Κορμός Ταψιου

ΚΟΡΜΟΣ ΤΑΨΙΟΥ

Ενα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια……….

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα, τύπου μπτι μπερ
1 κούπα καρύδια
250 γραμμάρια βούτυρο
1 ζαχαρουχο γάλα
3 κουβερτουρες
2 κουτ. σούπας κονιάκ, η λικέρ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ενα πυρίμαχο μπωλ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ( μπεν μαρι) λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.
Όταν ομογενοποιηθουν , προσθέτουμε το ζαχαρουχο , τα μπισκότα ( αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει στο μουλτι να γίνουν σκόνη και τα καρύδια επίσης)την βανίλια και το λικέρ ή κονιάκ, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Βάζουμε , μια λαδόκολλα σε ενα ταψάκι η αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μείγμα, βάζοντας επάνω ότι θέλουμε ,καρύδα ή τρούφα ,το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες να παγώσει, και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία!!! Οι Συνταγές της Κυριακής