Τι λέει ο τρόπος που κοιμάστε για τον… χαρακτήρα σας;
Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι στον ύπνο μας από ό,τι στον ξύπνιο μας; Κι αν ναι, πώς μπορείς να καταλάβεις ποιος είσαι πραγματικά;Ο γλώσσα του σώματος είναι επιστήμη, γι’ αυτό εξάλλου οι ειδικοί ερευνούν πώς κοιμόμαστε για να να αναλύσουν και να μας… ερμηνεύσουν. Και είναι να απορεί κανείς γιατί χρειάζεται όλη αυτή η σπουδή, ενώ πολύ απλά θα μπορούσαμε να έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με μερικές απλές ερωτήσεις και αντίστοιχα μερικές «τίμιες» απαντήσεις. Αυτά στη θεωρία, καθώς, όπως αποδεικνύεται, όταν είμαστε ξύπνιοι μάλλον ελέγχουμε πολύ την «ειλικρίνειά» μας.
Τι λέει ο τρόπος που κοιμάστε για τον… χαρακτήρα σας;
Ετσι, καταλήξαμε να μας παρατηρούν όταν κοιμόμαστε (οι διπλανοί) και να απαντάς μετά στον ψυχίατρο αν βάζεις το χέρι κάτω από το κεφάλι όταν κοιμάσαι ή αν κοιμάσαι στο δεξί ή στο αριστερό πλευρό. Τώρα, βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι το πώς βολεύεσαι έχει να κάνει με την ανατομία του καθενός και όχι με την προσωπικότητα.Γενικώς διακρίνονται 6 θέσεις ύπνου: εμβρυακή στάση, «αστερίας», «ελεύθερη πτώση», «στρατιώτης», «λαχτάρα» και «κούτσουρο» και οι οποίες φαίνεται πως μαρτυρούν πολλά για τις πτυχές του χαρακτήρα μας. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει κάθε… position:

1. Σε εμβρυακή στάση επιφανειακά σκληροί στη συμπεριφορά αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητοι αν τους γνωρίσετε καλά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πρώτη γνωριμία με κάποιον αλλά σύντομα χαλαρώνουν και «λύνονται».

2. Κούτσουρο: Το σώμα πέφτει ανάσκελα στο κρεβάτι και τα χέρια δεν ξεφεύγουν σχεδόν καθόλου από τον κορμό. Συνήθως το ένα από τα δύο χέρια ακουμπά πάνω στο στομάχι. Πρόκειται για εύκολους, έντονα κοινωνικούς ανθρώπους που απολαμβάνουν την συντροφιά άλλων ανθρώπων και εμπιστεύονται εύκολα ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτό αποτελεί και το βασικότερό τους μειονέκτημα, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευκολόπιστοι.

3. Ρομαντικός: Στο πλάι με τα χέρια απλωμένα μπροστά συγκαταλέγονται στους ονειροπόλους – με την καλή έννοια – στους κοινωνικούς και ευπροσάρμοστους χαρακτήρες. Πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αντιμετωπίζουν την κάθε ημέρα σαν μια καινούργια ευκαιρία. Αλλά για να πούμε και τα στραβά, είναι λίγο… πεισματάρηδες.

4. Στρατιώτης: Ανάσκελα, με τα δύο χέρια κολλημένα στα πλάγια του σώματος ή σταυρωμένα μπροστά. Δείχνει δυνατή προσωπικότητα που αποφεύγει τις εντάσεις και χαρακτηρίζονται από αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση.

5. Αστερίας: Σε στάση «αστερίας» θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι. Εχουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων και να βοηθήσουν όσο μπορούν, ενώ ταυτόχρονα είναι διακριτικοί αποφεύγοντας τα «φώτα της δημοσιότητας».

6. Ελεύθερη πτώση:
 Το σώμα βρίσκεται σε πλάγια θέση και τα δύο χέρια μαζί με τους αγκώνες να προεξέχουν συνήθως κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι ή το κεφάλι. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί αλλά πολλοί φορές γίνονται καχύποπτοι ή και κυνικοί. Αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις, αλλά όταν το κάνουν, τότε δεν τις αλλάζουν με τίποτα…
Τι λέει ο τρόπος που κοιμάστε για τον… χαρακτήρα σας;

πηγη

Close