Γλυκο ψυγείου με γιαούρτι διαίτης

Υλικά συνταγής:
Καλυπτικό τούρτας:

1 φακελάκι Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 3 – 4 σταγόνες
Γάλα συμπικνωμένο: περίπου 400 γρ
4 κ.γ natreen υποκατάστατο ζάχαρης
Στραγγιστό γιαούρτι 2%: 1 κιλό
Σκόνη ζελατίνη: 1 φακελάκι
Νερό: 4 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:

1. Καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στενόμακρης φόρμας για κέικ με μεμβράνη τροφίμων (αν βρέξετε την φόρμα πριν την καλύψετε, η μεμβράνη θα κολήσει πιο εύκολα).

2. Ετοιμάζετε το καλυπτικό τούρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες (συνήθως διαλύετε τη σκόνη σε κρύο 500 ml κρύο νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές natreen και βάζετε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση). Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο, για να πήξει το μείγμα.

3. Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρό κατσαρολάκι, μαζί με το νερό. Την αφήνετε 3 – 4 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

4. Χτυπάτε το γιαούρτι με το συμπικνωμένο γάλα και την natreen (4 κ.γ). Όταν αναμειχθούν, προσθέτετε σε λεπτή ροή την ζελατίνη, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Αδειάζετε το μείγμα, στη φόρμα, πάνω από το κόκκινο μείγμα. ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).

5. Για να σερβίρετε το γλυκό, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρείτε τη μενβράνη.

http://glykes-amarties.gr