Μπριζόλες λαιμού με σπανάκι και Φιλαδέλφεια

Υλικά για τις μπριζόλες:
4 μπριζόλες
1 /2 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Δείτε επίσης: Μοσχάρι σούπα με πατάτες και καρότα !!!

Πώς θα τις κάνεις:
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και στη συνέχεια ρίχνεις τη σάλτσα στο ταψί.
Βάζεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά βρέχοντας με τη σάλτσα στις μπριζόλες κάθε τόσο.

Υλικά για το σπανάκι με Φιλαδέλφεια:
450 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό, καθαρισμένα ψιλοκομμένα
2/3 ποτηριού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light η κρέμα γάλακτος 150 γρ.
Λίγο μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Δείτε επίσης: Μπέργκερ με λαχανικά και μπιφτέκι κοτόπουλο

Πως θα το κάνεις:
Ζεσταίνεις σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μαραθεί. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και σβήνεις με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί κι αυτό, προσθέτεις το τυρι κρέμα η την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις καλά 2-3 λεπτά ακόμη τη σάλτσα, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το μοσχοκάρυδο τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Μπριζόλες λαιμού με σπανάκι και Φιλαδέλφεια Μπριζόλες λαιμού με σπανάκι και Φιλαδέλφεια

Σερβίρεις το σπανάκι και από πάνω τις μπριζόλες.

Η συνταγή είναι απο την καταπληκτική ομάδα Helena’s Greek cooking

Close