6 σημάδια που μαρτυρούν οτι είστε αφυδατωμένοι και πρέπει να πιείτε νερό αμέσως!

Η ζωή στη Γη όπως όλοι γνωρίζουμε θα ήταν αδύνατη χωρίς νερό. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το νερό είναι ένα από τα κορυφαία και πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζονται όλοι οι οργανισμοί προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και να λειτουργούν σωστά.  Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όταν ζεσταινόμαστε ή όταν είμαστε πολύ διψασμένοι από ένα μεγάλο, δροσερό ποτήρι με νερό!

Ενώ όλοι μας έχουμε ακούσει τον συνήθη κανόνα, οτι πρέπει να καταναλώνουμε οκτώ ποτήρια με νερό την ημέρα προκειμένου να διατηρούμαστε ενυδατωμένοι, δεν το τηρούμε πάντα αυτό τον κανόνα. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανθρώπων που αδυνατούν να πίνουν αρκετό νερό  καθημερινά αντιμετωπίζουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό τους.. Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, το σώμα και η υγεία μας αρχίζουν να υποφέρουν εσωτερικά και εξωτερικά. Πολλάκις γινόμαστε εκκεντρικοί και κυκλοθυμικοί, νιώθοντας κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια, ακόμη και η εμφάνισή μας γίνεται πιό θαμπή και πιο φθαρμένη.

Δείτε ακόμη: Παγωσαν οι σωληνες του νερου τι να κανω;

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πηγή της νεότητας κρύβεται στην συνεχή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Όπως υποστήριζουν κάποιοι “Η υγρασία είναι η ουσία της ομορφιάς.” Αν θέλετε να νιώθετε και να φαίνεστε οτι είστε στα καλύτερά σας, απλά καταναλώστε άφθονο νερό!

Δείτε ακόμη: H κατανάλωση νερού από μωρά κάτω των έξι μηνών μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, αφυδατώνεστε συνολικά. Αλλά επειδή είστε πολύ απασχολημένοι,ή απλά δεν σκέφτεστε το νερό ή αδυνατείτε να μετράτε πόσα ποτήρια νερό πίνετε την ημέρα, είναι δύσκολο να γνωρίζετε με βεβαιότητα πόσο νερό έχετε καταναλώσει και αν αυτό είναι αρκετό. Αυτό όμως μπορεί να μην ξανασυμβεί πια! Μόλις διαβάσετε αυτό το άρθρο οι δικαιολογίες σας απλά θα τελειώσουν!. Αυτό θα συμβεί καθώς θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια στον οργανισμό σας, τα οποία θα σας δείχνουν αν χρειάζεστε περισσότερο νερό.:

Το νερό είναι ένα από τα κορυφαία και πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζονται όλοι οι οργανισμοί προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και να λειτουργούν σωστά

Τα σημάδια αυτά είναι:

1. ) Η κακή αναπνοή. Ίσως ένα από τα σημάδια ότι το σώμα σας θα χρειάζεται περισσότερο νερό είναι ότι η αναπνοή σας θα αρχίσει να μυρίζει απαίσια. Κάθε φορά που παίρνετε ένα ποτήρι νερό βοηθά ώστε να ξεπλύνετε τα σωματίδια των τροφίμων, τα βακτήρια και άλλα σκουπίδια που υπάρχουν μέσα στο στόμα σας. Τονώνει επίσης την παραγωγή σάλιου, το οποίο φυσικά έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες , και εργάζεται για να αποτραπεί η υπερανάπτυξη των βακτηρίων. Σε ένα ξηρό στόμα λείπει το σάλιο ή προκειμένου να ξεπλύνετε τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό, και αυτό θα οδηγήσει στην  αποκρουστική μυρωδιά της αναπνοής σας!

2.) Το σκούρο κίτρινο χρώμα των ούρων. Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη οπτική ένδειξη ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο. Το πιο σκούρο χρώμα των ούρων, σημαίνει οτι πρέπει να πιείτε όσο περισσότερο νερό το συντομότερο δυνατόν. Όταν τα ούρα είναι σκούρα κίτρινα ή καφέ στην εμφάνιση που σημαίνει ότι είναι πολύ πυκνά, αυτό δεν σημαίνει οτι σας λείπει μόνο νερό, αλλά και τα νεφρά σας, επίσης, εργάζονται υπερωρίες για να αποβάλουν τα απόβλητα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πράγματα που προκαλούν την αλλαγή του χρώματος, όπως οι βιταμίνες, τα φάρμακα, ορισμένα τρόφιμα, και τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν τα ούρα σας δεν κιτρινίζουν με το χρόνο ή δεν καθαρίζουν με την κατανάλωση του άφθονου νερού, τότε θα πρέπει να τα ελέγξετε με έναν επαγγελματία υγείας.

Δείτε ακόμη: Παίρνει ένα μπουκάλι με νερό, σόδα,και ξύδι και δημιουργεί ένα κινούμενο αυτοκινητάκι

3.) Συχνά διαλείμματα στο μπάνιο. Εάν δεν ουρείτε τουλάχιστον έξι με οκτώ φορές την ημέρα, κάθε μέρα, τότε είναι πιο πιθανό να μην πίνετε αρκετό νερό. Αν πίνετε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, τότε θα πρέπει να ουρείτε τουλάχιστον 6 φορές ή και περισσότερο, επειδή τα νεφρά σας θα είναι συνεχώς σε έξαψη ,έτσι δεν θα  χρειάζεται να κρατήσουν όσο περισσότερο νερό μπορούν, το οποίο συμβαίνει όταν είστε αφυδατωμένοι.

4. ) Ξηροστομία. Όταν  αισθάνεστε το στόμα σας σαν στεγνό χαρτί, αυτό είναι σημάδι οτι πρέπει να πιείτε νερό! Προσπαθήστε να πίνετε νερό συνεχώς όλη την ημέρα προκειμένου να κρατήσετε το στόμα σας υγρό και το σάλιο σας να ρέει!
5.) Λαχτάρα για γλυκά. Ο εγκέφαλος μας απαντάει στην δίψα και στην πείνα με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε να μην γνωρίζουμε αν πεινάμε ή αν διψάμε. Όταν είστε αφυδατωμένοι συχνά θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε ένα σνακ επειδή αισθάνεστε αμφιβολία για το αν διψάτε ή αν πεινάτε. Όταν όμως, κάθε φορά που διψάμε ή πινάμε τρώμε πρόχειρο φαγητό αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του σωματικού μας βάρους με την πάροδο του χρόνου. Αντί για φαγητό, πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε δεκαπέντε λεπτά. Αν αισθάνετε ακόμη πεινασμένοι, τότε φάτε κάτι, αλλά αν δεν νιώθετε πλέον πεινασμένοι, μπορείτε απλά να χρειάζεται λίγο νερό.

6. ) Αισθάνεστε κουρασμένοι. Η χαμηλή ενέργεια και το αίσθημα κόπωσης είναι μια άμεση ένδειξη του οτι είστε αφυδατωμένοι. Το σώμα μας δανείζεται, ή μάλλον παίρνει, το νερό από το αίμα μας, όταν είναι απαραίτητο. Αυτό οδηγεί σε μειωμένο όγκο αίματος και μια συνολική έλλειψη οξυγόνου που αντλείται μέσω των συστημάτων μας, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ένα αίσθημα λήθαργου, υπνηλίας, και χαμηλής ενέργειας. ‘Ετσι, αντί να στραφείτε σε ένα μεγάλο ποτήρι καφέή ένα ζαχαρούχο αναψυκτικό, πιείτε ένα ψηλό ποτήρι με νερό και θα δείτε οτι αμέσως θα νιώσετε καλύτερα!
Ενώ αυτά είναι τα κύρια σημάδια που δείχνουν οτι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να μαρτυρήσουν την έλλειψη νερού. Τα σημάδια αυτά περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, μυϊκές κράμπες, πόνους στις αρθρώσεις, παρατεταμένες ασθένειες, αύξηση του σωματικού βάρους, ξηρό δέρμα και ρυτίδες, δυσκοιλιότητα, και πολλά άλλα. Δείτε παρακάτω τις πληροφορίες μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας και αφήστε τους να γνωρίζουν τα βασικά για την αναγνώριση της αφυδάτωσης και τη σημασία του να μείνετε ενυδατωμένοι. Ποιος ξέρει, ένα πρόβλημα υγείας σας μπορεί απλά να οφείλεται στο ότι δεν πίνετε αρκετό νερό, οπότε μείνετε ενυδατωμένοι και υγιείς!

Source: How to get more water in your system by gcontent on Rumble

 

 

Πηγή: sun-gazing.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close