Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Σπιτικά σοκολατένια τρουφάκια με ξηρούς καρπούς και κρέμα γάλακτος. Εύκολα στην παρασκευή και πολύ νόστιμα. Ιδανικά για γιορτές και κέρασμα. Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας θα εντυπωσιάσουν!

Υλικά

200 γρμ τρούφα ( 100 γρμ τρούφα μαύρη + 100 γρμ γάλακτος)
150 γρμ καρύδι τριμμένο στο μούλτι
250 γρμ μπισκότα ( 1/3 πτι μπερ – 1/3 ορεο σοκολάτας – 1/3 πτι – μπέρ με επικάλυψη σοκολάτας)
100 ml κρέμα γάλακτος ( 1 μικρό φλυτζανάκι)
2 – 3 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη ( πωλείται στο εμπόριο) + 100 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με λίγο εβαπορέ).
40 ml κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ ( π.χ πορτοκάλι ή μανταρίνι)
50 γρμ βούτυρο LURPAK (2 κοφτές κουταλιές της σούπας περίπου)
120 γρμ ζάχαρη άχνη
Λίγα φουντούκια ολόκληρα καβουρντισμένα
Λίγο κονιάκ επιπλέον στο τέλος (για το πλάσιμο).

Δείτε ακόμα Τρουφάκια Σοκολάτας Ferrero Rocher (Σοκολατάκια) – Easy Homemade Ferrero Rocher 

Εκτέλεση
Αρχικά λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο εβαπορέ.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Έπειτα προσθέτουμε το καρύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια μάζα.
Αφήνουμε για 2 -3 ώρες το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε και τις δύο τρούφες σε ένα μπολ. Τα πλάθουμε σε ένα επιθυμητό μέγεθος βάζουμε εσωτερικά από ένα φουντούκι και στην συνέχει τα κυλάμε στην τρούφα.
Αν στο πλάσιμο δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας τότε έχουμε ρίξει σε ένα πιάτο λίγο κονιάκ και βρέχουμε τα χέρια λίγο – λίγο ώστε να μην κολλάνε . Παράλληλα εάν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να είναι η ζύμη εύπλαστη.

Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς! Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Δείτε ακόμα Απίστευτα τρουφάκια λευκά με ζαχαρούχο για κάθε περίσταση! 

Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close