κατσικάκι-στο-φούρνο-με-πατάτες-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Η Καλύτερη συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο με τραγανή πέτσα και μαλακό κρέας καθώς και το μυστικό για χυλωμένες πατάτες φούρνου και πηχτή σάλτσα για το Πασχαλινό τραπέζι

από τη φίλη μας Voula Damala.

 

Μαρινάδα για το Πασχαλινό αρνί

 

Το Πάσχα πλησιάζει και το έθιμο θέλει την Κυριακή του Πάσχα να ψήνουμε αρνί ή κατσίκι. Παρόλα αυτά, αν δεν έχετε σούβλα ή είστε λίγα άτομα, μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο, πεντανόστιμο κατσικάκι στο φούρνο με όλα τα μυστικά του για τη πιο τραγανή πέτσα, αλλά και την πιο νόστιμη σάλτσα. Θα ξετρελαθείτε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο 2024:

κατσικάκι-στο-φούρνο-με-πατάτες-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Εκτέλεση για το Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο 2024

Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο θυμάρι, χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο σκόρδο. Στο τέλος προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το κατσικάκι και το μαρινάρουμε από όλες τις πλευρές με αλάτι και φρέσκο θυμάρι. Στο γουδί λιώνουμε καλά το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα του σκόρδου το κατσικάκι και κάνουμε καλό μασάζ.

Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 1μιση ώρα περίπου, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στο κάτω μέρος του φούρνου.

 

Καπαμάς Πασχαλινός

 

Αφήνουμε να τραβήξουν το λίπος του κρέατος με το λεμόνι οι πατάτες και όταν γυρίσουμε το κρέας και από την άλλη πλευρά για να ροδίσει, προσθέτουμε 1 κούπα περίπου νερό. Με αυτόν τον τρόπο χυλώνουν οι πατάτες και έχουμε μία δεμένη σάλτσα.

κατσικάκι-στο-φούρνο-με-πατάτες-για-το-Πάσχα 2024-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close