Οι Σπαστικομαμάδες
 
 
Από τότε που έγινα μαμά, τα αφτιά μου έμαθαν να είναι κλειστά για όλους εκείνους που ξέρουν πιο πολλά από εμένα, που τα κάνουν όλα πιο σωστά από εμένα και που νομίζουν πως αγαπούν τα παιδιά τους πιο πολύ απ ότι αγαπώ εγώ το δικό μου!  
Έχω ακούσει τα πάντα! Κάθε μια που θα μας συναντήσει έχει να πει και κάτι! Πως το κάνουν εκείνες, αυτό που επέλεξα να κάνω εγώ στο παιδί μου και άλλα τέτοια σχετικά! Αλλά ας μην μιλάμε θεωρητικά, ελάτε να δούμε κάποια παραδείγματα, για τις, όπως τις λέω εγώ, σπαστικομαμάδες!!
 
Η χαλαρή σπαστικομαμά :
Θα κάτσει να σου αναλύσει για ώρες το πόσο λάθος κάνεις που δεν έχεις αφήσει το μωρό σε κάποια γιαγιά για να πας ένα ταξιδάκι μέχρι το Περού, και να ξανάρθεις! Όσο και αν προσπαθείς να την πείσεις πως, η αποχώρηση του παιδιού από την μάνα στην βρεφική αλλά και προσχολική ηλικία ακόμα, είναι τρομακτικά επώδυνο για εκείνο, εκείνη θα σου πει πως το έκανε και πως το μωρό ήταν μια χαρά με την γιαγιά του.
 
Η facebook σπαστικομαμά:
Δεν υπαρχει μαμαδοομαδα στο facebook που δεν ειναι μεσα!Συνεχως ,απο το πρωι μεχρι το βραδυ ποσταρει φωτογραφιες με τα παιδια της.Τα ξερει ολα και συμφερει!Με ενα πραγμα μονο απορω μανταμ.Αφου εισαι τοσες ωρες μεσα στο facebook ποτε προλαβαινεις να δεις τα παιδια σου?
 
Η μη θηλάζουσα σπαστικομαμά:
Θηλάζεις εδώ και 1,5 χρόνο. Για να φτάσεις μέχρι εδώ ξέρω πολύ καλά τι έχεις περάσει! Ξενύχτια, πόνο, αμφιβολία, κούραση, πείνα και και και και… Όταν το μάθει που λες η μη θηλάζουσα, στην αρχή θα σου πει μπράβο σου που αντέχεις αλλά τέτοια, στην συνέχεια όμως, θα σου πει πως και τόσο που θήλασες είναι πολύ καλά και πως είναι καιρός να σταματήσεις να θηλάζεις. Οι λόγοι της θα είναι ποικίλοι! Ότι θα μάθει το παιδί στο στήθος και δεν είναι καλό, ότι  καλό είναι να πιει και λίγο ξένο για να πάρει καμιά θερμίδα, ότι θα πέσει το στήθος σου άμα συνεχίσεις κοκ! Μην τις ακούς και συνέχισε,  μέχρι το παιδί να αποφασίσει πως δεν θέλει άλλο, από μόνο του!
 
Η θηλάζουσα σπαστικομαμά:
Προσπάθησες πολύ αλλά δεν τα κατάφερες. Για δικούς σου λόγους. Έκλαψες, πόνεσες αλλά το αποδέχτηκες! Ε λοιπόν εκείνη δεν θα το αποδεχτεί ποτέ! Κάθε φορά που θα σε συναντάει, θα το πηγαίνει από εδώ ,θα το πηγαίνει από εκεί, στο ξένο γάλα θα καταλήγει! 
 
Η πολύτεκνη σπαστικομαμά:
 Δεν πρόλαβες ακόμα να γεννήσεις και σου αρχίζουν πως πρέπει να κάνεις και δεύτερο σύντομα να μην αφήσεις να περάσει ο καιρός γιατί πρέπει τα αδέρφια να μπορούν να παίζουν μαζί, και όσο και αν προσπαθείς να τους δώσεις να καταλάβουν πως δεν είσαι έτοιμη ακόμα για το δεύτερο, ή ότι θέλεις να χαρείς πρώτα το πρώτο σου ή ακόμα και πως δεν θέλεις να κάνεις άλλο παιδί, χάνεις απλά το χρόνο σου. Το σωστό είναι μόνο αυτό που κάνουν εκείνες!
 
Η φοβητσιάρα σπαστικομαμά:
Μπορεί απλά να έχεις το μωράκι σου στο καρότσι κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο και μόλις ανταλλάξεις 2-3 κουβέντες μαζί της, να αναθεωρήσεις για την ως τώρα πορεία σου ως μάνα! Είναι μερικές τόσο καλές στα λόγια,  που μπορούν να σε χειραγωγήσουν χωρίς καν να το καταλάβεις! Αν όμως εκείνη φοβάται, να πάρει αγκαλιά το μωρό της γιατί μπορεί να σπάσει, ή φωνάζει έναν λόχο για το κάνει μπανάκι, αυτό δεν σημαίνει πως εσύ κάνεις κάτι λάθος!
 
Η επιρρεπείς σπαστικομαμά:
Είναι εκείνη που ότι και αν ακούσει από όποιον και αν το ακούσει, θα το πιστέψει, θα το υιοθετήσει και θα προσπαθησει να στο επιβάλλει! Κούρεψε το παιδί σου να δυναμώσουν τα μαλλιά του, δώσε το φακές από τον 6ο μήνα και εμείς έτσι μεγαλώσαμε το κάνει και η Σπυριδούλα, μην θηλάζεις όταν είσαι άρρωστη και μην βάφεις τα νύχια σου στην εγκυμοσύνη! Πόσα τέτοια έχω ακούσει???
 
Η ψεύτρα σπαστικομαμά:
Την μια την ακούς να μιλάει για το μωρό της και νομίζεις ότι το δικό σου είναι  ‘’προβληματικό’’ και την άλλη όσο και αν προσπαθήσεις μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνη δεν θα έχεις! Τι εννοώ? Θα σου πει ας πούμε πως η κόρη της έκανε κου πε-πε 4ων μηνών , πως περπάτησε στον 8ο και πως δεν κλαίει ποτέ μπροστά στον κόσμο μιας και είναι κοινωνικότατη, όταν όμως της πεις πως ο δικός σου ξυπνάει και κλαίει το βράδυ και πως έχει γκρίνια με τα δοντάκια του, θα σου πει πως αυτά που ζεις εσύ μπροστά σε αυτά που ζει εκείνη, είναι μηδαμινά! Με λίγα λόγια δεν την πιάνεις πουθενά! Κουράζεται περισσότερο, αλλά το παιδί της είναι απίστευτα καλόβολο! 
 
Τα είδη της σπαστικομαμάς είναι πολλά και είμαι σίγουρη ότι η καθεμιά μας κατέχει τουλάχιστον 2-3 τίτλους από τους παραπάνω όπως και εγώ! Είναι άλλωστε στη φύση της ελληνίδας μάνας να γνωρίζει για τα πάντα, να μπορεί να κάνει τα πάντα και ανακατεύεται στα πάντα!
Αν ξέρετε και άλλα είδη σπαστικομαμάς μοιραστείτε τα μαζί μας!!! Φιλιά πολλά!

Εαν σας αρεσε κοινοποιήστε το μετο μαγικο κουμπάκι του facebook κάτω από την ανάρτηση

Close