13 λόγοι για να πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!Ο πέμπτος θα σας ενθουσιάσει

Τα οφέλη για την υγεία του κόκκινου κρασιού το κατέστησαν ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μερικά είδη καρκίνου , πρόληψη της άνοιας , την καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης και τον έλεγχο της υπέρτασης, ενώ τις καλλυντικές του ιδιότητες τις έχουν εκμεταλλευτεί μεγάλοι καλλυντικοί οίκοι. Μια ημερήσια δόση μέτριας ποσότητας κόκκινου κρασιού μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για το σώμα μας.

 

Το κόκκινο κρασί αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, ειδικά τη ρεσβερατρόλη, η οποία αποτελεί μια σύνθετη ουσία με πολλαπλά οφέλη.

1. Προστατεύει από την απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας:
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν, ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να εμποδίσει τις εκφυλίσεις του εγκεφάλου.

2.Προλαμβάνει καρδιαγγειακά νοσήματα:
Σύμφωνα με τα ευρήματα του περιοδικού Nature, το κόκκινο κρασί αναστέλλει τη σύνθεση της ενδοθηλίνης-1, μιας πρωτεΐνης υπεύθυνης, για την ανάπτυξη λιπών κατά μήκος των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση. Ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε προκυανιδίνες, μία κατηγορία φαινολών, που παίζουν ρόλο στην οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης,μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3.Αντι-φλεγμονώδεις και αντι-θρομβωτικές ιδιότητες:
Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία έχει βρει ότι οι φαινόλες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί εμποδίζουν την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, αντισταθμίζοντας έτσι τις θρομβώσεις που μπορούν να φράξουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων.

4. Πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Alzheimer:
Η ρεσβερατρόλη στο κρασί παίζει επίσης ρόλο νευροπροστασίας.

Δείτε τη συνέχεια με ένα κλικ εδω

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close