8 θεραπείες για την φυσική πρόληψη του σχηματισμού χολολίθων στο σώμα

Οι χολόλιθοι είναι μάζες υλικών που μπορούν να μπλοκάρουν τον χοληφόρο πόρο και να προκαλέσουν πόνο. Στην πραγματικότητα, το WebMD επισημαίνει ότι δεν είναι πραγματικά πέτρες αλλά αποτελούνται από χοληστερόλη ή χολερυθρίνη.

Δυστυχώς, από τη στιγμή που σχηματίζονται, η κλινική Mayo δηλώνει ότι δεν υπάρχει πραγματικά θεραπεία για την αφαίρεση τους. Ωστόσο, θα μπορούσατε να αποτρέψετε την διαμόρφωσή τους ακολουθώντας αυτά τα 8 απλά βήματα.

1. Υγιές βάρος. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι πρώτο στη λίστα. Η κλινική Mayo αναφέρει ότι το υπερβολικό βάρος αυξάνει τους κινδύνους για το σχηματισμό χολόλιθων.

Δείτε ακόμη Πόνος στα νεφρά: Ποιες σοβαρές παθήσεις κρύβει

2. Καταστροφικές δίαιτες. Προκειμένου να διατηρηθεί το υγιές βάρος, οι καταστροφικές δίαιτες ή οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων με λιγότερες από 800 θερμίδες ημερησίως θα πρέπει να αποφεύγονται. Το WebMD επισημαίνει ότι αυτές οι συνθήκες ωθούν το σώμα να δημιουργήσει χολόλιθους.

3. Μην τρώτε γρήγορα ή πηδάτε γεύματα. Η κλινική Mayo αναφέρει  οτι πρέπει να τρώτε τα γεύματά σας σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς η παράλειψη γευμάτων ή το να τρώτε λαίμαργα αυξάνει τους κινδύνους σχηματισμού χολόλιθων.

Δείτε ακόμη: ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά είναι τα σημάδια πως έχετε ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα νεφρά!

4. Ίνες. Η κατανάλωση άφθονων ωμών φρούτων και λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, πίτουρου, μαγειρεμένων ξηρών κόκκων ή οποιασδήποτε πηγής ινών μπορεί να βοηθήσει στη απομάκρυνση σχηματισμού χολόλιθων  σύμφωνα με το WebMD.

Προκειμένου να διατηρηθεί το υγιές βάρος, οι καταστροφικές δίαιτες ή οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων με λιγότερες από 800 θερμίδες ημερησίως θα πρέπει να αποφεύγονται

5. Λεκιθίνη. Η λήψη επίσης 500 mg έως 1.000 mg λεκιθίνης ανά ημέρα, είτε μέσω της διατροφής σας είτε μέσω συμπληρωμάτων, συνιστάται επίσης. Η σόγια, το πλιγούρι βρώμης, τα αυγά, η σοκολάτα και τα φιστίκια είναι εξαιρετικές πηγές λεκιθίνης.

6. Άσκηση. Η Healthline συνιστά την τακτική άσκηση προκειμένου να αποτραπεί ο σχηματισμός χολόλιθων.

7. Ελαιόλαδο. Το WebMD συνιστά να παίρνετε καθημερινά δύο κουταλιές ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο μειώνει τη χοληστερόλη και αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση της παραγωγής της χοληστερόλης.

8. Αντικατάσταση ορμονών. Οι γυναίκες που λαμβάνουν υπερβολικά οιστρογόνα ή χρησιμοποιούν χάπια ελέγχου των γεννήσεων αντισύλληψης , διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σχηματισμού χολόλιθων. Εάν η οικογένεια σας έχει χολολίθους, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλες επιλογές από τα χάπια αντισύλληψης.

Μέσα από τις υγιεινές επιλογές διατροφής και του υγιούς βάρους, μπορεί να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε τον πόνο και την ταλαιπωρία των χολόλιθων.

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close