7+1 "ύποπτα σημάδια" για την υγεία μας, που τα θεωρούμε φυσιολογικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι!

Το σώμα είναι το σπίτι μας και θα πρέπει να το φροντίζουμε. Πλέον είμαστε πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνουμε να φάμε σωστά, να πάμε γυμναστήριο ή να κάνουμε τακτικές εξετάσεις υγείας.

Μερικές φορές το σώμα μας θέλει να μας πει κάτι αλλά εμείς αγνοούμε τα σημάδια και οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Όπως ξέρετε, η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από την θεραπεία.

Σήμερα, θα σας δείξουμε 8 σημάδια που χρησιμοποιεί το σώμα για να μας πει κάτι σημαντικό.

Δείτε ακόμα: 8+1 απειλές για την υγεία σας που πρέπει να προσέχετε μέσα στις γιορτές

#1. Η μέση σας είναι μεγαλύτερη από 80 εκατοστά.

Εάν δείτε την μέση σας να γίνεται πιο μεγάλη από 80 εκ. θα πρέπει να πάτε στον γιατρό σας να δείτε αν όλα πάνε καλά. Θα μπορούσε να είναι ένδειξη διαβήτη ή μεταβολικού συνδρόμου. Εάν νιώθετε έντονη κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης, είναι καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

#2. Κίτρινα σημάδια γύρω από τα μάτια.

Αυτά τα σημάδια λέγοντας ξανθελάσματα και είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους κάτω από το δέρμα. Επίσης, είναι σημάδι πως έχετε υψηλή χοληστερόλη και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών.

#3. Έχετε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια

Εκτός από έλλειψη ύπνου, θα μπορούσε να είναι ένδειξη αλλεργιών εάν ακολουθείται από φαγούρα και ερεθισμούς.

Δείτε ακόμα: Κατεψυγμένα τρόφιμα: Ποια να μην αγοράζετε. Τι απίστευτο περιέχουν επικίνδυνο για υγεία, προσοχή

#4. Φαγούρα στα πόδια

Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μυκητίασης.

#5. Σπασίματα στις γωνίες του στόματος

Αυτό δείχνει πως πιθανώς υπάρχει έλλειψη σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Θα πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, αυγά και κρέας.

#6. Εξάνθημα με έντονη φαγούρα

Εάν δεν φεύγει με κρέμες, θα μπορούσε να είναι σημάδι κοιλιοκάκης. Όσοι πάσχουν από την ασθένεια αυτή είναι ευαίσθητοι σε προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

#7. Λεπταίνουν οι τρίχες σας

Αυτό δείχνει έλλειψη σιδήρου, καθώς και προβλήματα με τον θυρεοειδή. Κάντε μία εξέταση αίματος και πάρτε την ανάλογη θεραπεία.

Δείτε ακομα: Προσοχή!Γιατί πρέπει να ΜΗΝ κοιμάστε με τον ανεμιστήρα σε διαρκή λειτουργία – Λόγοι υγείας

#8. Εύθραυστα νύχια

Αυτό θα μπορούσε να δείχνει δυσλειτουργία του θυρεοειδή, μυκητίαση ή ψωρίαση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτό το σύμπτωμα μπορεί να ακολουθείται από εξάνθημα, κούραση και πόνο στις αρθρώσεις. Μερικές φορές προκαλείται από την συχνή χρήση βερνικιών.

Πηγή: athensmagazine

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close