Η μαμαδίστικη στιγμή που πρέπει πάντα να θυμάμαι

Χθες το βράδυ κάθισα και  έγραψα ένα γράμμα στο μελλοντικό μου εαυτό και είπα οτι κάποια στιγμή στο μέλλον αυτό το γράμμα πρέπει να το διαβάσω. Μην φανταστείτε ,το έγραψα ενώ πέρασα μια τυπική μαμαδίστικη μέρα. Γύρισα απο τη δουλειά,επαιξα με το παιδί μου, μαγείρεψα του έβαλα να φάει, του διάβασα το αγαπημένο του βιβλίο…. Δεν υπήρξε τίποτα ασυνήθιστο και αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να γράψω και αυτό το γράμμα.

Πήρα χαρτί και μολύβι ενώ είχα βάλει τη μικρή για ύπνο.

Δείτε ακόμη:Έρευνα απαντά στο ερώτημα:Πόσος χρόνος περισσεύει στις μαμάδες;

Έτσι όπως καθόμουν και παρατηρούσα τη κόρη μου να κοιμάται και να ανασαίνει τόσο γλυκά, τόσο όμορφα …Ετσί μου ήρθε και εβάλα τα κλάμματα…

Αυτές είναι οι στιγμές που πραγματικά θα μου λείψουν όταν μεγαλώσει…

Το μυαλό μου ξεπήδησε, 5 χρόνια μετά, όταν  η κόρη μου θα είναι σχεδόν 13. Τότε σκέφτηκα οτι  δεν θα με έχει ανάγκη και δεν θα θέλει  να κοιμόμαστε μαζί. Τότε καλέ θα με πετάει έξω από το δωμάτιο!όπως έκανα και γω στη μάμά μου!

Οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν μεγάλα παιδια, μου χουν πει πως  όσο μεγαλώνουν δεν έχουν ανάγκη τους γονείς τους και κάπου τότε έρχεται και η στιγμή που αρχίζουν και τα μυστικά.

Αυτό το γράμμα είναι για μια μελλοντική στιγμή που θα νιώθω οτι έχω αποτύχει σαν μάνα και όλα πάνε στραβά. Θα κοιτάξω πίσω και θα θυμηθώ οτι απόλαυσα με το παιδι μου την κάθε στιγμή

Τελικά ολα αυτά που ζούμε με τα παιδιά μας δεν είναι τίποτα παρά μια γλυκιά ανάμνηση.Και γνωρίζω πολύ καλά οτι κάποια στιγμή θα κοιτάξω πίσω, και θα λέω γιατί δεν απολάμβανα τη κάθε στιγμή,καθώς θάφτηκα κάτω από έναν υπολογιστη , τους λογαριασμούς και κάτω από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δείτε ακόμη:Μαμάδες, πρέπει να αφήνετε τους συντρόφους σας να κάνουν δουλειές στο σπίτι! 

Όπως όλες οι μαμάδες ,ετσί και γω.Έβαζα μια ζωή πολλές προσδοκίες στον εαυτό μου είτε για την δουλειά είτε για το γάμο ή το ρόλο μου ώς μητέρα. Είναι μια κακιά συνήθεια που έχω δυστυχώς που δεν αλλάζει εύκολα.Πάντα έχω μια φωνή μέσα μου που μου λέει” Απέτυχες στο ρόλο σου σαν μητέρα θα μπορούσες να κάνεις και άλλα πράγματα,  με το παιδι σου ”.

Επειδή βλέπω οτι πλησιάζει η μέρα που θα κατηγορώ τον εαυτό μου οτι δεν διασκέδασα  όσο θα έπρεπε με το παιδί μου όσο αυτο ήταν μικρο , υπάρχουν 2 πράγματα τα οποία θα ήθελα να πω στο μελλοντικό μου εαυτό.

Πρώτον, για τουλάχιστον μια τυχαία νύχτα το χειμώνα του 2016, ήμουν εντελώς αφοσιωμένη στο παιδι μου. Το κινητό μου ήταν σε άλλο δωμάτιο,οι ανησυχίες μου είχαν ησυχάσει για λίγο και το μυαλό μου είχε κολλήσει.Εκείνο το βράδυ είδα το παιδί  μου να πηγαίνει για ύπνο ύσηχο και ευτυχισμένο.Δεν είχα το μυαλό μου ,ούτε στη δουλεια,ούτε στο πρωινό ξύπνήμα,ούτε στο καθάρισμα. Ήμουν εντελώς αφοσιωμένη στο ρόλο μου ως μητέρα.

Δείτε ακόμη:20 τρελά πράγματα που έχουν κάνει οι μαμάδες από την έλλειψη ύπνου 

Δεύτερον, εκτιμήσα το κάθε δευτερόλεπτο αυτής της στιγμής. Απόλαυσα την κάθε στιγμή μέχρι να κοιμηθει το παιδι μου.Δεν της φώναξα να πάει για ύπνο. Ήθελα να περάσω μαζί της τη κάθε στιγμή γιατί ήξερα οτι ήταν πολύ σημαντική. Άκουσα όλες τις αστείες ιστορίες που είχε να μου πει .Απόλαυσα ακόμη και τις στιγμές που μου τσίριζε και φώναζε μαμά νερό,μαμά γάλα,μαμά ελά να με σκουπίσεις!!!Ένιωσα τόσο ευλογημένη για όλες αυτές τις μικρές στιγμές.

Αυτό το γράμμα είναι για μια μελλοντική στιγμή που θα νιώθω οτι έχω αποτύχει σαν μάνα και όλα πάνε στραβά. Θα κοιτάξω πίσω και θα θυμηθώ οτι απόλαυσα με το παιδι μου την κάθε στιγμή.

Είναι η απόδειξη ότι  πλησίασα στο τέλειο ,αρκετά όσο μπορούσα, για τουλάχιστον μια βραδιά.

Σε αγαπώ πολύ κοριτσάκι μου

Close