Η έλλειψη της βιταμίνης Β και του σιδήρου μπορεί να προκαλέσει άγχος και κρίσεις πανικού!

Μια επιστημονική μελέτη από την Ιαπωνία, που παρακολουθούσε 21 άτομα, ανακάλυψε ότι τα επίπεδα της βιταμίνης Β6 και του σιδήρου στο αίμα είναι στενά συνδεδεμένα με την εμφάνιση άγχους και κρίσεων πανικού!

Δείτε ακόμη: Ανεπάρκεια της βιταμίνης B12! Ποια είναι τα συμπτώματα, και πως να τα θεραπεύσετε;

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέλη που είχαν ανεπάρκεια τόσο της βιταμίνης Β6 όσο και  σιδήρου βίωσαν περιστασιακές κρίσεις πανικού που σημαδεύτηκαν από επεισόδια υπεραερισμού.

Άγχος και κρίσεις πανικού

Οι βιταμίνες Β και ο σίδηρος είναι απαραίτητα για την συγχώνευση της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη, η οποία διαχειρίζεται  την ψυχική ευρωστία και τη διάθεση, καθώς και την ξεκούραση και την καρδιαγγειακή υγεία.

Ο  κρίσεις πανικού και υπεραερισμού είναι παροξυσμικά ψυχιατρικά περιστατικά που έχουν ξαφνικά συμπτώματα. Αυτές οι κρίσεις διαγνώσκονται εάν ο ασθενής βιώνει επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, αίσθημα παλμών, τρεμούλα ή ρίγος, εφίδρωση και δύσπνοια.

Αυτές οι διαταραχές συνήθως συνδέονται με τις βιταμίνες Β και το σίδηρο. Ωστόσο, οι ερευνητές δοκίμασαν διάφορα είδη της βιταμίνης Β και ανακάλυψαν ότι οι βιταμίνες Β2 και Β12 είναι άσχετες με τις κρίσεις πανικού και τον υπεραερισμό.

Δείτε ακόμη: Αυτή η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτρέπει από λοιμώξεις του αναπνευστικού

Η σύνδεση μεταξύ των βιταμινών Β και της Ψυχικής Υγείας

Ένα κατάλληλο επίπεδο των βιταμινών Β σε γενικές γραμμές σχετίζεται με την καλύτερη ψυχική υγεία. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την εξάντληση των αποθεμάτων των βιταμινών Β του σώματος , όπως η κακή διατροφή, το χρόνιο άγχος, και ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Μια ανεπάρκεια ορισμένων συμπλέγματος Β βιταμινών συναντάται σε ασθενείς που πάσχουν από αγοραφοβία ,  φόβος σε κλειστούς δημόσιους χώρους ή πολυσύχναστους χώρους.

Αυτό μπορεί να ισχύει και σχετίζεται και με άλλες συνθήκες άγχους. Η έλλειψη των βιταμινών Β προκαλεί ορισμένα συμπτώματα, όπως άγχος, ένταση, ανησυχία, ευερεθιστότητα, συναισθηματική αστάθεια, και κόπωση.

Δείτε ακόμη: 2 δισκία βιταμίνης C είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν το πρόσωπό σας σε μόλις 5 λεπτά!

Σε περίπτωση που ψάχνετε για  συμπληρώματα βιταμίνης Β, θα πρέπει να αγοράσετε ολόκληρες ποικιλίες που βασίζονται στη διατροφή.

Η επιλογή των συμπληρωμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική επειδή οι περισσότερες από τις βιταμίνες που πωλούνται στα φαρμακεία, καταστήματα βιταμινών, και παντοπωλεία είναι συνθετικές βιταμίνες οι οποίες είναι απομονωμένα τμήματα από αυτά που εμφανίζονται φυσικά στα τρόφιμα .

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close