20 πράγματα που έμαθα καλυτέρα όταν έγινα μαμά!

Τα 20 πράγματα που με εμαθε η μητροτητα!

Από τη Νατάσα Βασιλείου

1.Να έχω υπομονή
μπορεί να τσιρίζει όλη μέρα, κα μου τραβάει τα μαλλιά, να τραβάει το τηλέφωνο όταν μιλάω για δουλειά, να σκίζει σημαντικά χαρτιά και να μην κοιμάται ποτέ στην ώρα του, αλλά εγώ είμαι οπλισμένη με αρκετή υπομονή, που μέχρι και εγώ ώρες-ώρες απορώ που στο καλό την βρήκα..

2,Να μην κοιμάμαι όταν νυστάζω
.Μπορεί να έχει πάει 3 τα μεσάνυχτα και το μανάρι μου το μικρό, να μου γελάει και να θέλει παιχνίδι… κι άλλο παιχνίδι… δεν έχεις επιλογή λοιπόν!

3,Να μην έχω ανάγκη το έξω
με παίρνουν φίλες τηλέφωνο για να βρεθούμε για ένα καφέ και δεν θέλω να πηγαίνω! Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό να μην χάνω στιγμές με την οικογένεια μου! Έτσι λοιπόν έμαθα να μένω μέσα και να περνάω καλά με λίγους και καλούς!

4,Να μιλάω με αγνώστους
Πιο αντικοινωνικό πλάσμα από εμένα δύσκολα θα έβρισκες..! πλέον όμως, όταν θα πάρω τον μπέμπη μου βόλτα με το καρότσι και θα συναντήσουμε άλλες μανούλες, δεν έχω καλύτερο απ’ το να ανταλλάξω εμπειρίες, γνώσεις, συμβουλές όσον αφορά τα παιδιά μας!!

5,Να κρατιέμαι ώρες για να πάω τουαλέτα
ακόμα και αυτή η πιο φυσική μου ανάγκη έχει μπει σε δεύτερη μοίρα! Θα τον ταΐσω, θα τον ποτίσω, θα τον αλλάξω και όλα αυτά με το γνωστό τρέμουλο στο πόδι και τα γνωστά πηδηματάκια…

6,Να μην βαριέμαι
που να μου μείνει χρόνος για να βαρεθώ κιόλας; Τρέχω όλη μέρα και δεν προλαβαίνω.. πλυντήρια θες; Σιδέρωμα θες; Δύο φαγητά τη μέρα θες; Ένα μωρό με όλες του τις ανάγκες θες; Συζυγικές υποχρεώσεις θες;(εδώ γελάμε)!

7  Να μην σιχαίνομαι
πριν γεννήσω ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν πως δεν θα μπορώ να αλλάζω το παιδί μου και θα σιχαίνομαι.. τελικά όχι απλά δεν σιχαίνομαι, αλλά δεν μου κάνει και τίποτα αίσθηση πλέον!

8,Να ακούω αυτά που θέλω και πρέπει
όση φασαρία και αν κάνουν τα αυτοκίνητα, οι γείτονες που έχουν κάθε βράδυ πάρτι, η τηλεόραση κτλ, όσο βαθιά και αν κοιμάμαι(και εδώ γελάμε), ένα γκουκ να κάνει το μωρό μου, μέσα από το δωμάτιο, θα το ακούσω.

9,Να αγαπώ
αγαπώ τον άντρα μου πάρα πολύ, δεν θα άντεχα χωρίς εκείνον ούτε λεπτό, αλλά την αγάπη που νιώθω για το πλασματάκι μου το μικρό δεν μπορώ να την συγκρίνω με τίποτα και με κανέναν!

10,Να ζω ακατάστατα και να το ευχαριστιέμαι
μια επίσκεψη στο σπίτι μας θα σας πείσει! Τα παιχνίδια μας είναι παντού, και στην κουζίνα μου πάντα θα υπάρχει ένα κατσαρολάκι που θέλει πλύσιμο, αλλά δεν πτοούμαι!  Τα χαμόγελα μας είναι μόνιμα ζωγραφισμένα στο πρόσωπο μας!

11,Να δημιουργώ
ποτέ μου δεν πίστευα ότι από το μηδέν θα μπορούσα να δημιουργήσω την πιο καταπληκτική δραστηριότητα για τον μικρό μου!

12,Να ξεπερνάω τον εαυτό μου
κάθε μέρα εκπλήσσομαι με τη δύναμη που κρύβω μέσα μου.. εκεί που είμαι έτοιμη να καταρρεύσω αλά Μανωλίδου, σηκώνομαι και κάνω χίλια δυό πράγματα!

13,Να εκτιμάω τον προσωπικό μου χρόνο
μην φανταστείτε τρελά πράγματα, για ένα ντουζάκι μιλάω ή 5 λεπτά στο τραπεζάκι του μπαλκονιού μου! Μπορεί να σας ακούγεται τρελό αλλά ποτέ μου δεν ευχαριστήθηκα περισσότερο ένα ζεστό μπανάκι και μια πορτοκαλάδα στο μπαλκόνι μου!

14,Να ακούω την μαμά
πάντα η μαμά μου, μου έλεγε ‘’να την ακούς την μανούλα’’ και ποτέ δεν την άκουγα, τώρα όμως οτιδήποτε και αν γίνει, εκείνη θα πάρω τηλέφωνο πρώτη απ όλους για να ζητήσω τα φώτα της!!!

15,Να βγάζω το παιδί που έχω μέσα μου
χορεύω όπως ποτέ άλλοτε, παίζω όπως ποτέ άλλοτε, γίνομαι χαζοχαρούμενη όπως ποτέ άλλοτε και το καταευχαριστιέμαι!

16,Να φιλτράρω πληροφορίες
όλοι και όλες κάτι θα έχουν να μου πουν, κρατάω όμως μόνο αυτά που μου ταιριάζουν και μπορώ να υιοθετήσω. Αν κρατούσα τα πάντα θα είχα τρελαθεί η μάνα!

17,Να ψάχνομαι περισσότερο
το κάθε τι που θα φάει, που θα φορέσει, που θα παίξει και θα ασχοληθεί, είναι τεσταρισμένο από εμένα! Δεν του δίνω ότι μας πλασάρουν και δεν τα παίρνω όλα ελαφρά τη καρδία!!!

18,Να ζω με λιγότερα
κακά τα ψέματα, οι ανάγκες ενός παιδιού είναι τόσο μεγάλες που δεν γίνεται να μην στερηθείς!

19 Να παίζω με παιδιά επειδή το θέλω
μέχρι να γίνω μαμά, άντεχα 5 λεπτά με ο ρολόι να συνυπάρξω με κάποιο παιδάκι και να ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό! Πλέον δεν έχω καλύτερο απ το να ασχολούμαι να παίζω με παιδάκια! Η ενέργεια που σου μεταφέρουν είναι μαγική!

20 να κάνω 500 πράγματα ταυτόχρονα
μια γυναίκα όλα τα μπορεί, αλλά μια μαμά μπορεί περισσότερα! Όσες είστε μανούλες με καταλαβαίνετε όσες ετοιμάζεστε για μανούλες να ξέρετε πως το να μαγειρεύεις, να πλένεις πιάτα να αλλάζεις το μωρό, να κάνεις καφέ τον άντρα σου και να ξεσκονίζεις ταυτόχρονα, είναι απλά θέμα ρουτίνας πλέον…
Φιλιά πολλά

Close