Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα δωράκια με σπιτική πλαστελίνη και ξετρελάνετε τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικα δώρα με σπιτική πλαστελίνη . Με συνταγή για την καλύτερη σπιτική πλαστελίνη  Playdough και ιδέες για χειροποίητα δώρα για παιδιά

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα δώρα  με σπιτική πλαστελίνη Playdough και ξετρελάνετε τα παιδιά σας!

Ποιο παιδί δεν τρελαίνατε για πλαστελίνη; Δεν υπάρχει πλέον λόγος να την αγοράσετε γιατί πολύ απλά μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας , για ατελείωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης με τα παιδιά σας!

Επίσης με την σπιτική πλαστελίνη Playdough μπορείτε να φτιάξετε και χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και να απασχολήσετε τα παιδιά σας τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών στο σπίτι.

Δείτε ακόμη 11 κόλπα για τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σας

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα φτιάξετε μόνοι σας στην σπιτική πλαστελίνη Playdough

 

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι

3 κούπες αλεύρι

1 κούπα αλάτι

1 κούπα κρύο νερό

και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μέντα

χρώμα ζαχαροπλαστικης

Δείτε ακόμη Οι πιο οικονομικές ιδέες για χειροποίητα Χριστουγεννιατικα δώρα είναι εδώ!

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα δωράκια με σπιτική πλαστελίνη και ξετρελάνετε τα παιδιά σας!

Εγώ έκανα  τη παρακάτω πολύ εύκολη συνταγή για σπιτική πλαστελίνη Playdough και ενθουσιάστηκα γιατί το αποτέλεσμα είναι σαν πλαστελίνη του εμπορίου!

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα αλάτι
1 ½ κούπα βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κρεμόριο (Cream of Tartar) ή ξυνό. Θα το βρεις στα μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ, όλες οι μάρκες έχουν, είναι άσπρη σκόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική,  δεν είναι απαραίτητο αλλά βοηθάει πραγματικά πολύ στο να γίνει ελαστική η πλαστελίνη μας.

Εκτέλεση

Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το κρεμόριο σε ένα μπολ
Πρόσθεσε το λάδι, το χρώμα (αν θες να κάνεις μόνο ένα χρώμα) και το βραστό νερό σε ένα γυάλινο δοχείο, ανακάτεψε τα καλά και πρόσθεσέ τα στα υπόλοιπα υλικά
Θα πρέπει να βιαστείς σε αυτή τη φάση γιατί το νερό πρέπει να μπει στα στεγνά υλικά καυτό. Κράτα τα παιδιά μακριά από αυτή τη διαδικασία.

Ανακάτεψε τα καλά με κουτάλι (για να μην καείς) μέχρι να ενωθούν και να μοιάζει με ζύμη.
Μόλις ανακατευτούν καλά και κρυώσει λίγο άρχισε να ζυμώνεις με τα χέρια. Μετά βάλε τη ζύμη στο πάγκο.
Αν θες τώρα μπορείς να χωρίσεις τη ζύμη σε  μπάλες και να βάλεις διαφορετικό χρώμα σε κάθε μια. 4 σταγόνες περίπου αρκούν.

Βάλε λαδόκολλα στον πάγκο και ζύμωσε εκεί για να μη κολλήσει και να μη λερώσουν τα χρώματα

 

Όσο περισσότερο ζυμώνεται το μείγμα τόσο πιο απαλό και γυαλιστερό γίνεται και αυτό είναι που θέλουμε. Ζύμωσε και ξαναζύμωσε, γύμνασε τα χέρια σου μέχρι να έχει μορφή Playdough και όχι ζύμης.
Αν η ζύμη είναι κολλώδης πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να έχει μια απαλή υφή

Έτοιμο! Ώρα να παίξετε! Να το αποθηκεύσεις σε βαζάκια ή αεροστεγές δοχεία και τάπερ για να μην παίρνει αέρα και θα κρατήσει για πραγματικά πολύ καιρό!

Συμβουλές:

Αν είναι πολύ υγρό/κολλώδες πρόσθεσε αλεύρι. Αν είναι πολύ στεγνό/ ξηρό πρόσθεσε λίγο νερό. Παίξε με τη συνταγή μέχρι να πετύχει. Εμένα χρειάστηκε λίγο νεράκι παραπάνω, όμως δεν έριξα επιπλέον νερό κατευθείαν στη ζύμη. Έβρεχα τα χέρια μου και έπλαθα μέχρι να το «πιεί» όλο και να μην κάνει τα «σπασίματα» της κλασσικής ζύμης. Στο τέλος έμοιαζε όντως με Playdough!

Όσο περισσότερο το ζυμώνεις τόσο καλύτερο γίνεται

Επειδή η συνταγή για  σπιτική πλαστελίνη Playdough έχει καυτό νερό, απομάκρυνε τα παιδιά για να μην έχετε κάποιο ατύχημα
Αν αργήσεις να ρίξεις το υγρό μέσα στα στερεά και το νερό δεν είναι πια καυτό, δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα στην πλαστελίνη, γιατί χωρίς καυτό νερό δεν θα διαλυθεί καλά το αλάτι και δεν θα ενωθούν σωστά τα υλικά. Ακολούθησε σωστά τη συνταγή με τη σειρά. Ετοίμασε πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τα υγρά.

Πειραματίσου ελεύθερα, και πρόσθεσε αν θες στη σπιτική πλαστελίνη Playdough, αιθέρια έλαια, βανίλια ακόμα και glitter.

Δείτε και παρακάτω πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα με σπιτική πλαστελίνη Playdough

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά με σπιτική πλαστελίνη Playdough Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά με σπιτική πλαστελίνη

Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ

 

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα δώρα  με σπιτική πλαστελίνη και ξετρελάνετε τα παιδιά σας!

Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ

 

Close