Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που προκάλεσε πανικό! Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι εντελώς διαφορετικό!

Πανικός επικράτησε ανάμεσα στος θαυμαστές του διάσημου παρουσιαστή Τζέιμς Κορντέν, ο οποίος πόσταρε μια οπτική ψευδαίσθηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, με την λεζάντα «Ουάου!» που ανάρτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Late Late Show» δείχνει την εικόνα ένα άνδρα που μοιάζει εκπληκτικά με τον χαρακτήρα Ντέρεκ που υποδύθηκε ο Μπεν Στίλερ στην ταινία «Zoolander».

Όμως, όταν οι θεατές κοιτάξουν καλύτερα την εικόνα με μισόκλειστα μάτια, αυτή φαίνεται να έχει μεταμορφωθεί και να εικονίζει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας.

Αν και όταν οι άνθρωποι βλέπουν την πλήρη εικόνα με ανοιχτά τα μάτια, φαίνεται ένας άνδρας, όταν η εικόνα γίνει μικρότερη, εμφανίζεται πιο καθαρά ένα γυναικείο πρόσωπο. Εάν δυσκολεύεστε να δείτε το θηλυκό πρόσωπο, επιχειρήστε να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και στη συνέχεια απομακρύνετε το βλέμμα.

Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που προκάλεσε πανικό! Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι εντελώς διαφορετικό!

Στο διαδίκτυο, χιλιάδες άνθρωποι χάζεψαν μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτησή του, την φωτογραφία την οποία ανάρτησε ο Κορντέν, με πολλούς να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να δουν την γυναίκα.

Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που προκάλεσε πανικό! Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι εντελώς διαφορετικό!

Ποια είναι όμως η επιστημονική εξήγηση;

Με βάση τους ειδικούς, όλα έχουν να κάνουν με το πώς το μαι φιλτράρει τις εικόνες. «Δεν είναι η εικόνα ενός χαμογελαστού κοριτσιού. Είναι μια εικόνα που δημιουργείται από τη μίξη δύο άλλων. Η μία είναι μια ελαφρώς φιλτραρισμένη εικόνα ενός κοριτσιού που χαμογελά και η άλλη μιας υψηλής φιλτραρισμένης εικόνας ενός άντρα. Με τα μάτια ορθάνοιχτα, ο εγκέφαλος καταγράφει τις λεπτομέρειες στην εικόνα του άνδρα ενώ όταν μισοκλείνει κανείς τα μάτια, εφαρμόζετε αποτελεσματικά ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης σε όλα όσα βλέπει κανείς. Αυτό καθιστά τις λεπτομέρειες της υψηλής ευκρίνειας αόρατες. Βλέπετε μόνο τη φιλτραρισμένη εκδοχή, δηλαδή ο εγκέφαλός σας λέει ότι βλέπει μια εικόνα ενός χαμογελαστού κοριτσιού».

Πηγή: diaforetiko.gr
Close