Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Σπιτικά σοκολατένια τρουφάκια με ξηρούς καρπούς και κρέμα γάλακτος. Εύκολα στην παρασκευή και πολύ νόστιμα. Ιδανικά για γιορτές και κέρασμα. Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας θα εντυπωσιάσουν!

Εκτέλεση
Αρχικά λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο εβαπορέ.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Έπειτα προσθέτουμε το καρύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μάζα.
Αφήνουμε για 2 -3 ώρες το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε και τις δύο τρούφες σε ένα μπολ. Τα πλάθουμε σε ένα επιθυμητό μέγεθος βάζουμε εσωτερικά από ένα φουντούκι και στην συνέχει τα κυλάμε στην τρούφα.
Αν στο πλάσιμο δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας τότε έχουμε ρίξει σε ένα πιάτο λίγο κονιάκ και βρέχουμε τα χέρια λίγο – λίγο ώστε να μην κολλάνε . Παράλληλα εάν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να είναι η ζύμη εύπλαστη.

Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς!

Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli

Close