Φταίμε εμείς που το παιδί μας αρρωσταίνει συνέχεια; Παιδίατρος εξηγεί

Φταίμε εμείς που το παιδί μας αρρωσταίνει συνέχεια; Παιδίατρος εξηγεί. Μια εξήγηση που θα πρέπει να την διαβάσουμε. Άλλωστε όσοι είναι γονείς, ξέρουν ότι πολλές φορές κατηγορούμε τον εαυτό μας, όταν γίνεται κάτι κακό στα παιδιά μας.

Οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να αρρωσταίνουν. Όταν γίνεται με κοινές ιώσεις και κρυολογήματα δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Όταν όμως γίνεται συχνά, πολλές φορές κατηγορούν τον εαυτό τους. Ίσως να μην τα προσέχουν όσο θα έπρεπε. Ίσως να κάνουν εκείνοι κάτι λάθος.

Ισχύει αυτό; Κατά πόσο αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν βάση; Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα κείμενο, που μας εξηγεί για ποιον λόγο οι γονείς δεν φέρουν ευθύνη, όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν συχνά. Διαβάστε παρακάτω:

Όχι αγαπητοί μου γονείς, δε θα σας δώσω την απάντηση που νομίζετε.. Και φυσικά δε φταίτε εσείς που το μικρό σας αρρωσταίνει! Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κάποια θερμοκρασία αποτρεπτική στο να βγουν τα παιδιά από το σπίτι τους χειμωνιάτικους μήνες. Εξάλλου στην Ελλάδα ο χειμώνας δεν είναι καν τσουχτερός, όπως πχ στη Σουηδία!

Δείτε ακόμα Χαμηλό ανάστημα: Πότε χρειάζεται ο παιδοενδοκρινολόγος & πώς το αντιμετωπίζουμε

Φανταστείτε ότι ακόμα και σε αυτές τις χώρες, τα παιδιά εκτίθενται άφοβα στις χαμηλές θερμοκρασίες ήδη από τις πρώτες ημέρες ζωής! Επίσης, μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι το παιδί σας κρυολογεί επειδή έβγαλε κάποια στιγμή το μπουφανάκι του ή επειδή ξεχάσατε πχ να του φορέσετε το φανελάκι του!

Δε χρειάζεται να ντύνετε τα παιδιά σας υπερβολικά, σαν κρεμμύδια, για να τα προστατέψετε υποτίθεται από τις ιώσεις! Ο οργανισμός, όταν το χρειάζεται, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει την υπερβολική θερμοκρασία.

Γιατί επομένως αρρωσταίνει το παιδί σας;

Το αν αρρωσταίνει ή όχι κάποιο παιδί δεν οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά στη δύναμη του ιδίου του ανοσοποιητικού του. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί με  χαμηλό ανοσοποιητικό θα «τσιμπήσει» εύκολα και θα εκδηλώσει με έντονα συμπτώματα την κάθε λοίμωξη.

Αντιθέτως, ένα παιδί με καλό ανοσοποιητικό σύστημα θα έρθει και αυτό σε επαφή λόγω του εντόνου συγχρωτισμού με τον εξωτερικό εισβολέα, αλλά θα αμυνθεί με.. αξιοπρέπεια, χωρίς να εμφανίσει έντονα κλινικά συμπτώματα.

Άραγε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας, για να μην αρρωσταίνουν;

Μην μπορώντας να κλείσετε τα παιδιά σας σε γυάλα, επιβάλλεται να βρείτε τρόπους, έτσι ώστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό τους. Αρχικά, μέσω μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, στις κατάλληλες αναλογίες.

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στα φρούτα και στα λαχανικά, κατηγορίες τροφής όχι αγαπητές από τα παιδιά. Επίσης, φροντίζοντας ώστε το παιδί σας να ξεκουράζεται επαρκώς και να συμπληρώνει τις κατάλληλες ώρες ύπνου για την ηλικία του καθημερινά και όχι μόνο όταν είναι άρρωστο!

Επιπλέον, βγάζοντας τα παιδιά σας να παίξουν έξω στο κρύο, χωρίς όμως να τα ντύνετε υπερβολικά! Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ντύσιμο σε στρώσεις, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε ρούχα, ανάλογα με την περίσταση. Και κάτι άλλο!

Χρησιμοποιήστε για την ενίσχυση του οργανισμού εναλλακτικές μεθόδους, όπως η Ομοιοπαθητική. Μέσω της χρήσης φυσικών σκευασμάτων, χωρίς παρενέργειες, ο οργανισμός «φορτίζει» σταδιακά τις μπαταρίες του και το ανοσοποιητικό του ενισχύεται. Τα παιδιά, ως αγνοί οργανισμοί, ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά!

Αγαπητοί γονείς, αφήστε στην άκρη τις τύψεις και ακολουθήστε τις παραπάνω συστάσεις! Θα εκπλαγείτε από την ευκολία με την οποία το μικρό σας διαβολάκι θα περάσει το χειμώνα στο… πόδι!

Photo cover via: patrisnews.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close