Ένζυμο του ανανά σκοτώνει τον καρκίνο χωρίς να σκοτώσει τον ασθενή

Κάθε τόσο, εμφανίζεται κάποια έρευνα στην ιατρική βιβλιογραφική βάση δεδομένων, γνωστή ως Medline, που όχι μόνο επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών ουσιών για τη θεραπεία του καρκίνου αλλά και ταράζει τα νερά των συμβατικών προσεγγίσεων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2007 στο περιοδικό Planta Medica, κατά την οποία ερευνητές βρήκαν ότι ένα ένζυμο που προέρχεται από στελέχη ανανά, η βρωμελαΐνη, ήταν ανώτερο του χημειοθεραπευτικού παράγοντα 5-φθοριοουρακίλης, κατά τη θεραπεία καρκίνου σε ζώα. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτή την έρευνα είναι ότι η 5-φθοριοουρακίλη χρησιμοποιείται ως αντικαρκινική θεραπεία για σχεδόν 40 χρόνια και είναι σχετικά αναποτελεσματική εξαιτίας της ελλιπούς επιλεκτικότητάς της στην καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς συχνά καταστρέφει και/ή προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες σε υγιή κύτταρα όπως και σε ιστό.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close