Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Προς έκπληξη όλων η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος υπό άκρα μυστικότητα την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 12.30 το μεσημέρι και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο βάφτισαν την κόρη τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Το μυστήριο έγινε στην Μονή Παναχράντου της Άνδρου και το όνομα αυτής…Μαρίνα! Νονοί της μικρούλας όπως αποκάλυψε η ίδια η παρουσιάστρια μέσω twitter ήταν τα τρία της αδέλφια, Άγγελος, Λάουρα και Βαλέρια. σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του govastileto.gr η Ελένη Μενεγάκη είχε ζητήσει αντί για δώρα για τη μικρή να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό,  προκειμένου να τα δώσει σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής της. 

Μετά τη λειτουργία, το ζευγάρι παρέθεσε γεύμα στους παραβρισκόμενους στο προαύλιο της Μονής.

Τα tweets της Ελένης Μενεγάκη για τη βάφτιση της κόρη της

Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Φωτογραφίες από τη βάφτιση

Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Μενεγάκη–Παντζόπουλος: Όλες οι λεπτομέρειες για την βάπτιση της κόρης τους

Mπορεί η βάφτιση να έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα όμως το γλέντι για το ευχάριστο γεγονός έχει διάρκεια και αυτό απέδειξαν οι δημοσιεύσεις που έκανε η Ελένη Μενεγάκη το απόγευμα της Κυριακής 30 Αυγούστου.
Η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό φωτογραφία από το γλέντι που έχει στηθεί προς τιμήν της κορούλας την στην Άνδρο, στον προσωπικό της λογαριασμό στο twiter και σχολίασε: «Και το γλέντι συνεχίζεται! Για την Μαρινούλα μας».

Ο ηγούμενος της μονής

Ο ηγούμενος Ευδόκιμος της Μονής Πανταχράντου μίλησε στο περιοδικό You για την Ελένη Μενεγάκη και την βάφτιση: «Η Ελένη ήθελε πολύ να χαρίσει ένα παιδί στον Μάκη. Είναι μια πολύ ευγενική και σεβαστική κοπέλα η Ελένη που πιστεύει πολύ στον Θεό και αγαπά τα παιδιά. Φαίνεται πως ο Θεός άκουσε τις προσευχές της και της χάρισε αυτό το παιδί. Να είναι γερό και να έχει την ευλογία του Θεού».

Γιατί αυτό το όνομα;

Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για το όνομα της νεοφώτιστης κόρης της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου, η οποία βαφτίστηκε την περασμένη Πέμπτη κάτω από άκρα μυστικότητα, στην Μονή Παναχράντου της Άνδρου.

Αρχικά, κυκλοφορούσε η θεωρία πως το όνομα της 5 μηνών κορούλας του ζευγαριού προέρχεται από την αγαπημένη ξαδέρφη του Ματέο, Μαρίνα.
Δυο μέρες μετά,όπως έγραψε και  το star.gr, το γύρο του διαδικτύου έκανε η θεωρία, πως τα ονόματα των παιδιών της Ελένης Μενεγάκη δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των παππούδων τους, και μόνο… τυχαία δεν είναι, καθώς η παρουσιάστρια επιθυμεί να είναι εύηχα και να έχουν ονομαστική εορτή, προβάροντας τα για μήνες εως ότου καταλήξει στο ιδανικό, το οποίο έχει πάντα μέσα το «λάμδα» και το «ρο».
Επίσης δεν αποκλείεται η κόρη της να πήρε το όνομα Μαρίνα, επειδή η Ελένη Μενεγάκη ανήμερα της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου 2014), να έμαθε ότι είναι έγκυος στο τέταρτο παιδί της.

Σήμερα, μια νέα θεωρία, θέλει το όνομα Μαρίνα να κρύβει από πίσω του μια πολύ συγκινητική ιστορία, καθώς έτσι λεγόταν η γιαγιά του Ματέο Παντζόπουλου, που «έφυγε» από την ζωή πριν εφτά χρόνια.
Όπως διαβάζουμε στο tlife, η Μαρίνα Ντίσκου ήταν παντρεμένη με τον Ελευθέριο Μάντζικα (ιδρυτή της Misko και παππού του Ματέο). Το ζευγάρι, απέκτησε από τον γάμο του δυο κόρες: Την Λιλίκα Παντζοπούλου (μητέρα του Ματέο) και την Ειρήνη Γιώτη, που με τη σειρά τους, τους «χάρισαν» τέσσερα εγγόνια: Τον Ματθαίο και τον Ελευθέριο Παντζόπουλο από την Λιλίκα Παντζοπούλου, και τον Χρήστο και την συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη από την κόρη τους Ειρήνη.
Οι δυο τους έζησαν αγαπημένοι και ερωτευμένοι για 67 ολόκληρα χρόνια, με πολλούς να περιγράφουν την Μαρίνα Ντίσκου ως στήριγμα της οικογένειας, την οποία όλοι αγαπούσαν και τιμούσαν.

Το 2008 άρρωστη πια, η γιαγιά Μαρίνα φεύγει από την ζωή, και δέκα μέρες μετά την «ακολουθεί» και ο παππούς του Ματέο, μην μπορώντας να αντέξει τον χαμό της.
Η απώλεια τους στοίχισε τόσο στις δυο κόρες τους όσο και στα εγγόνια τους, καθώς τους είχαν μεγάλη αδυναμία όλοι.

Γι΄αυτό και με την γέννηση της κορούλας του εφτά χρόνια μετά, ο Ματέο αποφάσισε να τιμήσει την πολυαγαπημένη του γιαγιά.

Δεν αποκλείεται βέβαια να αποτελούν και όλα μια σύμπτωση παραγόντων, δηλαδή η Ελένη Μενεγάκη να έμεινε έγκυος ανήμερα της «Αγίας Μαρίνας», και σε συνδυασμό με το όνομα της αγαπημένης του γιαγιάς, αλλά και από το γεγονός ότι είχε μέσα το αγαπημένο «ρο» της Ελένης, να αποφάσισαν να ονομάσουν την μικρούλα Μαρίνα.

Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες και εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, καθώς το ζευγάρι είναι το μόνο που γνωρίζει την αλήθεια.

 

Close