Γερμανικοί λουκουμάδες (krapfen/berliner) γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι

Πεντανόστιμοι λουκουμάδες γεμιστοί που θα σας αφησουν… άφωνους!! Μπορείτε να τους δοκιμάσετε με ότι γέμιση θέλετε!!! τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα ζητανε και αλλα!!!!!

ΥΛΙΚΑ

4 κρόκους,
50 γρ άχνη,
20 γρ ρούμι,
5 γρ αλάτι,
250 ml γάλα,
30 γρ μαγιά φρέσκια,
500 γρ αλεύρι,
60 γρ σπορελαιο,
ξύσμα ενός λεμονιού

Δείτε επίσης: ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,τη μαγιά κ ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη, σκεπάζουμε κ το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί λίγο η μαγιά.Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη,το ρούμι,το ξύσμα κ το αλάτι μέχρι να αφρατεψει το μίγμα. προσθετουμε σιγά σιγά το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.προσθετουμε το αλεύρι.μολις ενσωματωθεί,πασπαλιζουμε με λίγο αλευρακι, σκεπάζουμε κ το αφήνουμε να φουσκώσει (το μείγμα θα κολλάει αρκετά δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι!!).. ζυγίζουμε ζυμαρακι των 70 γρ κ τα πλάθουμε προσεκτικά σε μπαλάκια κ τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αλευρωμενη πετσέτα κ τα σκεπάζουμε.τηγανιζουμε σε όχι πολύ καυτό λάδι (150 °C) για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Γερμανικοί λουκουμάδες (krapfen/berliner) γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι Γερμανικοί λουκουμάδες (krapfen/berliner) γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι

Η συνταγή ειναι απο την καταπληκτική ομάδα «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ». της υπέροχης κυρίας Δάφνη Λεμονάκη.


Close