Βουτάει το αυγό στο σιμιγδάλι και φτιάχνει υπέροχη πασχαλινή κατασκευή
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε πασχαλινά αυγά! Λαγουδάκια και κοτοπουλάκια με σιμιγδάλι καλαμποκιού! Άπίθανη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας, που θα διασκεδάσουν και σίγουρα θα τα λατρέψουν!

Λαγουδάκια

πασχαλινα λαγουδακια

Τι θα χρειαστείτε

Εικόνα

Ας  τα φτιάξουμε!

Βράστε τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν.Ανακατέψτε ένα ασπράδι αυγού με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη . Βουτήξτε τα αυγά  στο μείγμα κόλλας.
πασχαλινα κουνελακια
Αμέσως μετά τοποθετήστε τα στο σιμιγδάλι και ρολάρετε . Εάν έχετε άσπρα αυγά ένα στρώμα είναι αρκετό, αν έχετε καστανά αυγά,μπορείτε να κάνετε δύο στρώματα, αν θέλετε λευκά κουνελάκια.
πασχαλινα κουνελακια

Αν κάνετε περισσότερα από ένα στρώματα, θα κάνουν κάποια εξογκώματα.Σε αυτή την περίπτωση, χτυπήστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας για να φύγει το παραπανίσιο σιμιγδάλι.

Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.

Κόψτε τα πρόσωπα λαγουδάκι και τα αυτιά και κολλήστε τα στα  αυγά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα από ασπράδι αυγού ή λευκή κόλλα).Τυλίξτε στην βάση τους τον σωλήνα καθαρισμού.Είναι έτοιμα!
1308889_orig (2)

Κοτοπουλάκια

506728_orig

Ό, τι χρειάζεσαι

1360138_orig

  • αυγά 
  • ασπράδι αυγού αναμεμιγμένο με ένα κουτάλι ζάχαρης (φυσικό κόλλα)
  • σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • πλαστικά μάτια
  • χαρτόνι πορτοκαλί
  • κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βάλτε το αυγό στην λευκή κόλλα ζάχαρης – βεβαιωθείτε ότι θα καλυφθεί με το μείγμα ολόκληρο.
4225444_orig
Ρολάρουμε το αυγό στο σιμιγδάλι καλαμποκιού.
4225444_orig (1)
Πριν κάνουμε τις λεπτομέρειες του προσώπου αφήστε την “κόλλα” να στεγνώσει  – δεν θα πάρει πολύ χρόνο  (λίγα λεπτά).Λίγο σιμιγδάλι καλαμποκιού κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει μόλις τα κοτοπουλάκια στεγνώσουν αλλά το  υπόλοιπο θα μείνει, οπότε μην ανησυχήσετε!

Κόψτε το ράμφος από το πορτοκαλί χαρτόνι (και προαιρετικά το λειρί) και κολλήστε τα στο αυγό. Προσθέστε τα googly μάτια και το κοτοπουλάκι σου είναι έτοιμο!
4225444_orig (2)
itsybitsyfun

Close