Κουλουράκια Κρητικά νηστίσιμα !!!

Από Κρήτη με μια συνταγή για κουλουράκια παραδοσιακά και νόστιμα! Κουλουράκια τση Κρήτης!!
(νηστίσιμα)

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 Μπέικιν
1 κουταλάκι αμμωνία (τα κάνει τραγανιστά)
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κουρκουμά (κίτρινο μπαχαρικό πολύ υγιεινό)
2 σταγόνες εσάνς κανέλας (το βρίσκετε στα καφεδοπωλεία ..μυστικό της επιτυχίας στη συνταγή)
Σησάμι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει

Δείτε επίσης Αυγοκουλουρα πασχαλινά… 😋

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω πρώτα λάδι με ζάχαρη και τα χτυπώ πολύ καλά.
Στο χυμό πορτοκάλι διαλύω την αμμωνία και την προσθέτω συνεχίζοντας το χτύπημα .
Μετά τα μυρωδικά και αν θέλω βάζω και το σησάμι μέσα περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Τέλος ρίχνω το Μπέικιν με το αλεύρι και ζυμώνω για ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλω τα αφήνω να κρυώνουν καλά και τα αποθηκεύω σε κουτί ερμητικά κλειστό για να είναι πάντα φρέσκα και τραγανά!

Συνταγή από την υπέροχη Ανταρτισσα Καρδια‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».


Close