10  κόλπα για να μην φουσκώνεις!

 

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση « είσαι ό,τι τρως». Αυτό είναι κατά βάση αλήθεια, γιατί δεν αρκεί μόνο να φας κάτι, αλλά να μπορεί ο οργανισμός σου και να το χωνέψει.

Ακόμα και αν φας το πιο υγιεινό φαγητό, αν έχεις αδύναμο γαστρικό σύστημα ή αν αντιμετωπίζεις προβλήματα στη χώνεψη, τότε ο οργανισμός δεν μπορεί να διαλύσει καλά τις τροφές έτσι ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, υπάρχουν 10 απλές συμβουλές που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της χώνεψης και θα μειώσουν το αίσθημα του πρηξίματος μετά από κάθε γεύμα.

1. Να καταναλώνεις καλά μαγειρεμένα φαγητά αντί για κρύα ή ωμά, που δυσκολεύουν το στομάχι να τα χωνέψει.
2. Πρέπει να μασάς τουλάχιστον 20 φορές κάθε μπουκιά πριν την καταπιείς και απόφυγε να τρως πολύ γρήγορα.
3. Η χώνεψη γίνεται ευκολότερη όταν τρως σε ένα χαλαρό, ήσυχο περιβάλλον χωρίς άγχος. Επίσης προσπάθησε να μην τρως μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή.
4. Μην τρως περίπλοκα γεύματα με πολλά συστατικά που δυσχεραίνουν τη διαδικασία της χώνεψης. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ξεπερνάς την κατανάλωση περισσότερων από 3 διαφορετικών φαγητών σε κάθε γεύμα.
5. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται ενδιάμεσα από κάθε γεύμα, όχι μαζί με τα γεύματα.

6. Το χλιαρό νερό και τα ζεστά ροφήματα από βότανα μετά το φαγητό διευκολύνουν τη χώνεψη, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
7. Να τρως φρέσκα μαγειρεμένα φαγητά που είναι πιο θρεπτικά και εύκολα στη χώνεψη, από τα συσκευασμένα, τυποποιημένα του εμπορίου.
8. Απόφυγε την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού. Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν πως πρέπει να σηκώνεσαι από το τραπέζι μισοχορτάτος και όχι πρησμένος.
9. Χαλάρωσε για λίγα λεπτά μετά το φαγητό για να βοηθήσεις το σώμα σου να αρχίσει τη διαδικασία της χώνεψης.
10. Εάν παρόλα αυτά αντιμετωπίζεις ακόμα προβλήματα , τότε πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close