Μπισκοτοσοκολατόπιτα – Ένα τέλειο γλυκό σοκολάτας

Απόλυτα σοκολατένιο γλυκό που η σοκολάτα του ισορροπεί πάνω στο τραγανό μπισκότο και η γκανάζ που το καλύπτει έρχεται να το απογειώσει! Το εσωτερικό του παραμένει υγρό, κολλάει στο κουτάλι και αυτό το πετυχαίνουμε με το σωστό ψήσιμο. !

Υλικά :

Για το μπισκότο:
160 γραμμ. μπισκότα digestive
40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση :
150 γραμμ. ζάχαρη
180 γραμμ. αυγό (3 μεγάλα)
120 γραμμ, κουβερτούρα
150 γραμμ. βούτυρο
80 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για τη γκανάζ :\
100 γραμμ. σοκολάτα
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση :

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο καλά.
Στρώνουμε το μείγμα μας σε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με αποσπώμενο πάτο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα μας και να έχει την υφή κρέμας.
Σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Σταματάμε το χτύπημα και με μια μαρίζ – σπάτουλα ενώνουμε τα δυο μείγματα με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C με αέρα (βασικό!!) για 15′ λεπτά. ( εξίσου βασικό!!!)
Aφού κρυώσει το γλυκό μας ετοιμάζουμε τη γκανάζ.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και καλύπτουμε το γλυκό.
Διατηρείται και εκτός ψυγείου για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

Πηγή: e-voyage-du-gateaux.blogspot.gr