6 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα με το έντερο

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα πόνο στην κοιλιακή χώρα. Πότε όμως χρειάζεται να προσέξουμε και να το ψάξουμε λίγο παραπάνω; Πότε μπορεί να είναι ένας απλός στομαχόπονος από κάτι που μπορεί να φάγαμε, και πότε σχετίζεται με το έντερο;

Πόνος στην κοιλιά, πόνος στο στομάχι και οίδημα, αυτά είναι οι κύριοι δείκτες που μπορεί να δείχνουν ότι μπορεί να πάσχετε από κάποια ασθένεια που σχετίζεται με τα έντερα, σύμφωνα με το meygeia.

Τα έντερα είναι ένα σπλαγχνικό όργανο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κοιλιάς, μεταξύ του στομάχου και του ορθού. Αποτελούν μέρος του πεπτικού συστήματος και χωρίζονται σε δύο τμήματα.

Δείτε ακόμα: Καρκίνος εντέρου: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την τροφή που σκοτώνει το 75% των όγκων!

Τα δύο μέρη των εντέρων είναι το παχύ έντερο και το λεπτό έντερο. Αν και αποτελούν το ίδιο όργανο και εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες, αυτές οι λειτουργίες είναι πολύ συγκεκριμένες στο κάθε τμήμα.

Ο σκοπός αυτού του οργάνου είναι να επεξεργάζεται τα τρόφιμα, ξεκινώντας από το λεπτό έντερο όπου συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επεξεργασίας. Τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται από τα επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους κατανέμονται στην κυκλοφορία του αίματος για να τα μεταφέρουν στα άλλα μέρη του σώματος.

Αυτή η διαδικασία τελειώνει με το παχύ έντερο, που απορροφά μεταλλικά άλατα και νερό για να δημιουργήσει περιττωματικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από το σώμα. Μάθετε αν έχετε κάποιο πρόβλημα με το έντερο!

Τα έντερα: σημαντικά και εύθραυστα

6 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα με το έντερο

Χωρίς αμφιβολία, η σημασία αυτής της περιοχής του σώματος έρχεται σε έντονη αντίθεση με την ευθραυστότητα του. Αν και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των περισσότερων εσωτερικών οργάνων. Αυτή η αστάθεια σχετίζεται με τη σειρά των ουσιών που διέρχονται από αυτήν.

Τα προβλήματα του εντέρου είναι πιο συχνά απ’όσο μπορείτε να σκεφτείτε και σχετίζονται με πεπτικά προβλήματα. Ο ευκολότερος τρόπος για να ανιχνεύσετε κάποιο θέμα είναι να επεξεργαστείτε πού είναι ο πόνος.

Πόνος στην κοιλιακή χώρα, πόνοι στο στομάχι ή κάποιο οίδημα είναι οι κύριοι δείκτες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα, λιγότερο συνηθισμένα, σημεία, τα οποία μπορεί να φανερώνουν ασθένειες ή εντερικά προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε για μερικά από αυτά.

Σημάδια που θα σας προειδοποιήσουν ότι έχετε πρόβλημα με το έντερο

Λιγούρες για ζάχαρη

Τα βακτήρια που διαμένουν στα έντερα μπορούν συχνά να αποσταθεροποιηθούν, προκαλώντας προβλήματα που συνδέονται με την κατανάλωση γλυκών ή ζαχαρούχων τροφίμων.

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι στην αρχή έχετε επιθυμία να φάτε αυτά τα είδη των τροφίμων, όπως συμβαίνει φυσιολογικά, αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζετε να έχετε επιθυμία σε σημείο εθισμού.

Η πολλή ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως είναι η παχυσαρκία.

Δείτε ακόμα: Δαμάσκηνα: Πώς καταπολεμούν καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη και καρδιακά!

Ψυχολογικά προβλήματα

6 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα με το έντερο

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα έντερα είναι πολύ μακριά από τον εγκέφαλο, πολύ μακριά για να συνδεθούν. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ τους είναι πολύ πιο στενή.

Επομένως, τα ψυχολογικά προβλήματα, όπως είναι η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος, μπορεί να είναι σημάδια ή ένα εντερικό πρόβλημα.

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής υπεύθυνος για να σας κάνει να νιώθετε καλά, ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Προέρχεται από τα έντερα, τουλάχιστον στην πλειοψηφία της. Για το λόγο αυτό, η διάθεσή σας μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση για το πώς αισθάνεται το σώμα σας.

Υπερβολική γλυκόζη

Μία από τις κύριες λειτουργίες των εντέρων είναι η επεξεργασία των τροφίμων, η οποία φυσικά περιλαμβάνει και τη ζάχαρη. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λειτουργία, αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η υπερβολική γλυκόζη είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που συνδέονται με αυτό το πρόβλημα. Είναι επίσης γνωστή ως υψηλό σάκχαρο του αίματος, που είναι η βάση για ασθένειες όπως ο διαβήτης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην έρευνα των Δρ. Plummer et. al. εδώ.

Επιπλέον, οι μεταβολικές διεργασίες μπορούν να διαταραχθούν και ο κύκλος μετατροπής της ενέργειας αποτυγχάνει.

Δερματικά προβλήματα

6 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα με το έντερο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να πάσχετε από δερματικά προβλήματα. Ακτίνες UV, χημικά προϊόντα, θερμότητα, κρύο, ορμονική ανισορροπία και άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με δέρμα που σχετίζονται με την εντερική λειτουργία.

Όταν ο ιστός του δέρματος παρουσιάζει σημάδια ακμής ή έκζεμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι εντερικού προβλήματος.

Η ακμή προκαλείται από αλλαγές στα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και αυτά με τη σειρά τους προκαλούν οίδημα και κοκκίνισμα του δέρματος.

Δείτε ακόμα: Το σπιτικό μείγμα που καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα του παχέους εντέρου σχεδόν αμέσως ( ΒΙΝΤΕΟ)

Πεπτική αστάθεια

Τα προβλήματα με την πέψη είναι πιθανώς το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα έντερα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα πρόβλημα με οποιοδήποτε μέρος του πεπτικού συστήματος.

Όσον αφορά στα έντερα, αυτή η δυνατότητα δεν πρέπει να αποκλείεται. Μπορεί να ξεκινήσει με παγιδευμένα αέρια, κάποιο κοιλιακό οίδημα ή διάρροια, λόγω της αλλαγής των βακτηρίων που προστατεύουν αυτό το όργανο.

Μια ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα μπορεί να προκληθεί από τη δημιουργία επιβλαβών ουσιών, οι οποίες εμποδίζουν την σωστή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Κακοσμία του στόματος υποδηλώνει πρόβλημα με το έντερο

6 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα με το έντερο

Συνδεδεμένη με πεπτικά προβλήματα, η λειτουργία του στομάχου μπορεί να μεταβληθεί λόγω βακτηριακής ανισορροπίας στα έντερα.

Τα αέρια αρχίζουν να ανεβαίνουν, φτάνουν στο στομάχι, προκαλώντας γαστρίτιδα και κακοσμία, δηλαδή δύσοσμη αναπνοή. Αν έχετε πρόβλημα με το έντερο, τώρα μπορείτε να το διαπιστώσετε.

photos credit: pinterest

Με πληροφορίες από meygeia

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close