7 Επιδράσεις που προκαλεί το άγχος και δεν είχαμε ιδέα! Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές τότε πρέπει να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια!

Δεν υπάρχει περίπτωση ανθρώπου που ζει τη ζωή του χωρίς καθόλου άγχη. Ή που δεν τα πέρασε έστω και στο παρελθόν είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό. Ειδικά η εξαντλητική και απαιτητική καθημερινότητά μας, μας δημιουργεί τέτοια επίπεδα άγχους, που μας είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστούμε και να τα ξεπεράσουμε.

Γι’αυτό και πολλές φορές ο οργανισμός μας τείνει να ξεσπάει αυτό το άγχος μέσα από το σώμα μας με διάφορους τρόπους, άλλους πιο συνηθισμένους και άλλους πιο σπάνιους.

Πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν η κατάσταση του άγχους σας έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά επίπεδα; Στο σημερινό άρθρο από το meygeia.gr, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές σπάνιες επιδράσεις του άγχους που μπορεί να μην έχετε φανταστεί.

Δειτε ακομα Έρευνα: Η εμμονή με το καθάρισμα συνδέεται με το άγχος και είναι σημάδι ψυχαναγκαστικής διαταραχής

Σπάνιες επιδράσεις του άγχους
Μάθετε ποιες είναι και αν αναγνωρίζετε κάποιες από αυτές τότε ήρθε η ώρα να αναζητήσετε βοήθεια.

1. Σύγχυση ή αλλαγές στην αντίληψή σας

7 Επιδράσεις που προκαλεί το άγχος και δεν είχαμε ιδέα! Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές τότε πρέπει να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια!

Οι ψευδαισθήσεις μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με το πόσο πολύ έχουν επηρεαστεί από το στρες.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι βλέπουν μόνο σκιές χρωμάτων ανά διαστήματα. Άλλοι οραματίζονται μια σκοτεινή φιγούρα που τους προκαλεί σημαντικό τρόμο.

Αν αντιμετωπίζετε πολύ στρες μπορεί να δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε διαστάσεις όπως το ύψος και το χώρο γύρω σας ή να δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε μια σχέση με το περιβάλλον σας.

Μπορεί να έχετε μια διαστρεβλωμένη αίσθηση του χώρου και του χρόνου, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονων κρίσεων άγχους.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πρωτόγονες αντιδράσεις σε ερεθίσματα φόβου ή ανησυχίας όπως τη διαστολή της κόρης για να εισέλθει περισσότερο φως.

Αν κάποιος αντιμετωπίζει αυτές τις σπάνιες επιδράσεις του άγχους, μπορεί να αλλάξει την όρασή του και να κάνει τη συγκέντρωση πιο δύσκολη και συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

2. Το άγχος προκαλεί αέρια ή πρήξιμο

7 Επιδράσεις που προκαλεί το άγχος και δεν είχαμε ιδέα! Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές τότε πρέπει να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια!

Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα αέρια είναι ένα από τα πιο άβολα και ενοχλητικά αισθήματα που μπορεί να βιώσει κανείς. Είναι επίσης μια από τις πιο σπάνιες επιδράσεις του άγχους.

Αν και αληθεύει το γεγονός ότι τα αέρια και το πρήξιμο δεν οφείλονται πάντα στο άγχος, υπάρχουν άφθονες σχετικές περιπτώσεις.

Είναι ένα πρόβλημα που συνδέεται συνήθως με την κακή πέψη και την αναπνοή που προκαλεί το άγχος. Είναι κοινά για εκείνους που πάσχουν από συνεχείς κρίσεις άγχους.

3. Ορμονικά προβλήματα
Το άγχος μπορεί να επηρεάσει πολλά από τα συστήματα στο σώμα σας, ένα εκ των οποίων είναι το ενδοκρινικό που είναι υπεύθυνο για την εξισορρόπηση των αδένων που παράγουν τις ορμόνες σας.

Οι διαταραχές στα μηνύματα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του στρες και της ανησυχίας μπορούν να προκαλέσουν ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα και να αλλάξουν την έκκριση εκείνων των ορμονών.

4. Εξανθήματα

7 Επιδράσεις που προκαλεί το άγχος και δεν είχαμε ιδέα! Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές τότε πρέπει να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια!

Τα εξανθήματα ή η ακμή αποτελούν πολύ κοινό σύμπτωμα του άγχους. Μπορεί να εμφανίσετε ένα ξέσπασμα γύρω από τη μύτη, το μέτωπο και τα μάγουλα.

Το πρόβλημα θα εξαφανιστεί όταν θα αισθανθείτε καλύτερα και θα επανεμφανιστεί όταν ξανανιώσετε πιεσμένοι. Αν τα επίπεδα του στρες χειροτερεύσουν μπορεί να αναπτύξετε αλλεργίες και να αντιμετωπίσετε άλλους ερεθισμούς στο δέρμα.

Όλες οι θεραπείες για εξανθήματα και ακμή δεν έχουν καμία επίδραση μέχρι να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους και του στρες.

5. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση
Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά το άγχος μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας. Αν και η τριχόπτωση δεν είναι κοινό σημάδι είναι μια από τις πιο σπάνιες επιδράσεις του άγχους.

Όταν το μυαλό σας βιώνει κάποια αγχωτική κατάσταση, οι λεμφαδένες μετατρέπουν τις πρωτεΐνες σε σάκχαρα για άμεση ενέργεια. Αυτό κάνει το σώμα σας να παράγει νέα θρεπτικά συστατικά προκειμένου να καλυφθούν εκείνα που έχουν ήδη καταναλωθεί.

Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει τις ελεύθερες ρίζες και απαιτεί υψηλότερα επίπεδα ενέργειας για να τις καταπολεμήσει. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση βασικών θρεπτικών συστατικών για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

6. Προβλήματα ύπνου και άλλες σπάνιες επιδράσεις του άγχους

7 Επιδράσεις που προκαλεί το άγχος και δεν είχαμε ιδέα! Αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτές τότε πρέπει να ζητήσετε επειγόντως βοήθεια!

Η δυσκολία να κοιμηθούμε ή να μην ξυπνήσουμε συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα συνθηκών υγείας, τόσο σωματικών όσο και πνευματικών.

Ίσως να έχει συμβεί και σε εσάς να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι όλη τη νύχτα πριν από κάποια σημαντική συνέντευξη για δουλειά ή ομιλία.

Ωστόσο, αν ανακαλύψετε ότι συνηθίζετε να παραμένετε ξύπνιοι, ότι ανησυχείτε ή σκέφτεστε συγκεκριμένα προβλήματα ή τίποτα συγκεκριμένο τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι κάποια διαταραχής άγχους.

Αυτή η διαταραχή μπορεί να συνδέεται με ένα συγκεκριμένο φόβο ή κάτι παράλογο που συμβαίνει τη νύχτα. Συνήθως συνοδεύεται από μυϊκή ένταση στις γροθιές, στο σαγόνι και σε άλλα σημεία του σώματος.

Τριχοτιλλομανία
Πρόκειται για την ακατανίκητη επιθυμία να τραβάει κάποιος τα μαλλιά του ή τις τρίχες από τα φρύδια ή από άλλες περιοχές του σώματος. Θεωρείται ότι είναι ένας τρόπος για την αντιμετώπιση δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως το άγχος, η ένταση, η μοναξιά, η πλήξη και η απογοήτευση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω στρες, τα μαλλιά επανέρχονται εντός 6 μηνών. Όμως σε σημαντικό ποσοστό, αυτό το είδος απώλειας μαλλιών είναι η απαρχή ενός σοβαρότερου μακροχρόνιου προβλήματος.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του άγχους σε εσάς;
Ο καθένας αντιδρά στο άγχος με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα υψηλά επίπεδα άγχους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ενώ, από την άλλη πλευρά, άλλοι καταρρέουν με τα πρώτα σημάδια του στρες.

Γι’ αυτό το λόγο, τα ίδια επίπεδα ανησυχίας μπορεί να προκαλέσουν άλλες σπάνιες επιδράσεις άγχους στον κάθε άνθρωπο. Αν δεν έχετε βιώσει ποτέ αυτά τα παράξενα συμπτώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παλεύετε κι εσείς με το άγχος.

Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε κάποια από τα ανωτέρω συμπτώματα τότε ήρθε η ώρα να βρείτε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους για να το καταπολεμήσετε.

Μπορείτε να επιλέξετε την ψυχοθεραπεία ή να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας μερικές χαλαρωτικές δραστηριότητες ή ασκήσεις.

Δειτε ακομα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να υποφέρεις από αγχώδη διαταραχή

Με πληροφορίες από meygeia.gr

Δείτε όλα τα νέα άρθρα στη σελίδα μας με ένα κλικ εδώ

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close