Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τους στεγνωτήρες χεριών

Εντελώς διαφορετική είναι η πραγματικότητα αναφορικά με την υγιεινή χεριών και την χρήση στεγνωτήρων.

Ενώ η κοινή λογική θέλει να είναι πιο ασφαλές για την υγεία των χρηστών η χρήση στεγνωτήρα, αφού τα χέρια δεν έρχονται σε επαφή με μία “βρώμικη” πετσέτα, η αλήθεια είναι άλλη.

Οι στεγνωτήρες μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια από τις πετσέτες, σύμφωνα με λονδρέζικη έρευνα.

Ένας στεγνωτήρας μεταφέρει 5Ο περισσότερες μολύνσεις από τις κοινές πετσέτες ή χαρτιά τουαλέτας, ενώ διασκορπούν τα μικρόβια στον χώρο, μεταφέροντας 190 φορές περισσότερους ιούς και βακτήρια από τα χαρτιά τουαλέτας.

Μικρόβια ιώσεων που μεταφέρει με τα χέρια του ο χρήστης στεγνωτήρα μπορούν αν μείνουν για μέρες στο περιβάλλον του στεγνωτήρια και να μεταφερθούν από τα χέρια στο υπόλοιπο σώμα, αναφέρει η έρευνα.

πηγη:newmoney

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close