Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!! Απλά υπέροχο!

Το υπέροχο φαγητό μας για σήμερα!!

Υλικά:

1200γρ φιλέτο μοσχάρι ρολο
1 κούπα Καλό κόκκινο κρασι
2 κρεμμύδια
3 μέτρια καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 λίτρα ζωμό βοδινό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μοσχάρι σκόνη

Εκτελεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακιζουμε το ρόλο μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα καρότα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το ρόλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε τα λαχανικά όλα της σάλτσας τη βάζουμε να πάρει βράση και ριχνουμε κορν φλαουρ διαλυμένο σε κρύο νερό για να πλήξουμε ελάχιστα τη σάλτσα αν χρειαστεί. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το κους κους

Υλικα:

1 κούπα κους κους
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό και ένα κύβο λαχανικων
1 κσ βουτυρο
Αλάτι, πιπερι

Εκτελεση:

Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το κους κους. Κλείνουμε με καλά Κι και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το ζωμό και να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και αλατοπιπερωνουμε στη προτίμηση μας.

Elena Psillia-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ


Close