Γιατί πρέπει να ΜΗΝ βράζετε δεύτερη φορά το ήδη βρασμένο νερό!

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να βάλουμε λίγο νερό να βράσει για να φτιάξουμε κάτι (τσάι, μακαρόνια κλπ) και αφότου είναι έτοιμο να το ξεχάσουμε και να κρυώσει το νερό χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε. Αμέσως, μπορεί να σκεφτούμε ότι μπορούμε απλά να ξαναβράσουμε το νερό. Αυτό όμως είναι λάθος.

Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει, το οποίο είναι συνήθως ένα καλό πράγμα, αφού σκοτώνονται τυχόν μικρόβια, αποβάλλονται οι πτητικές ενώσεις και διαλύονται επιβλαβή αέρια. Αυτός είναι ο λόγος που το βρασμένο νερό είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση.

Εάν, όμως, το νερό βράσει πάρα πολύ ή το ήδη βρασμένο νερό το βράσουμε ξανά….

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close