Κολοκυθάκια ογκρατέν με ρύζι και παρμεζάνα!

Υλικά:

½ φλ. (90 γρ) λευκό μακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι

1.135 γρ κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα στον τρίφτη

2 ½ κ.γ. χοντρό αλάτι

5 κ.σ. (75 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)

 

1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. (15 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. γάλα

 

2/3 φλ. (55 γρ) παρμεζάνα, τριμμένη, χωρισμένη (25 γρ + 30 γρ)

Δείτε την εκτέλεση στο apithano.gr


Close