Ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος την ημέρα που έμαθα ότι ήταν ακόμα παντρεμένος!

Καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ την δική μου ιστορία μαζί σας. Πριν από μερικούς μήνες έκανα μια σχέση μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που ήμουν μόνη μου. Το διαζύγιο μου ήταν πολύ άσχημο και έπρεπε να μαζέψω δυνάμεις.

Τον νέο μου σύντροφο τον ήξερα από παλιά, ήμασταν από το ίδιο χωριό αλλά δεν γνωριζόμασταν ιδιαίτερα. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και γνωριστήκαμε καλύτερα, ήρθαμε πιο κοντά. Αν και ήμασταν από το ίδιο χωριό δεν ήξερα πολλά πράγματα για εκείνον επειδή μεσολάβησε και ένα διάστημα που και εγώ αλλά και εκείνος είχαμε φύγει από το χωριό.

Τέλος πάντων ξεκινήσαμε την σχέση μας. Δεν μπορούσαμε να βρισκόμαστε συνέχεια εξαιτίας της δουλειάς του και άλλων μικρών εμποδίων που υπήρχαν. Το προσπαθούσαμε όμως. Στην αρχή όλα ήταν καλά. Ένιωθα πολύ ευτυχισμένη, τον πίστεψα από την αρχή, δεν ξέρω γιατί, αλλά τον πίστεψα.

Στην αρχή της σχέσης μας, μου είχε πει ότι ήταν παντρεμένος αλλά είχε χωρίσει, εγώ του έδειξα κατανόηση, αφού και εγώ είχα χωρίσει. Δεν με ενόχλησε αυτό αλλά παρατηρούσα ότι όσο περνούσε ο καιρός εκείνος απομακρυνόταν. Τον είχα ρωτήσει πολλές φορές τι συμβαίνει και όλο μου έδινε δικαιολογίες. Στην αρχή πίστευα ότι μου έλεγε. Προσπαθούσα να του δώσω δύναμη. Έτσι πέρασε καιρός, μέχρι που κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος. Όταν σιγουρεύτηκα, τρελάθηκα από χαρά. Ήθελα να του το πω αλλά ήθελα όταν θα το έκανα ήμασταν μαζί. Πίστευα ότι θα χαιρόταν και εκείνος. Όμως εκείνος είχε απομακρυνθεί ακόμα πιο πολύ.

 

Έβρισκε διάφορες δικαιολογίες να μην βρισκόμαστε. Άρχισα να βλέπω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πίστευα ότι εγώ έφταιγα, άρχισα να ψάχνω να μάθω τι γίνεται. Έμαθα διάφορα, ένα από τα οποία ήταν ότι δεν είχε χωρίσει ποτέ. Ένιωσα τόσο ηλίθια. Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα τι θα γινόταν με το μωρό που είχα μέσα μου. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να του πω να χωρίσουμε και να μην του πω τίποτα για την εγκυμοσύνη μου. Ήθελα να κρατήσω μόνη μου το μωρό, δεν ήθελα να πιστέψει ότι προσπαθούσα να το χρησιμοποιήσω για να τον κάνω να μείνει μαζί μου.

Του ζήτησα να χωρίσουμε. Εκείνος το δέχτηκε με μεγάλη ευκολία και ανακούφιση και εγώ βρέθηκα να προσπαθώ να μαζέψω πάλι τα κομμάτια μου. Ένιωθα πολύ πληγωμένη, απογοητευμένη και αδύναμη. Παραιτήθηκα από όλα. Δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να πεθάνω.

Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, όμως δεν τα κατάφερα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να χάσω το μωρό μου. Όταν συνήλθα, το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν για το μωρό, αν έπαθε τίποτα. Όταν μου είπαν ότι το έχασα τρελάθηκα. Μίσησα και τον εαυτό μου και εκείνον. Ήθελα να είχα πεθάνει και εγώ μαζί με το μωρό μου.

Μετά από λίγες μέρες βγήκα από το νοσοκομείο. Τον σκεφτόμουν ακόμα. Ήθελα να τον δω έστω και από μακριά. Ήξερα ότι αν του έλεγα να βρεθούμε δεν θα το δεχόταν. Άρχισα λοιπόν να του στέλνω μηνύματα. Δεν του είπα ότι ήμουν εγώ. Εκείνος ανταποκρίθηκε και κανονίσαμε να βρεθούμε μια μέρα.

Πήγα από νωρίς εκεί, εκείνος ήρθε λίγο αργότερα ήρθε. Όταν με είδε τρελάθηκε. Έφυγε αμέσως και μου έστειλε μήνυμα για να με ρωτήσει για ποιό λόγο το έκανα. Τι να του έλεγα; Ότι ήθελα να του πω τι μου είχε κάνει; Του είπα λοιπόν ότι το έκανα για να καταλάβει πως είναι όταν παίζουν με τα συναισθήματα σου, για να του δώσω ένα μάθημα.

Εννοείται ότι ποτέ δεν του είπα για το μωρό μας, μόνο και μόνο από αξιοπρέπεια και περηφάνια. Έτσι και αλλιώς το μωρό δεν υπάρχει πια, αλλά και αν υπήρχε πάλι δεν θα του το έλεγα. Δεν θα ήθελα να πιστέψει ότι προσπαθούσα να τον αναγκάσω να μείνει μαζί μου. Δεν είχε κανένα νόημα από την στιγμή που είναι παντρεμένος και από την στιγμή που ξέρω ότι δεν έχω το δικαίωμα να διαλύσω μια οικογένεια….

Σοφία

πηγη:singleparent.gr

Close