12 σημάδια ότι είστε καλή μαμά
Εάν είχαμε ένα μόνο στόχο στη ζωή, αυτός θα ήταν να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε καλές μαμάδες για τα παιδιά μας. Στην πορεία είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητήσουμε την αξία και τις ικανότητές μας, θα νιώσουμε ότι έχουμε κάνει λάθη, αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε. Και μερικά μικρά καθημερινά πράγματα θα μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε, γιατί φανερώνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Τα παιδιά σας γελάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ασφαλώς και θα γκρινιάξουν, θα κλάψουν, θα εκνευριστούν ή θα θυμώσουν κάποιες στιγμές, αλλά αν έπρεπε να τα χαρακτηρίσετε με μία φράση θα λέγατε ότι είναι «χαρούμενα παιδιά».
laugh
Μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Ίσως όχι στην ηλικία που αρχίζουν τα «μη», «όχι» και «δικό μου», εκεί γύρω στα 2, όμως όταν αργότερα εξελίσσουν όλες εκείνες τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζονται, τότε μπορείτε να πάτε στην παιδική χαρά χωρίς να ανησυχείτε ότι ανά πάσα στιγμή θα ξεκινήσει καυγάς.
Ξέρουν ότι έχετε δίκιο, ακόμα κι όταν τα μαλώνετε. Μπορεί να μην το παραδεχτούν ποτέ, όμως τα παιδιά τις περισσότερες φορές ξέρουν πότε έχουν ξεπεράσει τα όρια και δέχονται την παρέμβασή σας για να «μαζευτούν» σχεδόν με ευγνωμοσύνη.

Λένε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ». Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να τους το υπενθυμίζετε κάθε φορά.

12 σημάδια ότι είστε καλή μαμά

 

Από  τότε που γίνατε μαμά, ξέρετε ότι οι δικές τους βασικές ανάγκες (να φάνε, να κοιμηθούν, να κάνουν μπάνιο κ.λπ.) είναι πάνω από τις δικές σας. Όχι ότι έχει κανείς την απαίτηση να «ξεχάσετε» ή να παραμελήσετε τον εαυτό σας, αλλά εκείνα θα έχουν πάντα προτεραιότητα στη ζωή σας.
Τα παιδιά σας σας αναζητούν όταν θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον ή να κλάψουν σε μια αγκαλιά. Εκείνες τις στιγμές είστε ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Ανεκτίμητη αξία!
bd6bfe94f15e152cdebe312cc9ce704c
Ξέρουν ότι μπορούν πάντα να βασίζονται σε εσάς. Έχουν τη βεβαιότητα ότι θα είστε πάντα δίπλα τους, εάν ξυπνήσουν από εφιάλτη, εάν μαλώσουν με ένα φίλο τους, εάν χρειάζονται βοήθεια για οποιοδήποτε λόγο.
Δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς να ζητήσουν μια αγκαλιά. Ακόμα κι αν αρνούνται να δείξουν ή να δεχτούν την τρυφερότητά σας όταν βρίσκονται μπροστά σε κόσμο ή τους βλέπουν οι φίλοι τους.
93bb23b6b3e7f056e213e4b002d0d939
Ξέρουν ότι είστε η μαμά και όχι η φίλη τους. Φίλους έχουν ήδη πολλούς και θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερους. Γνωρίζουν όμως καλά ότι το δικό σας ρόλο δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει κανείς.
Είστε η αγαπημένη τους παρέα. Τους αρέσει να κάνετε πράγματα μαζί, να μαγειρεύετε, να διαβάζετε, να τραγουδάτε, να βλέπετε ταινίες,  να κάνετε βόλτες. Απολαύστε το όσο κρατήσει.
aa0d08a730878adf08d47589a006fe8e
Σας λένε συχνά «σε μισώ» και «είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου». Και νιώθουν ότι μπορούν να προσπαθούν να σας πληγώσουν τόσο επειδή η αγάπη σας είναι τόσο δεδομένη που θα αμφισβητηθεί ποτέ.
Λένε ακόμα πιο συχνά «σ’ αγαπάω, μαμά». Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας και της αξίας σας.

mamamia.gr

Close