Μοσχαρίσια μπιφτεκια με σάλτσα μανιταριων!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ !!

Υλικά για τα μπιφτέκια

8ΟΟγρ Μοσχαρίσιο κιμά ελιά!! 1 Κρεμμύδι μεγάλο 1Κουτ σούπας ρίγανη 4Κουτ σουπας ελαιολαδο 1 Αυγο 6 φρυγανιες τριμμένες 3 Κουτ σουπας μαιντανο 3 κουταλιες σουπας τυρι τριμμένο σκληρό Δανιας Αλατι ,πιπερι! Λιώστε το κρεμμύδι και τις φρυγανιές στο μπλέντερ ανακατέψτε με τον κιμά όλα μαζί τα υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί ..πλαστέ και ψήστε 5 λεπτά από την μια και άλλα 5 από την άλλη!! Υλικά για την σάλτσα!!! 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδος 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού Μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα !!!

Δείτε ακόμα: Μπιφτέκια γαλοπούλας με νιφάδες βρώμης πολύ νόστιμα!!

Εκτέλεση

Στο τηγάνι προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ επιπλέον.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε το κορν φλαουρ διαλυμένο μέσα σε ζεστό ζωμό και ανακατεύετε διαρκώς για 1 λ να ενσωματωθεί. Κατόπιν ρίχνετε το 1/4 του ζωμού βοδινού ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί το κορν φλαουρ Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό, σταδιακά, λίγο τη φορά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας σβολιάσει η σάλτσα.

Δείτε ακόμα: Λαχταριστά μπιφτέκια από σπανάκι

Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς, φροντίζοντας να μη πήξει πολύ γιατί θα συνεχίσει να πήζει και μετά την απόσυρσή της από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα μετά από δοκιμή και ανακατεύετε.!!!

Δείτε ακόμα: Ζουμερά και πολύ αφράτα μπιφτέκια !!!

Για περισσότερη γεύση όταν αποσύρετε από την φωτιά και θέλετε προσθέστε 3 κουταλιές παρμεζάνα και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος με μια κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά!!! Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια μέσα στην σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια βράσει αλλιώς περιχύνετε από πάνω…!!!

Η συνταγη είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou


Close