Αυτό το συστατικό της τσίχλας καταστρέφει το πεπτικό σας σύστημα!

Μήπως και εσείς μετά το γεύμα στο γραφείο ή στο σπίτι σας τρώτε τσίχλα; Μερικοί τη χρησιμοποιούν προκειμένου να μυρίζει καλά η ανάσα τους, ενώ άλλοι θέλουν κάτι να έχουν στο στόμα τους να μασούν από συνήθεια. Είτε το αγαπημένο άρωμα στη τσίχλα σας είναι μέντα, ή η κανέλα, τότε είναι πιθανό η τσίχλα σας να θέτει ορισμένους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας.

Οι κίνδυνοι του διοξειδίου του τιτανίου

Για χρόνια, οι τσίχλες φτιάχνονται έχοντας ενδωματωμένο ένα συστατικό που λέγεται διοξείδιο του τιτανίου. Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια μικροσκοπική μεταλλική ένωση η οποία δημιουργεί επικίνδυνες απειλές για την υγεία σας. Χρησιμοποιείται σε μορφή μη-σωματίδιου για να δημιουργήσει μια φωτεινή λευκή απόχρωση στα χρώματα, στα πλαστικά και σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τσιχλών.

Δείτε ακόμη: Βίντεο: Τι συμβαίνει όταν καταπίνουμε τσίχλα;

Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια μικροσκοπική μεταλλική ένωση η οποία δημιουργεί επικίνδυνες απειλές για την υγεία σας

H ένωση αυτή γενικότερα, αναγνωρίζεται ως ασφαλή, οπότε δεν είναι παράνομη κατά την προσθήκη της στα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την ασφάλεια αυτής της ένωσης. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NanoImpact δείχνει ότι το οξείδιο του μη-τιτανίου (συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του τιτανίου) μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία του εντέρου.

Δείτε ακόμη:Πως ο πόνος στα μέρη του σώματος σας δείχνει κάτι άλλο από αυτό που φαντάζεστε!

Αυτό το συστατικό της τσίχλας καταστρέφει το πεπτικό σας σύστημα!

Η μελέτη

Στη μελέτη, οι ερευνητές εκθέτουν μικρά εντερικά κύτταρα σε ένα γενναίο γεύμα με νανοσωματιδία σε διάστημα τεσσάρων ωρών για να ελέγξουν την οξεία έκθεση. Εκθέτουν επίσης τα κύτταρα σε τρια γεύματα για πάνω από πέντε ημέρες για να δοκιμάσουν και τη χρόνια έκθεση. Έτσι συμπεραίνουν οτι η χρόνια έκθεση στα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου στη διατροφή:

  • Αποδυναμώνει τον εντερικό φραγμό
  • Επιβραδύνει το μεταβολισμό
  • Πυροδοτεί τη φλεγμονή
  • Αποδυναμώνει την άμυνα του εντέρου κατά των παθογόνων μικροοργανισμών
  • Αποκλείει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και τα λιπαρά οξέα.

Δείτε ακόμη: Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι να γίνουν 5 ετών!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα νανοσωματίδια αμβλύνουν  την αποτελεσματικότητα των μικρολάχνων στο λεπτό έντερο. Οι μικρολάχνες είναι μικροσκοπικές προεξοχές από τα μικρά εντερικά κύτταρα. Εργάζονται ώστε να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να επιβιώσει.

Αυτό το συστατικό της τσίχλας καταστρέφει το πεπτικό σας σύστημα!

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close