Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να σώσει την ζωή του παιδιού σας.Όλοι πρέπει να το μάθετε!

Κανένας γονέας δεν θέλει  να δει το παιδί του να υποφέρει από τον πόνο, αλλά οι τραυματισμοί είναι μερικές φορές αναπόφευκτοι. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας γονέας είναι να γνωρίζει τα είδη των τραυματισμών που μπορεί να δημιουργήσουν μια πιο σοβαρή απειλή για τη ζωή ενός παιδιού. Όταν η Heather Starr ήρθε αντιμέτωπη με την ιστορία  μιας μητέρας και της τρίχρονης κορούλας της, ήξερε ότι έπρεπε να το δημοσιοποιήσει στα social media για να ενημερώσει τον κόσμο.

Η Starr δημοσίευσε μια εικόνα του τρίχρονου  κοριτσιού με το πουκάμισό της σηκωμένο τόσο όσο να φαίνονται οι μικρές εκχυμώσεις σε όλο το στήθος της. Το παιδί είχε πρόσφατα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και οι μώλωπες ήταν από το  κλιπ της ζώνης του καθίσματος του αυτοκινήτου. Η Starr εξηγεί στη δημοσίευση της, ότι το κρίσιμο μέρος στη φωτογραφία είναι το μέρος όπου υπάρχουν οι μώλωπες του παιδιού. Οι μώλωπες είναι ακριβώς εκεί που κουμπώνει το κλιπ της ζώνης ασφαλείας του παιδικού καθίσματος.

παιδι

Πάρα πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να δένουν λουριά του καθίσματος, με το κλιπ στην περιοχή της κοιλιάς ή υψηλότερα από το στήθος. Τέτοια λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση μιας  σύγκρουσης. Κάθε γονέας θα πρέπει να γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες, διότι έχει τη δυνατότητα να σώσει τη ζωή του παιδιού του.

c1-baby

Το  μήνυμα της Starr αναφέρει τα εξής:

“Όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι  παθιασμένη με την κατάλληλη ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτου. Εδώ είναι ένα παράδειγμα γιατί.
Αυτό είναι ένα 3χρονο κορίτσι που χτύπησε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Οι μώλωπες στο στήθος της είναι από το  κλιπ στο λουρί της ζώνης. Θα παρατηρήσετε ότι είχε τοποθετηθεί σωστά στο στήθος της, στο ύψος της μασχάλης σωστά μεταξύ των θηλών της. Αν το κλιπ είχε τοποθετηθεί χαμηλότερα,  πιθανότατα θα είχε υποστεί οργανικές κακώσεις  και εσωτερική αιμορραγία. Αν ήταν τοποθετημένο ψηλότερα,  θα μπορούσε να πάθει ασφυξία. (Ειδικός γιατρός είδε και επιβεβαίωσε αυτά τα γεγονότα, )
Η ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτου είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Τρελαίνομαι  όταν βλέπω το κλιπ στο στήθος των παιδιών ή στις κοιλιές τους. Αυτός είναι ο λόγος. Αυτό το μικρό κορίτσι  γλίτωσε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με κάποιους ακίνδυνους μώλωπες. Αν το κλιπ της ζώνης ήταν μερικές  ίντσες πιο ψηλά ή πιο χαμηλά  δεν θα γλίτωνε καθόλου.Γι’αυτό η ενημέρωση και η σωστή τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας είναι τόσο σημαντική.”

sfglobe

Close