Αυτό το μαγικό φυτό θεραπεύει τα κατάγματα των οστών και θεραπεύει και πολλές άλλες ασθένειες!

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτό το φυτό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτιάξουν θεραπείες για πολλές διαφορετικές ασθένειες. Ο διάσημος βοτανολόγος, Δρ. Παράκελσος είπε: «γιατί να προσθέτουμε ξύδι στη ρίζα του σύμφυτου ή οποιουδήποτε άλλα συστατικά όταν ο Θεός δημιούργησε το σύμφυτο το οποίο μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα κατάγματα των οστών;

Το συναντούμε με τις ονομασίες Σύμφυτο, Στεκούλι, Χονδρούτσικο, Πηκτή, Προκοπιάνα.
Είναι πολυετής πόα που φυτρώνει αυτοφυές σε υγρά λιβάδια, κοντά σε νερά, σε φράχτες και στις άκρες των δρόμων. Η ρίζα του έπειτα από χρόνια γίνεται σκούρα καφέ έως μαύρη εξωτερικά, υποκίτρινη εσωτερικά και είναι κολλώδης.
Τα φύλλα του είναι τραχιά, λογχοειδή με έντονη νεύρωση και τα άνθη μοβ, ενίοτε λευκά, κιτρινωπά ή ρόδινα, κωδωνοειδή, σε σχήμα καμπανούλας. Σχηματίζουν ταξιανθίες βόστρυχους, γυριστούς προς τα κάτω.
Τα τρυφερά φύλλα του Σύμφυτου είναι γευστικά και τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Το βότανο χρησιμοποιείται σήμερα σε σαμπουάν, σαπούνια και κρέμες για το δέρμα.

Δείτε ακόμη: Eαν έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας δεν θα δείτε ποτέ ξανά αράχνες και έντομα!

Αυτό το σούπερ φυτό ανακουφίζει από τα συμπτώματα του διαστρέμματατος, των θλάσεων και προωθεί την αναγέννηση των ιστών. Αυτός είναι ο λόγος που το σύμφυτο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να φτιάξουν σπιτικά διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των εξωτερικών και εσωτερικών τραυματισμών, οιδημάτων, κοψιμάτων, γρατζουνιών, μωλώπων, καταγμάτων και αιμορραγιών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σύμφυτο για τη θεραπεία των διαστρεμμάτων και για τις θλάσεις των μυών και τενόντων!

Επίσης, τα φύλλα του σύμφυτου είναι πολύ αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ψωρίασης,των ελκών, της φλεβίτιδας, του καρπικού συνδρόμου και των φλεγμονών των οστών

Δείτε ακόμη: Το φυτό που θα σε απαλλάξει από φλεβίτιδα, απώλεια μνήμης & πονοκεφάλους

Επίσης, τα φύλλα του σύμφυτου είναι πολύ αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ψωρίασης,των ελκών, της φλεβίτιδας, του καρπικού συνδρόμου και των φλεγμονών των οστών. Οι ειδικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι το λίπος που βρίσκεται στο σύμφυτο θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να απαλλαγούν από τον πόνο στην πλάτη.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Αν έχετε αυτό το φυτό σπίτι, πρέπει να το πετάξετε αμέσως!(Φωτογραφία)

Όπως είπαμε, το σύμφυτο είναι πολύ χρήσιμο και επωφελές για όλους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι να αναμείξετε 2-3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίζα σύμφυτου με αρκετό νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα βάλτε αυτό το μείγμα σε ένα κομμάτι ύφασμα και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή ή το τραύμα. Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το σύμφυτο κάθε 2 έως 4 ώρες. Αυτό θα μειώσει τον πόνο σας και οι πληγές σας θα επουλωθούν γρηγορότερα.

Πηγή: myhealthylifeguide.net

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close