Σουβλάκια με διάφορα κεφτεδάκια για το party! Μια πολύ ωραία ιδέα για το πάρτυ που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!
Προμηθευτείτε καλαμάκια για σουβλάκια και περάστε μέσα σε αυτά ,εκτός απο το κλασικό κεφτεδάκι και λουκάνικο πατατοκροκέτες,κολοκυθοκεφτέδες και κοτομπουκιες.
Για τις πατατοκροκετες :Xρησιμοποιησα ετοιμο πουρε και τον εφτιαξα συμφωνα με τις οδηγιες του αλλα με λιγο λιγοτερο γαλα ωστε να βγει λιγο πιο σκληρο το μιγμα, προσθεσα τυρακι γκουντα και λιγο μπεικον. το αφησα να κρυωσει καλα και να σφηξει και μετα το επλασα μπαλακια, τα αλευρωσα, τα βουτυξα σε αυγο , μετα σε φρυγανια τρυμμενη και τελος τα τηγανισα σε αντικολλητικο τηγανι με καφτο λαδι για λιγο να κανουν κρουστα και να ροδισουν! Αν ξερετε να κανετε σπιτικο πουρε ακομα καλυτερα, εγω δεν ειχα χρονο!
Για τους λιροκεφτέδες: Tριβουμε την λιρα (κολοκύθα κίτρινη), την στραγγιζουμε καλα, σ’ενα μπωλ βαζουμε την λιρα, αλατι – πιπερι, 1 αυγο λιγη τρυμμενη φρυγανια ( 1 κουπα του τσαγιου περιπου) κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο και αλευρι φαρινα οσο χρειαστει για να σφηξει το μιγμα και να μπορουμε να το πλασουμε. οταν ειναι ετοιμο το μιγμα προσθετουμε τυρι φετα τρυματισμενη και το ξαναπλαθουμε για λιγο ( γιατι αν την βαλουμε απο την αρχη θα λιωσει τελειως μεσα στο μιγμα) . τα αλευρωνουμε σε μπαλακια και τα τηγανιζουμε. Μπορουμε να τα βαλουμε και στον φουρνο φυσικα αν εχουμε χρονο και κενο φουρνο!
Για τις κοτομπουκιές: Παίρνουμε ενα κοτοπουλο και το καθαριζουμε να μην εχει κοκκαλα και πετσα. το κοβουμε σε μπουκιες, το πλενουμε καλα, το στραγγιζουμε και το τοποθετουμε σε καποιο μπωλ. Τριβουμε στον τριφτη 5-6 γουλιες σκορδο και τις βαζουμε στο κοτοπουλο ανακατευοντας καλα να παει παντου. το αφηνουμε σκεπασμενο στο ψυγειο για τουλαχιστον 2-3 ωρες. μολις το βγαλουμε ριχνουμε αλατι – πιπερι, χτυπαμε ενα αυγο και το ριχνουμε πανω στο κοτοπουλο και το ανακατεύουμε να παει παντου. ενα ενα κομματακι το βουταμε σε τριμμένη φρυγανιά και το βαζουμε ειτε σε λαδοκολλα στο φουρνο ειτε σε τηγανι. Αυτη την συνταγη καντε την οπωσδηποτε θα ξετρελαθειτε και μην σας τρομαζει το σκορδο γιατι το περισσοτερο απο αυτο στο τελος θα μεινει στο μπωλ, δεν θα βαρύνουν, ισα ισα που θα δώσουν ωραιο αρωμα.
Ευχαριστούμε τη φίλη της κλειστής μας ομάδας Βαγγέλης Χαρούλα για την συνταγή!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα