7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !

Η ερωτική επαφή μεταξύ των ζευγαριών, είναι ένας τρόπος ανάπτυξης οικειότητας και εκδήλωσης των συναισθημάτων. Επιπλέον, η επαφή έχει αρκετά οφέλη για την υγεία αλλά και τη σχέση.

Δυστυχώς, οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να εμφανίζουν μειωμένη ερωτική διάθεση. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες επιπτώσεις στις ίδιες αλλά και στη σχέση με τον σύντροφό τους. Τις περισσότερες φορές σκέφτονται πως μπορεί να είναι απλά πολύ κουρασμένες, απασχολημένες ή να βαριούνται, αλλά γνωρίζατε πως υπάρχουν κάποιοι λόγοι που προκαλούν χαμηλή λίμπιντο;

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας και επηρεάζει πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Μάθετε παρακάτω τους λόγους που την προκαλούν αλλά και πώς να την αντιμετωπίσετε.

#1 Κόπωση

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Σύμφωνα με το CNN, στην Αμερική, ένα στα τέσσερα ζευγάρια που ζουν μαζί λένε πως συχνά είναι αρκετά κουρασμένα για να έρθουν σε επαφή. Αυτό είναι λογικό μιας και υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που μπορούν να εξαντλήσουν εντελώς τους ανθρώπους. Κυρίως όταν πρόκειται για την εpωτική επαφή, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξεκουραστούν για να νιώσουν καλύτερα.

#2 Αλλαγές ορμονών

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Ένας μεγάλος παράγοντας της εpωτικής επιθυμίας, είναι τα επίπεδα των ορμονών. Η Κλινική Μάγιο αναφέρει πως όταν οι ορμόνες αλλάζουν όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο.

Σύμφωνα με το WebMD: «Η τεστοστερόνη επηρεάζει τη σeξουαλική διάθεση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στα μέσα της δεκαετίας των 20 των γυναικών και στη συνέχεια μειώνονται σταθερά μέχρι την εμμηνόπαυση, όπου πέφτουν δραματικά».

#3 Ανησυχία για το σώμα

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Οι ψυχολογικοί λόγοι μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο των γυναικών. Η Κλινική Μάγιο εξηγεί: «Τα προβλήματα δεν χρειάζεται να είναι φυσικά ή βιολογικά για να είναι πραγματικά». Αν μια γυναίκα ανησυχεί για το σώμα της ή αν έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιθανότατα δεν θα θέλει να είναι γυμνή μπροστά στον σύντροφό της.

#4 Θέματα ψυχικής υγείας

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Ορισμένα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, μπορούν να συμβάλουν στη χαμηλή λίμπιντο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος, μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό.

Το WebMD εξηγεί: «Οι άνθρωποι με χρόνια κατάθλιψη, μπορεί να βιώσουν απώλεια της ερωτικής τους επιθυμίας, να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε οργασμό ή απλά να βρίσκουν το σeξ λιγότερο ευχάριστο».

Επίσης, τα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν να μειώσουν την ερωτική επιθυμία.

#5 Αίσθηση κακίας

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Σύμφωνα με την Μαίρη Τζο Ραπίνι, μια θεραπεύτρια του σeξ που μίλησε στο περιοδικό Women’s Health: «Μια γυναίκα πρέπει να νιώθει άμεσα αγαπητή και συνδεδεμένη με τον σύντροφό της. Η δυσαρέσκεια εμποδίζει τις γυναίκες να νιώσουν ελεύθερες κατά τη διάρκεια του σεξ».

Αν μια γυναίκα νιώθει θυμό για τον σύντροφό της, θα πρέπει να του μιλήσει σχετικά με αυτό και να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει τη σχέση της μαζί του.

#6 Ιατρική πάθηση

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Αν μια γυναίκα έχει κάποια ασθένεια ή μια οποιαδήποτε ιατρική πάθηση, μπορεί να επηρεαστεί.

Η Κλινική Μάγιο αναφέρει: «Πολλές μη-σεξουαλικές ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική επιθυμία, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, του καρκίνου, του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της στεφανιαίας νόσου και των νευρολογικών ασθενειών». Άλλες καταστάσεις που μπορούν να την επηρεάσουν, είναι οι διαταραχές του θυρεοειδούς, τα ινομυώματα και η ενδομητρίωση.

Ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως τα αντισυλληπτικά χάπια και τα φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, μπορεί να επηρεάσουν την ερωτική διάθεση.

#7 Συνήθειες ζωής

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Ορισμένες συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και τα ναρκωτικά, μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Η Κλινική Μάγιο αναφέρει: «Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ερωτευμένοι, αλλά το πάρα πολύ αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει την ερωτική σας διάθεση. Το ίδιο ισχύει και για τα ναρκωτικά. Και το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί να μειώσει την ερωτική διέγερση».

Πώς να αυξήσετε την ερωτική επιθυμία

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !Laura Caseley for LittleThings

Μη βιαστείτε να νιώσετε απελπισία, μιας και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε τη χαμηλή λίμπιντο. Μερικές λύσεις είναι να καταναλώσετε αφροδισιακά τρόφιμα, να γνωρίσετε το σώμα σας καλύτερα ή να αναπτύξετε καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό σας.

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

7 λόγοι που προκαλούν μειωμένη λίμπιντο !     Laura Caseley for LittleThings

Αν η χαμηλή λίμπιντο αρχίσει να επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή ή να γίνεται βάρος στη σχέση σας, μιλήστε στον γιατρό σας ώστε να ενημερωθείτε για άλλες λύσεις.

 

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close