μιλφέιγ-σε-ποτήρι-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Συνταγή για δροσερό και ελαφρύ μιλφέιγ σε ποτήρι για την Κυριακή του Πάσχα μετά το αρνί. Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.

 

Τούρτα πραλίνα – μιλφέιγ

 

Αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις με ένα γρήγορο, δροσερό, ελαφρύ και βελούδινο γλυκάκι την Κυριακή του Πάσχα τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα ατομικά μιλφέιγ. Είναι υπέροχα σε γεύση αλλά και εντυπωσιακά σε εμφάνιση χωρίς πολύ κόπο και σκεύη. Δοκιμάστε τα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μιλφέιγ σε ποτήρι:

Το μιλφέιγ σε ποτήρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γλυκό που μπορείς να προετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου σε ένα τραπέζι. Είναι ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο που συνδυάζει την ευκολία στην παρασκευή του με την απολαυστική γεύση του.

Είναι η καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι ελαφρύ μετά το φαγητό τους. Με την υπέροχη γεύση και την εντυπωσιακή παρουσία του, το εύκολο μιλφέιγ σε ποτήρι θα κλέψει τις καρδιές των αγαπημένων σας.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απλότητα και τη γεύση, προσφέροντας την τέλεια λύση για να ευχαριστήσετε συγγενείς και φίλους και να την απολαύσετε καθημερινά ή ακόμη και σε ξεχωριστές στιγμές. Όταν το σερβίρετε στο τραπέζι, μπορείτε να το διακοσμήσετε με σαντιγί ή να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο γλυκό!

μιλφέιγ-σε-ποτήρι-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μιλφέιγ σε ποτήρι

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και λίγο από το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και λίγο πριν βράσει, προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά λίγο λίγο το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.

Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ για να κρυώσει πιο γρήγορα, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα για να μη κάνει πέτσα και βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

 

Το γλυκό του Σαββάτου: Μιλφέιγ με μπισκότα

 

Στο μεταξύ παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε τη σφολιάτα μόλις ψηθεί να κρυώσει και έπειτα βάζουμε στην άκρη το 1/3 από τα σφολιατίνια για αργότερα. Τα υπόλοιπα τα ανοίγουμε στη μέση. Σε ένα μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο και την χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί.

Αφού έχει παγώσει η κρέμα την ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να αφρατέψει και για να βγει πιο αφράτη προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της σαντιγί μέσα στη κρέμα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και βάζουμε και τα σφολιατίνια.

Ανακατεύουμε και πάλι και μοιράζουμε το γλυκό στα ποτήρια. Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα σφολιατίνια που βάλαμε πριν στην άκρη και στολίζουμε με αυτά τα ποτήρια μας. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και απολαμβάνουμε.

μιλφέιγ-σε-ποτήρι-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close