Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη ΕΙΚΟΝΕΣ

Το 1999 ο Kevin Spacey φανταζόταν τη φίλη της κόρης του, γυμνή, να τη ραίνουν ροδοπέταλα. Η σκηνή του βραβευμένου με Oscar American Beauty έγινε η απόλυτη φαντασίωση κάθε άντρα.

Η κοπέλα ήταν αδύνατη, ξανθιά και σέξι. Ακριβώς το πρότυπο ομορφιάς που για χρόνια προωθεί ο κινηματογράφος και η μόδα. Ανταποκρίνεται, όμως, αυτό το πρότυπο στις αληθινές γυναίκες; Η απάντηση είναι όχι.

Εκεί έξω, υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες που δεν έχουν ούτε το τέλειο σώμα, ούτε τα αψεγάδιαστα χαρακτηριστικά. Είναι, όμως, όμορφες με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλησε να περάσει κι ένας φωτογράφος από το San Francisco, o Carey Fruth. Στήνοντας ξανά τη σκηνή του American Beauty, o καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διάφορες γυναίκες που η ομορφιά τους δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να σπάσει τα στερεότυπα που επικρατούν γύρω από την ομορφιά. Η πραγματική γοητεία είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο. Η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι φθαρτό, που δε θα έπρεπε να μας επηρεάζει…

body-positivity-women-photography-american-beauty-carey-fruth-6

Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη1 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη2 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη4 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη7 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη8 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη9 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη10 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη11 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη12 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη10 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη11 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη12 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη13 Η γυναικεία ομορφιά δεν πρέπει να εξαρτάται από μεγέθη14

πηγή

 

Close