Είναι πιθανό, η διατροφή της μητέρας να δημιουργεί γκρίνια ή αλλεργική αντίδραση στο μωρό;

Κάποιες τροφές ή ροφήματα μπορεί να κάνουν το παιδί νευρικό ή να του προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Εάν το μωρό γκρινιάζει, βγάλει κάποιο εξάνθημα ή έχει διάρροια σύντομα μετά τον θηλασμό, επικοινώνησε με το γιατρό σου. Τέτοιες ενδείξεις μπορεί να καταδεικνύουν κάποια τροφική αλλεργία.

Αν υποψιάζεσαι ότι κάτι στην διατροφή σου ίσως το επηρεάζει αρνητικά, αφαίρεσε το από το διαιτολόγιο σου, για περισσότερο από μια εβδομάδα, και σημείωσε τις αλλαγές στις αντιδράσεις του μωρού.

Δείτε ακόμη: Ξέρετε γιατί τα βρέφη βάζουν τα χέρια στο στόμα;

Εξέτασε την περίπτωση να αποφύγεις προϊόντα και συστατικά πού ίσως δημιουργούν πρόβλημα όπως: το αγελαδινό γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τους ξηρούς καρπούς, το σιτάρι, τη σόγια, τα ψάρια.

Κάποιες θηλάζουσες γυναίκες ισχυρίζονται ότι αποφεύγοντας τα πικάντικα και τα αεριώδη συστατικά, όπως τα κρεμμύδια και το λάχανο, τα πράγματα είναι καλύτερα. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.

Δείτε ακόμη: Πρόγραμμα διατροφής για λεχώνα που θηλάζει

Για να πετύχεις να συσχετίσεις τη διατροφή σου με τη συμπεριφορά του μωρού, καλό θα ήταν να κρατήσεις ημερολόγιο. Σημείωσε ό,τι τρως και πίνεις, μαζί με σχόλια για τις αντιδράσεις του μωρού. Εάν η απομάκρυνση ενός συγκεκριμένου τροφίμου από τη διατροφή σου δεν επιδράσει καθόλου στο μωρό, κατανάλωσε το πάλι και σκέψου άλλα πιθανά ένοχα συστατικά.

Εάν ανησυχείς ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά του παιδιού, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον παιδίατρο.

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ιδιαίτερη δίαιτα. Απλά κάνε υγιεινές επιλογές και το μωρό σου θα αντλήσει τα οφέλη.

Πηγή: thilasmos.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close