο.
Εάν αρχίσει να αναπνέει γρήγορα, ηρεμήστε το και ζητήστε του να παίρνει αργές, βαθιές ανάσες.

Η ηρωίνη, τα ηρεμιστικά και η κατάχρηση αερίων, κόλλας και αεροζόλ μπορεί να κάνουν το χρήστη να νιώθει έντονη υπνηλία.
Εάν αυτό συμβεί:

Ηρεμήστε το και καθησυχάστε το. Μιλήστε με χαμηλή, ήρεμη φωνή και προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε.
Μην το φοβίζετε ή το τρομάζετε.
Ποτέ μην του δίνετε καφέ για να το ξυπνήσετε.
Εάν τα συμπτώματα συνεχίσουν, τοποθετήστε το σε θέση ανάπαυσης (πλάγια και σε εμβρυακή σχεδόν θέση. Προσοχή να μη «γυρίσει» η γλώσσα και εμποδίσει την αναπνοή).
Μη διστάσετε να καλέσετε ένα ασθενοφόρο εάν αργεί να ξυπνήσει.
Η κατάχρηση αλκοόλ, εισπνεόμενων (κόλλες, αεροζόλ, βενζίνη), η χρήση ηρωίνης ή ηρεμιστικών, ο έντονος και συνεχής χορός ενός χρήστη «έκσταση» χωρίς να παίρνει τακτικές αναπνοές ή χωρίς να πίνει αρκετά υγρά μπορούν να προκαλέσουν και αναισθησία. Μια υπερβολική δόση των περισσοτέρων ναρκωτικών μπορεί, επίσης, να προκαλέσει αναισθησία.

Εάν αυτό συμβεί:

Καλέστε το 166 αμέσως και ζητήστε ασθενοφόρο δηλώνοντας τόπο και διεύθυνση. Ποτέ μην ντραπείτε να έρθετε σε επαφή με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Τοποθετήστε το παιδί σε θέση ανάπαυσης έτσι ώστε να μην πνιγεί εάν κάνει εμετό.
Ελέγξτε την αναπνοή. Να είστε έτοιμοι να κάνετε τεχνητή αναπνοή (φιλί της ζωής)
Κρατήστε το παιδί ζεστό αλλά όχι υπερβολικά ζεστό.
Σε περίπτωση, όμως, που κάποιος έχει πάρει «έκσταση» και πιστεύετε ότι έχει υπερθερμανθεί, βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή δροσιά, φρέσκο αέρα και απομακρύνετε κάθε υπερβολικό ρούχο, όπως καπέλο, γάντια, φουλάρι κλπ.
Εάν γνωρίζετε τι ουσία έχει πάρει, πείτε το στο πλήρωμα του ασθενοφόρου. Εάν βρείτε ναρκωτικά αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι, παραδώστε τα στο πλήρωμα του ασθενοφόρου
Εάν συμβεί το χειρότερο και βρείτε το παιδί σε κατάσταση υπνηλίας ή αναίσθητο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε. Μπορεί να σώσει τη ζωή του.

Δείτε εδώ για να ξέρετε πως είναι:

Ινδική κάναβη (χασις) /Μαριχουάνα :Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη. 

indiki-kanavi

cpetrecerileprivatealetraficanti-1463152792

Χασις σοκολάτα

hasis_sokolataΚοκαίνη:H κοκαΐνη είναι μια ουσία με βραχεία διεγερτική επίδραση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και με ιδιότητες τοπικού αναισθητικού.

kokainh

kokECSTASY:
‘Εκσταση είναι η ονομασία που χρησιμοποιείται για τη μεθιλενοδιοσιμεταμφεταμίνη. Κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή χρωματιστών χαπιών με διάφορα σχέδια, όπως καρδιές, αστέρια, κ.α.

Pill (2)

ecstasy-pills

Ηρωίνη

heroiniitumblr_nby6b0fsc91ta8287o1_400

lsd

how-long-does-acid-lsd-stay-in-your-system1459269417

Shisa :

Το “shisha” είναι η βάση κρυσταλλικής μεταμφεταμίνης, δηλαδή πρόκειται για προϊόν αμφεταμίνης, γίνεται με παράλλαξη της μοριακής δομής της αμφεταμίνης και βρίσκεται σε κρυσταλλική μορφή. Αυτό προέρχεται από μία σύντομη, εύκολη και φτηνή διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία κουζίνα ενός σπιτιού. Μεταξύ των εξαρτημένων χρηστών το “shisha” εμφανίζεται σαν κάτι που είναι επικίνδυνο και γι’ αυτό σε γενικές γραμμές προσπαθούν αν το αποφύγουν. Η τιμή του όμως η οποία είναι πολύ χαμηλή τους οδηγούν στο να κάνουν χρήση.

«Με λίγες γνώσεις χημείας και μία προφύλαξη μπορεί να το φτιάξει ο καθένας» εξηγεί ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος από το ΚΕΘΕΑ και συμπληρώνει «υγρά μπαταρίας, σαμπουάν ακόμη και λάδια μηχανής είναι μέρος των συστατικών. Ο φώσφορος είναι ένα από τα συστατικά του “shisha”. Τα άλατα των υγρών της μπαταρίας περιέχουν φώσφορο και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθούν».

Το “shisha” είναι το πιο φθηνό ναρκωτικό της αγοράς: «Οι τιμές είναι σχετικές, οι μαρτυρίες των χρηστών μας λένε πως μπορεί να το βρει κάποιος και με 1 ευρώ ενώ η έρευνα που έκανε η εφημερίδα Guardian λέει πως το βρήκαν 6 ευρώ» εξηγεί ο κ. Παπαναστασάτος, ο οποίος τονίζει πως για να κάνει κάποιος χρήση αυτού του ναρκωτικού σημαίνει πως είναι ήδη χρήστης: «Η ουσία είναι γνωστή εδώ και χρόνια αλλά δεν φαινόταν να είναι δημοφιλής στον χώρο των εξαρτημένων. Στη μικρή ομάδα των εξαρτημένων – που είναι και άστεγοι στην Αθήνα – περίπου από το 2010 έχουμε δει την εξάπλωση του. Δεν είναι η ουσία εισαγωγής στην κουλτούρα των ναρκωτικών. Είναι μία ουσία η οποία έρχεται να συμπληρώσει το ρεπερτόριο των ουσιών όταν κάποιος είναι εξαρτημένος. Δεν ξεκινάει κάποιος με το “shisha”. Πρέπει να είσαι μέλος μίας κουλτούρας, στην οποία οι ουσίες είναι μέρος της καθημερινότητάς σου για να μην πονάς. Προφανώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ουσίες που συνήθως χρησιμοποιούσαν για να μην πονάνε και γι’ αυτό στρέφονται σ αυτή».

Το shisha είναι μία ουσία διεγερτική. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν μία διεγερτική ουσία, ενώ μέχρι πρότινος προτιμούσαν οπιούχα δηλαδή κατασταλτικές ουσίες, δείχνει πως το χαρακτηριστικό του πληθυσμού είναι η πολυχρήση. Το ότι είναι διεγερτική αυτή η ουσία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών. Το “shisha” συνδέεται, επίσης, με σεξουαλική υπερδιέγερση και επιτίθεται στην αντίληψη του χρήστη γρήγορα κάνοντας αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη. Εξαιτίας του υπάρχει αύξηση των ανεπιθύμητων κυήσεων μεταξύ των γυναικών που κάνουν χρήση, αλλά και σημαντική αύξηση της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών. Τα αποτελέσματα όμως από τη χρήση αυτού του ναρκωτικού είναι εμφανή μετά από μόλις λίγες βδομάδες. «Δημιουργεί τέτοια βλάβη που μπορεί κάποιος να μην πεθάνει από την τοξικότητα του ναρκωτικού, αλλά από όσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στον οργανισμό του. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό η 20ετής χρήση ηρωίνης, το “shisha” τις προκαλεί σε ελάχιστο διάστημα» εξηγεί ο κ. Παπαναστασάτος. Με μία γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να δει τις επιπτώσεις που έχει το “shisha” στην εμφάνιση και κατ επέκταση στον οργανισμό. Ο κ. Παπαναστασάτος του ΚΕΘΕΑ εξηγεί «Στην αρχή το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζει πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, τα όργανα καταστρέφονται από τα χημικά, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ «καίγεται» το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι».

 

shisha

crocodile:

Το ναρκωτικό έχει μια τρομερή παρενέργεια : προκαλεί μια ασθένεια, η οποία τρώει κυριολεκτικά τη σάρκα και το δέρμα του χρήστη από μέσα προς τα έξω (από το εσωτερικό του σώματος προς το δέρμα). Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Το δέρμα των χρηστών αρχίζει να παίρνει την όψη δέρματος ερπετών, σαπίζει και λιώνει.

Το όνομα του ναρκωτικού είναι “Krokodil”, είναι τρεις φορές πιο φθηνό από την ηρωίνη, έχει παρόμοια δράση με αυτή και παράγεται από την ανάμειξη κωδεΐνης με βενζίνη και κάποιο έλαιο. Στο μείγμα υπάρχει, επίσης, αραιωτικό μπογιάς και κόκκινος φώσφορος από τριμμένη κορυφή σπίρτου. Κατόπιν, φιλτράρεται, και ο χρήστης το παίρνει με σύριγγα.

Πολλές φορές, η σήψη της σάρκας, που προκαλεί το ναρκωτικό, είναι τόσο εκτεταμένη, που φαίνονται τα κόκαλα του ανθρώπου.

krokodil-russian-flesh-eating-drugΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ https://www.kethea-strofi.gr

Ας δώσουμε κίνητρα για ζωή στα παιδια μας!!!!
Κοινοποιηστε το με το μαγικο κουμπάκι του facebook Κάτω από την ανάρτηση

Close