7 αηδιαστικά πράγματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του τοκετού

Ο τοκετός μπορεί να είναι ένα όμορφο γεγονός αλλά και περίεργο και αηδιαστικό ταυτόχρονα. Μόνο η σκέψη οτι κατά την διάρκεια του τοκετού μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με τη θέα των δικών τους κοπράνων, σε μια αίθουσα γεμάτη με μαίες και γιατρούς, μπορεί να κάνει πολλές γυναίκες να μείνουν ξύπνιες την νύχτα.

Δείτε 7 αηδιαστικά πράγματα που μπορούν να συμβούν κατά την διάρκεια του τοκετού που θα σας εκπλήξουν

Όταν η αηδιαστική βλέννα τελικά ξεπροβάλλει

Όπως ακριβώς με κάθε άλλο μεγάλο πράγμα σε αυτή τη λίστα, η βλέννα υπάρχει μόνο για την προστασία του μωρού σας. Συσσωρεύεται στη μήτρα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και ωθείται προς τα κάτω στον κόλπο κατά τη διάρκεια της διαστολής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα χοντρό, αιματηρό, βλεννογόνο αηδιαστικό μπαλάκι που μοιάζει με κάτι από ταινία τρόμου.

Επιθυμία εμετού

Η ναυτία και ο τοκετός πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κατά την αρχή του τοκετού αλλά και μετά. Ο συνδυασμός των αυξημένων αισθήσεων, των φαρμάκων και αυτής της γενικής γλοιώδης αίσθησης, ολοκληρώνουν την όλη εικόνα και θα σας κάνουν να θέλετε να ξεράσετε όπως δεν το είχατε κάνει ποτέ ξανά.

Δείτε ακόμη: Η επιστολή ενός συζύγου στη γυναίκα του: «Είσαι γενναία και σε θαυμάζω!»

Η έκρηξη του αμνιακού σάκου

Αχ, ο αμνιακός σάκος. Αυτή η όμορφη μικρή θήκη που κρατά το μωρό σας ασφαλές και υγιές ενώ βρίσκεστε μέσα σας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί όταν εκραγεί. Είτε πρόκειται να καταλήξετε με λίγα υγρά ή ένα καταρρέον καταρράκτη υγρού, ίσως χρειαστεί να κρατήσετε μια σφουγγαρίστρα, βολικό μόνο σε περίπτωση που συμβεί το τελευταίο.

Δείτε ακόμη: Δείτε τη γυναίκα που γέννησε μέσα σε μόλις δυο λεπτά!Ο πιο γρήγορος τοκετός στην ιστορία

Αυτά τα λευκά πράγματα με τα οποία είναι καλυμμένο το μωρό σας όταν γεννηθεί

Στις ταινίες και στη τηλεόραση, τα μωρά βγαίνουν όλα μαλακά, καθαρούλια και γλυκούλικα. Στην πραγματικότητα, όμως είναι καλυμμένα με διάφορες ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματος των μωρών ενώ βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Η ουσία που είναι καλυμμένη στο μωρό δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το τυρί cottage και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση κάποιος να θέλει να αγγίξει αυτή την ουσία εκτός αν προέρχεται από αυτόν. Ακόμα και τότε, είναι αρκετά αηδιαστικό.

Ο τοκετός μπορεί να είναι ένα όμορφο γεγονός αλλά και περίεργο και αηδιαστικό ταυτόχρονα.

Μετά την γέννα

Αφού ολοκληρωθεί ο τοκετός του μωρού σας ο πλακούντας με όλο το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν το μωρό σας για να παραμείνει υγιές, είναι 100% έτοιμος να υποχωρήσει. Αφού το περάσετε μέσα από τον κόλπο σας με τον ίδιο τρόπο που πολλοί από εσάς κάνατε με το παιδί σας, μπορείτε να δείτε το τρομακτικό, αιματηρό όργανο σε όλη του τη δόξα.

Καταστρέφεται η ικανότητα σας να μπορείτε να κρατήσετε τα ούρα

Σίγουρα, η πρόπτωση της μήτρας σίγουρα δεν συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, αλλά όταν συμβαίνει, είναι περίπου τόσο διασκεδαστική όσο ακούγεται. Ο τοκετός προκαλεί αποδυνάμωση των μυών στον κόλπο και τον τράχηλο, και σε κάποιους, αυτή η αποδυνάμωση μπορεί να προκαλέσει την πρόπτωση της μήτρας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η ακράτεια.

Δείτε ακόμη: Τα Στάδια Του Τοκετού. Τι Συμβαίνει Και Τι Να Περιμένει Η Μελλουσα Μαμά

Η θέα του ομφάλιου λώρου

Μετά την γέννα υποτίθεται ότι μπορείτε να κρατήσετε και να αγκαλιάσετε το μωρό που γεννήσατε με τόσο κόπο. Και μπορείτε σίγουρα να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να συνηθίσετε να βρίσκεστε κοντά στον αποξηραμένη, συρρικνωμένη, αηδιαστική θέα του ομφάλιου λώρου πρώτα!

 

 

Πηγή: thestir.cafemom.com

Close