16 προειδοποιητικά σημάδια οτι χρειάζεται να αδειάσετε τα λεμφικά σας υγρά

Το λεμφικό σύστημα αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος του σώματος. Τα λεμφικό σύστημα έχει διπλάσια ποσότητα υγρών, όπως και το αίμα! Πρόκειται για ένα δίκτυο ιστών και οργάνων που απελευθερώνει το σώμα από τις τοξίνες, τα απόβλητα, και άλλα ανεπιθύμητα στοιχεία καθώς είναι μέρος του φυσικού συστήματος επεξεργασίας ”των αποβλήτων” του ανθρώπινου σώματος.

Μια πρωταρχική λειτουργία του λεμφικού συστήματος είναι να μεταφέρει το λεμφικό υγρό. Το λεμφικό υγρό περιέχει λευκά αιμοσφαίρια που συμβάλλουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων σε όλο το σώμα. Έτσι, ένα υγιές λεμφικό σύστημα είναι το κλειδί για ένα υγιές σώμα .

Δείτε ακόμη: Η συμβολή του λεμφικού συστήματος στην άμυνα του οργανισμού, στην επιδιόρθωση των ιστών και στην απομάκρυνση των τοξινών

Κοινά συμπτώματα της  συμφόρησης ενός λεμφικού συστήματος

 • Tα δαχτυλίδια μπαίνουν με δυσκολία στα δάχτυλα
 • Πόνος ή / και δυσκαμψία το πρωί
 • Αίσθημα κόπωσης
 • Φούσκωμα / Κατακράτηση υγρών
 • Φαγούρα στο δέρμα
 •  Αύξηση του βάρους και επιπλέον λίπος στην κοιλιά
 • Πρησμένοι αδένες
 • Χαμηλή ανοσία
 • Θολούρα
 • Πρήξιμο του στήθους ή πόνος με κάθε κίνηση
 • Ξηρό δέρμα
 • Ήπιο εξάνθημα ή ακμή
 • Υπερευαισθησία
 • Ήπιοι πονοκέφαλοι
 • Αυξημένηα ισταμίνη και ερεθισμός λόγω κοινών περιβαλλοντικών αλλεργιογόνων
 • Περιστασιακή δυσκοιλιότητα, διάρροια, και / ή βλέννα στα κόπρανα

Τρείς σημαντικές αιτίες της λεμφικής συμφόρησης

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να υπάρχει συμφόρηση στους λεμφικούς κόμβους του συστήματος, αυτοί μπορεί να περιοριστούν σε τρεις κύριες αιτίες.

 • Το άγχος έχει αναγνωριστεί ως η αιτία για το 80% όλων των χρόνιων ζητημάτων υγείας. Το στρες επομένως προκαλεί και συμφόρηση του λεμφικού συτήματος.
 • Οι πεπτικές ανισορροπίες μπορεί να ερεθίσουν τα εντερικά λάχνα, ο οποίος αποτελεί ένα κλασικός λόγος για τη λεμφική συμφόρηση. Καθώς η πλειοψηφία της λέμφου στο σώμα περιβάλλει το έντερο, η ποιότητα των λαχνών είναι κρίσιμη για τη σωστή ροή της λέμφου, την αποτοξίνωση, την αφομοίωση, και την ανοσία.
 • Η ανεπάρκεια ιωδίου είναι επίσης μια κοινή αιτία της λεμφικής συμφόρησης. Το ιώδιο βοηθά στην άμβλυνση των επιπτώσεων ενός τοξικού περιβάλλοντος και υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα σε κυτταρικό επίπεδο.
 • Τα ασφυκτικά ενδύματα που είναι εφαρμοστά όπως οι στηθόδεσμοι με μπανέλα, μπορούν να εμποδίζουν την κανονική λεμφική ροή. Μία από τις μεγαλύτερες συστάδες των λεμφαδένων βρίσκεται στη μασχάλη και στο άνω μέρος του θώρακα, και αυτοί οι κόμβοι ενεργούν ως πηγή αποστράγγισης για το στήθος, για το βραχίονα, και το ανώτερο στήθος. Όταν ένα σουτιέν είναι πολύ σφιχτό, ή εάν η μπανέλα είναι πολύ περιοριστική , οι λεμφαδένες είναι στενόχωρα, και έτσι εμποδίζεται η κανονική αποστράγγιση. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι πάνω από ένα χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες απομείωσεις της λεμφικής λειτουργίας, και μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά από παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων του ινοκυστικού ιστού του μαστού, της διόγκωσης των λεμφαδένων και του καρκίνου του μαστού.

Δείτε ακόμη: 10 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν οτι κάτι δεν πάει καλά με το ήπαρ σας!

3 ήμερη λεμφική αποτοξίνωση για να βελτιώσετε την υγεία του λεμφικού συστήματος

Αν έχετε τουλάχιστον τρία από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, η λεμφική αποτοξίνωση θα σας ωφελήσει. Αν έχετε πάνω από τα πέντε αυτά συμπτώματα, τότε θα πρέπει σίγουρα να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση. Τρεις ημέρες είναι όσες  χρειάζεστε για να ”στραγγίξετε” τα λεμφικά υγρά σας.

Πάρτε το απόφαση το Σαββατοκύριακο, όταν θα μπορείτε να είστε στο σπίτι σας για 3 ημέρες για να καθαρίσετε το λεμφικό σας σύστημα. Δεν είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να είναι κουραστικό. Διαβάστε  παρακάτω και προετοιμάστε τον εαυτό σας για το μεταβατικό αυτό στάδιο. Το στάδιο αυτό είναι πολύ καλό για να καθαρίσετε τις λεμφικές βαλβίδες σας και για να αποστράγγισετε τη στασιμότητα των υγρών.

Πιείτε οποιοδήποτε από τα συνιστώμενα τσάι από βότανα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Κάντε  γρήγορο περπάτημα, κάντε ασκήσεις ποδιών, κάντε ένα μπάνιο detox, και πιείτε άφθονο νερό ή / και πράσινους χυμούς. Νιώστε τη διαφορά μετά από μια καλή λεμφική αποτοξίνωση, και συνεχίστε την, αν νομίζετε ότι σας παρέχει την βοήθεια που χρειάζεστε για την ”αποστράγγιση” των λεμφικών σας υγρών .

1. Πίνετε άφθονα υγρά

Το λεμφικό σύστημα είναι περίπου 95% σε νερό, καθιστώντας απαραίτητο το νερό για την υγεία του. Μία από τις πιο κοινές αιτίες της συμφόρησης της λέμφου είναι η αφυδάτωση. Χωρίς αρκετό νερό, το λεμφικό υγρό δεν μπορεί να ρέει σωστά. Μείνετε ενυδατωμένοι, πίνοντας το μισό βάρος σας σε νερό την ημέρα.

Πίνοντας τη σωστή ποσότητα νερού μπορεί  να ενυδατώσετε επαρκώς το σώμα σας. Το νερό, οι φρέσκοι χυμοί, το τσάι από βότανα, οι ζωμοί ,είναι όλα άριστα υγρά που θα βοηθήσουν το λεμφικό κινούμενο σύστημα σας.

Πίνοντας πράσινα λαχανικά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας καθώς αυτά βοηθούν στον καθαρισμό όλων των οργάνων σας, συμπεριλαμβανομένου και του λεμφικού συστήματος σας. Ένας γρήγορο χυμός 3 ημερών θα δώσει στο σώμα σας ένα πολύ καλό καθαρισμό όχι μόνο στο λεμφικό σύστημα σας, αλλά και του εντέρου, του ήπατος και των νεφρών.

Η θεραπεία με τη σάουνα διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα, και επιτρέπει στο σώμα να ιδρώσει, και μαζί αποβάλλονται και οι τοξίνες

2. Βότανα

Πολλά βότανα έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στη βελτίωση της λεμφικής υγείας, είτε ως προς την ικανότητά τους να αυξήσουν λεμφική ροή  ή να επισπεύσουν την εκκαθάριση των τοξικών ουσιών. Η κατανάλωση αυτών των αφεψημάτων από βότανα θα αποτοξινώσει αποτελεσματικά το λεμφικό σας σύστημα:

 • Κολλητσίδα (akaGallium aparine) είναι ένας πολύ καλό τσάι από βότανα για την υποστήριξη του λεμφικού συστήματος. Το τσάι αυτό μπορεί να μειώσει την διόγκωση των λεμφαδένων και να βοηθήσει στην εξάλειψη των κυστών. Ως διουρητικό, βοηθά τα απόβλητα να απομακρυνθούν από το λεμφικό σύστημα μέσω της ούρησης, και χρησιμοποιείται επίσης για να διαλυθούν οι πέτρες στα νεφρά.
 • Εχινάκια, είναι ένα πολυτελές βότανο που υποστηρίζει την ανοσία βοηθώντας στο καθαρισμό του λεμφικού υγρού. Ενεργοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα κατά των εισβαλλόντων μικροοργανισμών και κυτταρικών όγκων, αυξάνοντας τα Τ-λεμφοκύτταρα παραγωγής,-κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό των εξω-κυτταρικών υγρών κατά τη διάρκεια της οξείας ή χρόνιας νόσου.
 • Το κόκκινο τριφύλλι βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και τη μείωση της φλεγμονής.
 • Η Manjistha είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται κυρίως για το καθαρισμό των λεμφικών υγρών.

3. Σάουνα

Η θεραπεία με τη σάουνα διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα, και επιτρέπει στο σώμα να ιδρώσει, και μαζί αποβάλλονται και οι τοξίνες. Η κυκλοφορία , απελευθέρωση των τοξινών, η αναγέννηση των ιστών, και η θερμότητα εργάζονται όλα  μαζί για τη βελτίωση της λεμφικής ροής.

4. ”Ζωηρό” περπάτημα

Είναι σημαντικό να κινείτε το σώμα και να λειτουργούν οι πνεύμονες. Το γρήγορο περπάτημα είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κάνει έξω ή μέσα στο σπίτι. Προσπαθήστε να περπατάτες για περίπου 45-60 λεπτά κάθε μέρα. Αναπνεύστε όσο βαθιά μπορείτε, ενώ περπατάτε. Το περπάτημα έχει πολλά οφέλη.

Δείτε ακόμη: Προειδοποιητικά σημάδια οτι το συκώτι σας είναι γεμάτο με τοξίνες και σας κάνει να παίρνετε βάρος

5. Πόδια επάνω στον τοίχο

16 προειδοποιητικά σημάδια οτι χρειάζεται να αδειάσετε τα λεμφικά σας υγρά

Η τοποθέτηση των ποδιών κατ ‘ευθείαν επάνω στον τοίχο θα βελτιώσει τη λεμφική ροή των ποδιών σας. Αυτό θα ενθαρρύνει την ενεργοποίηση των λεμφικών βαλβίδων για την εξάλειψη των τοξινών. Αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

6. Λεμφικό Μασάζ

Βοηθήστε το λεμφικό σας σύστημα κάνοντας μασάζ. Δείτε το παρακάτω βίντεο!

7.  Σταθείτε όρθιοι στο γραφείο

Το να κάθεστε όλη την ημέρα δεν κάνει καλό στη ροή του λεμφικού υγρού. Το να στέκεστε όρθιοι στο γραφείο καθιστά ευκολότερη την αποστράγγιση του λεμφικού αλλά και την πιο φυσική κίνηση του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

16 προειδοποιητικά σημάδια οτι χρειάζεται να αδειάσετε τα λεμφικά σας υγρά

8. Ντους Υδροθεραπείας

Το ντους υδροθεραπείας είναι ένα ντους, όπου χρεισιμοποιούνται εναλλακτικά το ζεστό και κρύο νερό. Προς το τέλος του ντους σας, απλά αλλάξτε το νερό γρήγορα από το ζεστό στο κρύο μια-δυο φορές.

9.  Βούρτσισμα ξηρού δέρματος

Ακριβώς το βούρτσισμα του δέρματος με μια φυσική βούρτσα βελτιώνει την λεμφική ροή.

Δείτε πως να το κάνετε:

 • Αγοράστε μια φυσική (όχι συνθετική) βούρτσα με μακριά λαβή, ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις περιοχές του σώματός σας.
 • Βγάλτε τα ρούχα σας και σταθείτε σε μια μπανιέρα ή στο ντους .
 • Ξεκινήστε το βούρτσισμα, ξεκινώντας από τα πόδια σας και κινηθείτε με μεγάλες σαρωτικές κινήσεις, πάντα προς την καρδιά σας. Στη συνέχεια, προχωρήστε στα χέρια σας
 • Βουρτσίστε αρκετές φορές σε κάθε περιοχή.
 • Προσέξτε όπως βουρτσίζετε πάνω από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως στο στήθος σας. Το δέρμα σας μπορεί να είναι ευαίσθητο αρχικά αλλά θα γίνει λιγότερο ευαίσθητο όσο θα το βουρτσίζετε.
 • Όταν τελειώσετε το στεγνό βούρτσισμα, κάντε ένα ντους. Κάντε εναλλαγές μεταξύ του πιο ζεστού και πιο κρύου νερού. Αυτό θα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, φέρνοντας περισσότερο αίμα προς τα άνω στρώματα του δέρματος.
 • Μόλις βγείτε από το ντους, στεγνώστε το σώμα σας, μην το τρίψετε σκληρά. Εφαρμόστε ένα φυσικό έλαιο όπως έλαιο καρύδας στο δέρμα σας για ενυδάτωση.
 • Αν μπορείτε, να βουρτσίζετε το σ΄βμα σας κάθε μέρα πριν κάνετε ντους θα δείτε τα καταπληκτικά αποτελέσματα μόνο μέσα σε δύο εβδομάδες! Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τη βούρτσα σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε δύο ή τρεις φορές μετά από το ξηρό βούρτσισμα. Αφήστε τη να στεγνώσει σε ένα ξηρό μέρος για να αποφευχθεί ο σχηματισμός της μούχλας.
 • Για να έχετε ακόμα καλύτερη και ταχύτερη δράση, τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, κάνουν ένα μπάνιο detox με άλατα.

10. Βαθιά αναπνοή

Η βαθιά αναπνοή προωθεί τη ροή της λέμφου. Οι πνεύμονές σας αντλούν το λεμφικό υγρό σας.

 • Τεντώστε τα χέρια και στις δύο πλευρές, και στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια σας επάνω, ενώ θα αναπνέετε  (από τη μύτη) και την ίδια στιγμή κάντε κύκλους με τα χέρια σας (πάρτε βαθιά αναπνοή από τους πνεύμονες, όχι από το στομάχι, καθώς η επέκταση των πνευμόνων συμπιέζει τους θωρακικούς πόρους και δημιουργεί μεγαλύτερη ροή). Κρατήστε την αναπνοή σας για λίγο.
 • Στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια σας προς τα κάτω, ενώ εκπνέετε (από το στόμα) και κάνετε κύκλους με τα χέρια σας καθώς κινείτε τα χέρια προς τα κάτω.
 • Αφού το κάνετε αυτό μερικές φορές μπορεί να αισθανθείτε λίγο πονοκέαλο και αυτό είναι σημάδι οτι διαλύονται οι τοξίνες από το σώμα σας . Θα πρέπει να σταματήσετε σε εκείνο το σημείο. Με τον καιρό, θα είστε σε θέση να κάνετε αυτή την άσκηση αναπνοής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

11. Άσκηση

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να κινήσετε το λεμφικό σύστημα είναι η άσκηση. Το καλύτερο είδος άσκησης για την αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος είναι τα άλματα.

Κάντε άλματα σε ένα μικρό ή μεγάλο τραμπολίνο. Το άλμα βοηθά να ανοίξουν οι λεμφικές βαλβίδες για την καλύτερη κυκλοφορία. Κάντε το για 15-20 λεπτά την ημέρα. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό προκειμένου να βοηθήσετε στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Πηγή: olipbeauty.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close